Autor Tema: Problem sa prednjim brisačima  (Pročitano 3334 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže markokurjega

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Problem sa prednjim brisačima
« poslato: Februar 26, 2013, 06:17:33 posle podne »
Naime danas sam vozio auto (Golf IV) i na pola puta počne padati kiša,ja upalim brisače na interval, i odmah primetim da se brisači vraćaju u početni položaj  dosta sporije,znači kad krenu idu dobrom brzinom kad se vraćaju dosta sporije ,zatim je pojačala kiša ,ja povećam brzinu na najbrže, ono za nijansu rade brze ali skoro neprimetno,i posle  otprilike minut stanu brisači na pola i ni makac,ja ugasim auto u vožnji , pa upalim auto,oni prorade i to sad normalnom brzinom kao što bi i trebalo,posle sam još jednom išao sa autom i brisači su radili normalno, možda malo tripujem ,ali čisto da pitam da li je neko imao ovakav slučaj.Da mi kaže da šta može biti problem.Da napomenem da mi se ovo desilo prvi put.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Problem sa prednjim brisačima
« Odgovor #1 poslato: Februar 26, 2013, 06:29:50 posle podne »
Obicno brisaci usporeno rade ako su caure zapekle dole gde se safi nosac metlice u makazama. U svakom slucaju bi valjalo da to razradis i lepo podmazes bar da eliminises mehanicko otezavanje rada brisaca. Gore od toga im biti nece. Ali cisto po logici je kod tebe bilo nesto drugo posto se posle ponovnog paljenja sve normalizovalo.Kao da je negde zabagovala stuja ili automat za brisace. mahac
Boban-Rus

Van mreže markokurjega

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4
Odg: Problem sa prednjim brisačima
« Odgovor #2 poslato: Maj 06, 2013, 05:32:21 posle podne »
Hvala puno na odgovoru.Rešeno je ,nisam imao vremena pre da odradim ovo,a i nije bilo kiše,danas uzeo rastavio sve, jedna čaura zapekla tako da nisam mogao da izvadim osovinicu iz nje,nije jasno kako su brisači uopšte radili .Patio se sat vremena,kad sam izvadio,ošmirglao obe,i podmazao ,sad rade duplo brže.