pa dobro to znaci da nova serija A4 tj ova 2008+ nevalja? Tako ispada posto su svi akuelni dizeli 2.0 TDI. Po toj logici ispada da ne treba niko da kupuje A4 zato sto dizelas audija nevalja... Meni to bas i nije logicno ali dobro... nisam neki majstor niti se razumem u motore, ali ne verujem u tu pricu, mozda nekad nisu valjali ali to je sada sigurno prevazidjena stvar, pogotovo za automobile tipa pasat audi novije generacije....
Ja se secam isto kad sam ja kupovao svog golfa 2010. raspitivao sam se za taj motor 2.0 TDI i bila su podeljena misljenja ali sve je to bilo... ja sam cuo od ovoga onoga, procitao, majstor mi rekao bla bla truc... mozda je bio jedan koji mi je rekao nesto lose o tom motoru, tada ga je i sam vozo... Devil je tada prodao svoju peticu koja je bila 2.0 i on je lepo rekao da nije imao nikakvih problema sa tim motorom....
Kad pomenuh majstora, dolazio mi je neki lik da pogleda caletovu cetvorku posto je na prodaju, i prica tu za taj motor 1.4 16v bla bla i nista.. posto iz price vidim da lik ima svoj servis i dosta iskustva ja ga bas pitam za taj 2.0 TDI, on kaze da su to jako dobri motori, elasticni, da mogu da izdrze i predju silu... a sa druge strane mapljuvao je covek ove nove 1.6 TDI i kaze za njih da cim se priblije 200.000km "odma se otarasi tog auta"..
Naravno i ovo je bila jedna prica jednog od bezbroj majstora ali kad ga vec pomenuh... Nego hteo sam samo da kazem da ne verujem da su to lose motori jer ih audi u 80% prizvedenih automobila ugradjuje, a ne verujem da bi oni to sebi dozvolili da ke tako....