Autor Tema: Ciscenje dizni, PROBLEM.  (Pročitano 4694 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat 3c
Ciscenje dizni, PROBLEM.
« poslato: Februar 23, 2013, 06:36:40 posle podne »
Odem jutros u servis, da ispitaju dizne, skine sve 4 dizne i isipitaju bio sam prisutan i sve su bile OK, skine i neki ventil sa BOSCH pumpe i kaze zaglavio bio, mali neki ventilcic sa klipom cini mi se, i napravi ga, spoji sve i vrati ponovo i upali auto, kad ono zadimi kao nevrijeme, i trese motor, a na tabli grijaci blinkaju celo vreme. Ponisti gresku sa grijacima, onaj ventil nakucka necim da ga malo pomjeri i auto poce ok raditi, ali mi dimi na dodavanje gasa. Odem probam provozam i vratim, i na leru dok je kad dodam gas lagano na pocetku stucne, baci plav dim i dalje normalno. Neki deda je majstor i ima momka sa sobom, kazu mozda je do filtera i goriva i zamjenim i nov filter goriva, malo se auto zagrije ajd da vidimo kako ce se ponasati.
Kuci dodjem, ostavim ga 3 sata odem upalim, baci plavi dim, i kad pritisnem gas na pocetku stucne, baci plav dim i tako stalno dok je hladniji, manje kad se ugrije. Cuo sam se njima i vidio, filozofiraju, da nemoze biti do njih itd...
Sta mislite sta bi mogo biti uzrok pojede me to, glava me vise boli od nervoze?
Pozdrav

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
Odg: Ciscenje dizni, PROBLEM.
« Odgovor #1 poslato: Februar 24, 2013, 12:12:06 pre podne »
Zasto si kao prvo uopste ispitivao dizne?
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Februar 24, 2013, 09:11:55 pre podne »
@Dule, imao sam problem pri jutarnjem paljenju kad je bas hladno, i svi su tipovali na dizne i preporucivali da ih pregledam.
Zaboravih reci auto je Ibiza 1.9 TDI 66KW nije PD, standardni VW motor.
Evo maloprije upalio auto odskace od zemlje koliko trese i dimi plavo non stop nece da primi gas...

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
« Odgovor #3 poslato: Februar 24, 2013, 10:37:59 pre podne »
za to ti nije niko drugi kriv nego ti divljaci sto su ti radili auto, mijenjaj majsotra pod hitno

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #4 poslato: Februar 24, 2013, 10:41:43 pre podne »
Sjebali su ti dizne . . . Sad je najverovatnije, jedini lek zamena uložaka i reglaža pumpe . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 24, 2013, 11:47:50 pre podne »
Ne mogu da prestanem da mislim o tome, auto mi je potrebno a pitanje dal moze iz dvorista sad izaci.
Kad su ispitivali dizne, bio sam prisutan sve bacaju "maglu" i na pritisku OK, sami su rekli da su u redu, a sad radi kao traktor, vratili su odmah stvarno neznam kako su ih mogli sjebati ali ogroman problem sad je, a neznam od cega potice. Nemam vise ni para, ako bude sta oko pumpe, to je ko zara skupo mogu samo sjesti i plakati pored njega...

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Februar 24, 2013, 12:12:55 posle podne »
Ee mile mile, a taj "ventil" sto su skidali sa bos pumpe je ustvari elektricna dizna pomocu koje gasis auto kad vratis kontakt. vrati im auto i nek rjesavajau dok ne vrate u prvobitno stanje.

Van mreže archi

• Redžo je drifter, on ga tera u crveno po bašči
  • Sr. Member
  • Auto: Golf IV 74KW ATD
« Odgovor #7 poslato: Februar 24, 2013, 12:29:56 posle podne »
Kakvi su nam majstori kuku lele. Svako li se danas majstorom zove, kako nema neke inspekcije da se takvi divljaci prijave.

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Februar 24, 2013, 01:40:04 posle podne »
@Radio,to sto su skidali nepovratni ventil valjda, kako se secam da su rekli, kao neka cahura, u kojoj ima klip i na dnu neka gumica i navodno je previse bio pomjeren klip ili nesto slicno pa su oni napavili kako bi trebalo... Zao mi je sto se generalizuje i kalja profesija ali ovo su strasne stvari, to je majstor koji ima 70 godina i kaze gazda celi zivot to radi samo...
Evo upravo isao upalio auto i snimao telefonom da pokazem ujutru i to je kao u horor filmu, purnja dim bijeli na auspuh i trokira bez prestanka, kad se doda gas on kao guta i trokira i prokida, i samo baca oblake dima na auspuh... tako je bilo juce kad su ga upalili ali kad se zagrije i isturira prekine, pa sam snimio za svaki slucaj jer dok dodjem do njih ima 15-ak km auto se zagrije. Ici cu sutra kod njih ali oni tvrde da nije do njih i da oni tu nemogu nista itd. ali da dodjem. U pitanju je servis u Sarajevu na Ilidzi kod kruznog toka samog sa desne strane.
Evo slike http://imageshack.us/photo/my-images/401/fotografija0740.jpg/
« Poslednja izmena: Februar 24, 2013, 02:07:11 posle podne od strane lemi2903 »

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Februar 25, 2013, 08:48:04 posle podne »
Evo upravo dovezao auto iz servisa.
Jutros sam rano odvezao auto i zahtijevao da se popravi i dovede u stanje pre posjete njima, a s" obzirom da sam se najavio u 9h, (servis se otvara u 8h) otisao sam na vreme, a njih nije bilo, servis zakljucan, nema radnika, nema gazde. Ostavim auto ispred i vratim se sa kolegom, uzmem sluzbeno auto oko 10h odem, gazda je ispred, stanem krenemo u pricu, i dalje tvrdi kako mi oni nisu mogli nista pokvariti da je to do pumpe a oni to ne rade i nece, kako je majstor njegov jutros napustio posao itd. neke nebuloze, okrenu se i ode niz put, navodno za poslom nekim, zovem ga tel. nece de se javi i posle 3 poziva javi se i kaze kad dodjem u servis zvacu te pa vidjecemo da te posaljem negdje kod nekog drugog majstora. Kao sto pretpostavljate nije zvao i u 3h odem pred radnju kad ono imaju neko auto rade sve normalno, gazda kad me video opet ode jedno 50m od radnje i prica na tel. nece da pridje, krenem lagano u pricu sa majstorom, kumio, molio, objasnjavao sve redom kako je i sta njegov kolega radio i sta bi moglo biti problem, kad je zavrsio to auto, uzmemo moje pridjemo radionici, skinemo taj ventil gore sa slike, covjek uzme svoju pumpu postavi na sto, nastima pritisak i stavimo moj ventil nastelujemo ga, vratimo na auto i vec bolje upali i radi, ponovo skinem i za 1 bar podignemo pritisak na ventilu namontiramo i vec se osjetilo poboljsanje. U tome gazda dodje i poce dalje filozofirati, odrzao sam mu predavanje o lepom ponasanju, lepo se zahvalio i nagradio ovog majstora i otisao kuci jer nas je mrak uhvatio.
Sutra ujutru cu vieti dalje kako se auto ponasa, ali mislim da je problem djelimicno rijesen ali svakako prva prilika i idem kod provjerenih majstora i strucnih, nikad vise necu eksperimentisati sa salabajzerima.
Izvinjavam se sto sam bio opsiran, ali bolje da ste svi upoznati sa ovakvim stvarima, jer vjerujte to vas moze snaci kad se naj manje nadate.
« Poslednja izmena: Februar 25, 2013, 08:50:14 posle podne od strane lemi2903 »