Autor Tema: Voda u autu...?  (Pročitano 5671 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deklok

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV Passat 1.9 TDI 96. god.
Voda u autu...?
« poslato: Februar 14, 2013, 05:15:33 posle podne »
Pozdrav svima novi sam na forumu i imam problem sa prokisnjavanjem auta, radi se WV Passatu Caravan 1.9 TDI 96. god.
Pogledajte sta sam dns zatekao ovo je bilo i prije ali ne u tolikoj mjeri, da toliko vode bude u njemu. Pokraj suvozacevog sjedala zapravo cijela desna strana poda je bila puna vode evo vam i slike o cemu se radi... Bio je vec kod majstora na jesen zbog toga, ali nije nasao gdje bi mogla voda ulazit, nasao je dvije rupe sa donje strane i one su zakrpane i nadao sam se da ce sve bit u redu ali kad je dosla prva kisa ustanovilo se da ipak nisu te dvije rupe problem. Pogledajte samo na tapacirungu sa gornje strane kod suvozaca koliko je mokro, auto se osjeti na onaj smrad od vlage i svako malo mu se magle stakla sa unutarnje strane. Majstor je gledao da mozda neulazi od vrata, ili gdje su brisaci pa one vodilice za vodu i sa donje strane, ali izgleda da nije u tome problem. Jedino sto sumnjam je to da mozda ulazi kroz siber koji je silikoniran ili kroz soversajbu. Dali da skidam sad krovni tapacirung ili sta, ako da kako da skinem ove crne plastike sa strane, a da neodvalim nista probao bi ga nekako silikonirat jer bas od majstora nema vajde, najradije bi ga prodao ali to jedino na ljeto kad je suho i da napomenem da mu je gepek kod gume suh i nema nimalo vode.

evo vam i slike o cemu se radi... Imam, auto a kao da ga ni nemam kad svaki put udjem i to vidim ubediram se...
http://i47.tinypic.com/20069n5.jpg
http://i46.tinypic.com/2gvk8sm.jpg
http://i48.tinypic.com/htbcr5.jpg
http://i49.tinypic.com/ab56hs.jpg

Van mreže krivi_GT

• VW Početnik
  • Auto: golf 3 1.9 td(i)
Odg: Voda u autu...?
« Odgovor #1 poslato: Februar 15, 2013, 11:54:05 pre podne »
ne vjerujem da je šiber problem kod tebe, jer bi ti i sjedišta mokra bila, mislim ako bi jel, sa njega direktno kapalo. ja sam ovakve lokve u svojoj dvojci par puta našao, i onda sam skinuo tapacire sa svo četvoro vrata, i zamjenio onaj najlon izmedju tapacira i vrata,dobro ga zalijepio, i od tada mi se to više nije dešavalo, možda to i ti da provjeriš.

Van mreže Misic GTI

• VW Početnik
  • Sa verom u Boga, za Kralja i otadzbinu
  • Auto: VW Golf mk2 GTI
« Odgovor #2 poslato: Februar 15, 2013, 01:06:57 posle podne »
Druze, neznam za pasata, ali ja sam na dvojci imao problem, stvarala se voda ispred zadnje klupe. Voda mi je ulazila pored stop svetla, zalio sam to silikonom i to je to...
Dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja... :D

Van mreže deklok

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Februar 15, 2013, 01:35:37 posle podne »
ne vjerujem da je šiber problem kod tebe, jer bi ti i sjedišta mokra bila, mislim ako bi jel, sa njega direktno kapalo. ja sam ovakve lokve u svojoj dvojci par puta našao, i onda sam skinuo tapacire sa svo četvoro vrata, i zamjenio onaj najlon izmedju tapacira i vrata,dobro ga zalijepio, i od tada mi se to više nije dešavalo, možda to i ti da provjeriš.

majstor je probao gledat i vrata i kaze da tu necuri... Dns cu probat tamo di je odvod kod brisaca te odvode cu pogledat i jedan drugi kolega sa drugog foruma mi je rekao da opet preljepim silikon na šiberu da nije do njega.. ma ja bi najradije skinuo tapacirung sa poda ali mi se neda zbog ove kiše i svega jer ga nemogu ni oprat, ali bi jedino tako znao gdje curi.. Ali i na tapacirungu na krovu se vidi da je mokro, iamm neki osjecaj da od gore negdje curi, e sad dali od šibera ili odakle..

Van mreže Artur

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #4 poslato: Februar 15, 2013, 01:52:51 posle podne »
Ako je lepljena soferka moguce je da bas tu ulazi voda, meni se desilo na audiju B4, zasto ne probas da sedis u autu a da neko prska vodom, mozda uspe

Van mreže dule73

• VW Driver
  • Hero Member
« Odgovor #5 poslato: Februar 15, 2013, 01:53:20 posle podne »
Očisti sve odvode preklopi zadnju klupu i neka ti neko pušta non stop vodu na vozilo a ti unutra gledaj odakle dolazi voda sa vrata šibera ili gepeka

edit Artur me pretekao

Van mreže Artur

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #6 poslato: Februar 15, 2013, 01:55:37 posle podne »
Ma bitno je da pomognemo coveku, a posle na pivo  biggrin

Van mreže deklok

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Februar 15, 2013, 02:25:30 posle podne »
Gledao sam one odvode kod brisača jedan je pokraj filtera peludi, a drugi na onom drugom kraju tu voda odlazi normalno i sipao sam vodu po vratima tacnije po po prozorima, ali vidim da tu nigdje ne curi, tj. neulazi unutra voda kroz gume pa u pragove. Danas nije padala kisa pa nema vode, ali su mokri pragovi, jedan kolega mi je reko da probam skinut ovaj silikon sa sibera i da stavim novi neutralni...? Najbolje bi bilo kad bi skinuo tapacirung i da ga vozim tako jedno vreme, ali me zanima kako one plastike poskidat tj. te pragove a da ih neodvalim, nevidim nigdje da ima sarafa nego se sve skida onako, postoji jedna caka.....?

Van mreže dule73

• VW Driver
  • Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Februar 15, 2013, 02:52:03 posle podne »

Pa puštaj na auto nečekaj kišu

Van mreže deklok

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Februar 15, 2013, 05:06:02 posle podne »
jesam, ali sa onom kantom za zalevanje cveca i na suvozacevom mestu je bilo mokro , ali kako sam sam zalevao nisam video odakle je curilo...  Pricekat cu malo lepse vreme pa da probam skinut barem malo onaj tapacirung sa krova pa da vidim odakel bi moglo da propusta vodu, sa vratan nije... Kod sibera sa unutrasnje strane je bilo mokro, ili i kod soferke negde propusta.

Van mreže Nosfaratu

• Sr. Member
  • Auto: ?
« Odgovor #10 poslato: Februar 15, 2013, 05:54:03 posle podne »
Mozda bi trebalo da ocistis i odvodne kanale sibera? I on ima kanalice za odvod, mogu se zapusiti od prasine, lisca...

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #11 poslato: Februar 15, 2013, 06:14:11 posle podne »
Da li je šiber fabrički?
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #12 poslato: Februar 15, 2013, 06:58:57 posle podne »
nebi direktno kapalo. .  biggrin posto siber ima odvodno crevo, koje ide pored stuba i izlazi kod sarki za vrata. . al ako je crevo puklo ili se zapusilo, onda bude mokro kod suncobrana, ili kod suvozaca. .

Van mreže deklok

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Februar 15, 2013, 07:11:19 posle podne »
Da li je šiber fabrički?

Verovatno mislim da je, sa obzirom da smo 3+ vlasnici...