Autor Tema: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!  (Pročitano 111133 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bojsha

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
« Odgovor #160 poslato: Maj 31, 2010, 03:38:26 posle podne »
Ja stvarno nemam reci kako auto ide sa automatskim menjacem, ovo mi je prvi automatik u zivotu, ali naravno ne i poslednji! Mozda je sve to normalno, jer je puno toga drugacije nego na sa manuelnim. E Zlocesti, ja znam ovu sisatu, zove se Mima.....  alealeee

Van mreže Igor_RS

• Hero Member
  • Passat driver
  • Auto: Passat 3C 2.0 TDI 170ks
« Odgovor #161 poslato: Maj 31, 2010, 03:46:31 posle podne »
automatik je zakon  ;)

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #162 poslato: Maj 31, 2010, 03:48:25 posle podne »
 mahac mahac

jovana brate  batine batine
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #163 poslato: Jun 01, 2010, 02:32:24 posle podne »
A kada sam isao na more gazio sam ga do jaja i bas je isao kao avion. A onda sam stao da piskim, a ono smrdi nesto do jaja. Pogledam, kad ono moje kocnice  boodala boodala boodala
Shvatio sam bre da ja nisam Amerikanac, nego SRBIN - SRBENDA  kolce kolce  cheers  kolce  cheers
Prema tome automatik vise nikada, samo da se resim ovoga vec jednom psujem1
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #164 poslato: Jun 01, 2010, 07:26:57 posle podne »
jaoo srejo .. da pronadjem postove od pre par meseci sta si pisao ...

generalno problem kod automatika je sto ima jako malo dobrih majstora .. i sto ce da te klepe po usima .. kantastrofa ...

onaj po tovojoj preporuci na karaburmi sto sam bio kod njega ... trayio mi 1100eura a ja resio problem sa 1500 dinara ... .

tako da ... nemoj tako da zborish  bicedobro bicedobro
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]

Van mreže Igor_RS

• Hero Member
  • Passat driver
  • Auto: Passat 3C 2.0 TDI 170ks
« Odgovor #165 poslato: Jun 01, 2010, 10:46:16 posle podne »
Automatski menjac je extra stvar, samo treba redovno da se odrzava, kod nas je problem sto svaki auto koji se uveze na satu bude kilometraza oko 150.000km do 200.000km, a prava kilometraza je 450.000 500.000 i kazu ljudi pokvari se menjac a auto malo presao a niko nezna stvarnu kilometrazu, a nije ni cudo da se na toj kilometrazi pokvari menjac i jos je problem sto kod nas ljudi voze sa takvim menjacem a niko nece da redovno menja ulje i filter, znaci da se redovno servisira i da nije previse presao nece biti nikakvih problema sa menjacem

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #166 poslato: Jun 01, 2010, 11:31:03 posle podne »
ne znam koji je to majstor na karaburmi ali jedan od najboljih (ako ne i najbolji) je u nesa automatik u tosinom bunaru iza kilera.mnogi su mi preporucili,a koliko je bas dobar videcu posto mi je clio vec dva dana kod njega. lollol

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #167 poslato: Jun 02, 2010, 01:49:31 pre podne »
ljudi .. nisam licno bio ali u temerinu ili tako nesto . postoji majstor koji radi menjace .. svi kamiondzije idu kod njega ... imao sam jednog ortaka sa starim automatikom .. znaci .. ono ..cene su normalne . nije bas udaranje .. lai nece da rade ono sto nije .. nego ti kazu otislo to i to .. da radimo ili ne ..

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #168 poslato: Jun 02, 2010, 09:24:57 pre podne »
Automatski menjac je extra stvar, samo treba redovno da se odrzava, kod nas je problem sto svaki auto koji se uveze na satu bude kilometraza oko 150.000km do 200.000km, a prava kilometraza je 450.000 500.000 i kazu ljudi pokvari se menjac a auto malo presao a niko nezna stvarnu kilometrazu, a nije ni cudo da se na toj kilometrazi pokvari menjac i jos je problem sto kod nas ljudi voze sa takvim menjacem a niko nece da redovno menja ulje i filter, znaci da se redovno servisira i da nije previse presao nece biti nikakvih problema sa menjacem
pa naravno da su ubili po 500 000 km ,zasto bi inace pasat bio jeftiniji ovde nego recimo u svajcarskoj ,odakle sam ja mog uvezao,ali je zato u tip top stanju (bar za sada   biggrin ) a kod nas na placevima ne mozes da nadjes pasata 2000 + da je presao vise od 150 000,ja bih toliko presao u rikverc,ne razumem sta ce nekom  auto takve kubikaze i dizel ako ne prelazi makar 30 000 km godisnje,to je makar neko moje misljenje,ja ga brate vozim non stop  alealeee

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #169 poslato: Jun 02, 2010, 12:50:54 posle podne »
hoce ortak da uzme bembaru 320 ili pasata 7 .. ne maldjeg od 2007godine .. i gledam po oglasima ..
sunce ti ebem ni jedan nije ispod 180 000km ... pa sta ti ljudi tamo rade . ne izlaze iz automobila ..

a ovde 10 godina star 130 000km ...

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #170 poslato: Jun 03, 2010, 01:11:24 pre podne »
Pa ZLOCO znam sta sam pisao, ne treba da me potsecas  biggrin
I dalje mislim da je on extra za voznju, ali ostalo ce u buduce da me zaobidje...
Osim... ako se zaposlim kao vozac u vladi  lollol lollol lollol
Pa u tom slucaju ukoliko bi mi dali dva ista auta uvek bih uzeo automatika. Drugi sipa, drugi popravlja, a tvoje je samo da legnes na gas  big_boss
Ovako bre ne mogu da ga napojim, a i strah me je da ne crkne.
Prema tome, hvala za ubuduce, ali neka hvala.
Moj inace nije presao 450k-500k, ocitao sam mu pravu kilometrazu  clap I auto je tip-top, samo eto...
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #171 poslato: Jun 03, 2010, 01:13:39 pre podne »
MICKO stavi broj tog majstora, da svi znamo  mahac

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #172 poslato: Jun 03, 2010, 01:22:53 pre podne »

kada sam imo onaj problem sa menjacem da je kretao kada pritisnem kocnicu .. pa stane pa krene .... i kada sam bio kod onog lika na karaburmi . strucnjak mi rece .. da je otisla neka glavna ploca sa ventilima .. da treba da se produva ulje da se zameni filter da se cisti ceo menjac ... i to ce biti cirka 1000 eurica ..

a ja otiso i zamenio jedan mikroprekidac koji kosta 1300 dinara i radi ko bombona ... e sada je problem drugi sto prilikom tih silovitih udara je dobio malko lufta u poluosovinama pa kada ga ubacim u brzinu ili nekada kada presalta izmedju brzina hoce da cimne .. a inace sve ok

Prosli put si rekao 1000, a ne 1100
« Poslednja izmena: Jun 03, 2010, 01:26:40 pre podne od strane SrejaTDI »

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #173 poslato: Jun 03, 2010, 02:50:24 pre podne »
ma srejo daleko da si ti mene hteo da zajebesh .. sto se osecas prozvanim .. nego je bilo ono da provaza auto . on ide lepo .. i on kao tu nesto cuje .. a auto ko svaki auto kada ode kod majstora radi ne prejebivo :) i onda sao na trenutak se osetilo ono .. uereno i bil je odma .. jaoo glavna ploca .. to ti je samo da zamenimo 500 i kusur eurica .. pa poceo da nabraja ... i stigo dokle je stigo ..

bilo je davno .. pa omashi covek za 100e ... na toliku sumu :)

a za mikro prekidac je rekla dijagnostika .. otiso kod lika u deblejacu ima neku boshovu dijagnostiku .. i ona oma javila prekidac na papuci za kocnicu .. covek zamenio i to je to ..

da li je 1300 ili 1500 ne bitno .. posoto sam menjao tada i nekesenzore za abs i mortizere ....

a da za te iz zemerina mi je predlozio kum ..

on ima 8 kamiona od toga 5 automatika .. od toga do sada su nu 2 zveknula i radio ih taj iz temerina  prezadovoljan je i sa cenom i sa uradjenim poslom ...
« Poslednja izmena: Jun 03, 2010, 02:52:29 pre podne od strane Zlocesti »

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #174 poslato: Jun 03, 2010, 06:04:48 pre podne »
NESA AUTOMATSKI MENJACI 0631921833,tosin bunar

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #175 poslato: Jun 03, 2010, 07:06:14 posle podne »
A ja imam rodjake u Temerinu i kada mi je crkao menjac ja sam ih zvao da vidim da li znaju coveka! Rodjak mi rece da ne idem kod njega da se vrecaju ljudi na reklamacije itd. Pa mi je rekao za nekog coveka iz samog Temerina kome je ovaj radio auto i ovaj mu reklamirao dva ili tri puta i da nikada nije bio zadovoljan tako da ga je prodao totalno ispod cene samo da ga vise ne gleda!
To je SRBIJA brate! Tvoj kum je zadovoljan kod njega, neko drugi nije... A da obrnes situaciju neko drugi je zadovoljan kod onoga kod koga tvoj kum mozda ne bi bio! Kod nas ti je sve od slucaja do slucaja, pa sad sve zavisi samo od toga koliko imas srece  bonk

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #176 poslato: Jun 03, 2010, 07:14:52 posle podne »
MICKO, hvala za broj i kada ti bude CLIO gotov prenesi nam utiske, cisto da znamo sa kim imamo posla.
Mada, kao sto vec rekoh, od slucaja do slucaja...  bonk

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #177 poslato: Jun 03, 2010, 08:40:45 posle podne »
auto je gotov,promenjena su neka dva ventila...prema njima prilagodjen softver,jos neke sitnice...cena 350e.auto sada bukvalno leti.prima gas extra.sve sam mislio da sporo ide jer je automatik 1.4.imao je bagove tako sto mu se upali na tabli neka ikonica u obliku rasprsivaca i tada nije hteo da prebacuje i jedva je isao.cim ga ugasim i upalim funkcionisao je normalno.to se desavalo jednom u nedelju dana a nekada po tri puta dnevno.bez nekog pravila.kad sam bio kod njega pre pola godine,rekao mi je da mogu da ga sjebem ako ga ne uradim ali i da mogu da ga vozim par godina,pa sta mi zapadne.vec sam se raspitao na vise mesta koliko ce me izaci( ventili ili dizne jebem li ga kako se zove).cena je bila manje vise da se nabavi oko 80-100 e po komadu.bez zamene tj.ugradnje
nisam ocekivao uopste da ce ovako da progleda sto se tice brzine,tako da mi nije zao ni jednog evra.nadam se da ce i da potraje.
nalazi se u prvoj ulcici sa desne strane pored kilera(gledajuci u kiler auto) u tosinom bunaru.idi do pred kraj te ulicice,sa leve strane ima dosta nekih servisa.naj zapusteniji po izgledu servis je nesin  lollol.
zelim vam svu srecu  mahac

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #178 poslato: Jun 12, 2010, 01:32:57 pre podne »
DSG je konza bre tebra, iz manje u vecu za 14 MILIsekundi, brze od ferarijevog bolida...  big_boss
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #179 poslato: Jun 12, 2010, 03:17:01 posle podne »
Hvala PRIMBE, ali koga zmija ujede i gustera se posle plasi  lollol
Ubuduce cu da zaobidjem i DSG i GSD i DGS i SDG i SGD i GDS... i sve ostalo sto izmisle ti pametnjakovici na tu foru  lollol lollol lollol