Autor Tema: Ključ skakavac, potrebna pomoć...  (Pročitano 3379 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže cilegbela

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat B5.5
Ključ skakavac, potrebna pomoć...
« poslato: Februar 17, 2013, 05:58:42 posle podne »
Pozdrav svima, čitao sam na forumu da i drugi članovi su imali ili imaju još uvek sličan problem.

Sa autom dobio sam jedan ključ ( nisam hteo otkazati kupovinu zbog toga ) i već godinama je aktuelno da nabavim jedan rezervni ključ ( kompletan skakavac sa elektronikom i transponderom ).

U ovlašćenim servisima i zastupnika VW i Porsche kao što se moglo čitati i prethodno u diskusijama, skupo je jako i ne želim da izdam toliki iznos ( sad bi trebao platiti za kompletan ključ između 100 i 150 evra ).
Imam kabel za dijagnostiku i znam koristiti softwere za dijagnostiku, taj deo posla mogu odraditi bez poteškoća, jedino imam par pitanja za iskusne i članovima koji su imali sličan problem vezano za deo elektronike ključa.

Radi se o tome, da našao sam jedan fabrički original ključ za Passat po pristupačnoj ceni, navodno je ključ za 2005-2006 godište ( znam da je od 2006-te godine Passat B6, koji model ima drugačiji ključ od B5.5 modela ).

Interesuje me na šta treba da obratim pažnju, šta je potrebno da se proveri pre kupovine ( porudžbina bi bila iz Beograda ) i dali će moći da se programira i sinkronizuje sa imobilajzerom.
I još jedno pitanje, dali neko zna da preporuči, gde mogu nabaviti samo metalni deo ( mač ) ključa, koji treba da se reže ?

Hvala unapred na odgovorima...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Ključ skakavac, potrebna pomoć...
« Odgovor #1 poslato: Februar 17, 2013, 06:13:28 posle podne »
Meni je na sharanu drugi kljuc izgubio kod jer nije dugo koriscen. Da bi ga programirao da radi morali su oba kljuca ponovo programirati jer taj drugi nije hteo da prihvati kod od prvog. Radjeno u zvanicnom servisu u Cacku u Laki- Autu. E sad kod tebe moze i da prihvati mozda. Mac mislim da ima da se kupi kod ovih sto narezuju kljuceve malo snabdeveniji sto su ili evo ova solucija  http://www.kupujemprodajem.com/Kljuc-za-VW-Passat-Polo-Golf-Jetta-Bora-1884038-oglas.htm  ili ovo http://www.pik.ba/artikal/5470882/vw-seat-skoda-audi-mac-za-kljuc-nov/
Boban-Rus

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Februar 17, 2013, 08:24:28 posle podne »
Ako ti je immo3 moraš nabaviti i novi transponder jer neće prihvatiti neki koji je bio prijavljan na drugom autu.

Van mreže cilegbela

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Februar 18, 2013, 05:11:48 posle podne »
Hvala na odgovorima, proveriću za svaki slučaj koji Immo imam.

Čitao sam na inostranim ( engleski i američkim ) forumima da kod Immo II i Immo III ne može transponder da se koristi koji je bio uparen na drugi auto, nego kad se jednom upari sa autom, samo sa tim istim će komunicirati, što znači da u mom slučaju biće potreban novi transponder.
Dodao bi još, da uparen transponder pomoću "flešovanja", što se može izvršiti pomoću odgovarajućeg uređaja, može se dovesti u "fabričko" stanje, ali to u ovakvim slučajevima ne isplati se.

Kako zalazim sve dublje u ovu temu, postavlja se sve više pitanja.

Verovatno da imam Immo III, mada proverio bi za svaki slučaj. Kako da proverim ? Može li se proveriti pomoću VCDS ili VAG-COM 409 programa ?

Možda meni deluje komplikovano, jer još ne vidim ispred sebe rešenje, ali ne znam dali će biti potreban PIN kod, koje se pominje u drugim forumima, ( jer PIN kod nemam ) ili se taj PIN kod koristi kod drugih slučajeva ?

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Februar 18, 2013, 05:54:00 posle podne »
Druze nemoj da komplikujes, narezi obican kljuc i nek ti kljucar upari to , mene je kostalo 60eur, ko da moras da imas skakavac za rezervu

Van mreže bbnenad

• VW Početnik
  • Auto: passat 5.5
« Odgovor #5 poslato: Februar 19, 2013, 05:40:23 posle podne »
koje je godište passat imao sam sličan problem

Van mreže cilegbela

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Februar 21, 2013, 01:45:37 pre podne »
koje je godište passat imao sam sličan problem
Passat je 2003 godište, AWT je kod motora, do sada sam stigao do zaključka, da trebaću otići do majstora ili da nabavim odgovarajući kabl za VAG Commander ili Tacho, da bi saznao pin broj, koji mi je potreban da bi mogao ključ sa novim transponderom sinhronizovati sa imobilajzerom.