Autor Tema: elipse ili sistem pozadi  (Pročitano 4017 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
elipse ili sistem pozadi
« poslato: Februar 08, 2013, 10:20:48 pre podne »
Auto passat b3 karavan, spremljeno ozvucenje: za napred Magnat XTR216 120w nom, ( za nazad- to upravo pitam ), pojacalo za prednji sistem i zadnje zvucnike ako ih bude bilo je cetvorokanalno Magnat RX 44, wofer Emphaser extreme T3 10" od 500w rms-a ( pravim kutiju ) koje ce da tera pojacalo Alpine mrv 1000 v12, kondenzator Boa 1f, kablovi 20mm²+ 16mm²...
Trazio sam za pozadi elipse Magnat selection 693 ali ih nema na stanju a i nabavka nije izvesna..., ponudjeno Hertz ecx 693... Citao sam mnoga misljenja o tome da nema potrebe elipse pozadi kad vec ima wofer..., ali nekad u zavisnosti od situacije i ugasim wofer pa da ostane nesto da se cuje i pozadi, treba mi misljenje dali je bolje staviti elipse ili sisteme pozadi, druga stvar' mozda bih sada stavio pozadi Hertz ecx 693 pozadi a kasnije kad se skupi lova nabacio i napred neki hertz sistem ali da ostanu na magnatovom pojacalu jer hertz pojacalo od te snage 4x 120-125w rms-a su izuzetno skupa... e da glavna jedinica je Alpine cde 9882ri... dajte iskrena misljenja...!!!

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 3
Odg: elipse ili sistem pozadi
« Odgovor #1 poslato: Februar 08, 2013, 11:57:52 pre podne »
Po mom nekom misljenju,ja bih stavio nazad bilo magnat bilo hertz,za srednji i visoki ton nije toliko bitno,bas ti daje woofer,a ako ne stavis nista nazad onaj ko sedi nazad cuce samo bas a srednji i visoki ton jedva od napred zbog woofera. drugo mnogo ti je zvuk lepsi kad imas kvadrofonski zvuk nego 2.1 sistem u autu. veruj mi provereno kad su mi crkle elipse nazad pa ostali samo zvucnici napred katastrofa. hertz nije los uopste a mozes ga vezati na pojacalo koje hoces. u ostalom to je samo moje misljenje,inace ozvucenje je po meni vrh ima da se cuje extra al samo stavi nazad nesto veruj mi probaj i videces neces se pokajati.
« Poslednja izmena: Februar 08, 2013, 12:01:00 posle podne od strane avram986 »
prodajem rasnog vucijaka,obucen za patnju!!!! :)

Van mreže NikolaRS

• Master Member
  • Auto: Passat
« Odgovor #2 poslato: Februar 08, 2013, 12:11:01 posle podne »
da ne otvaram novu temu, ja imam fabricko ozvucenje (u zadnjim tapacirunzima zvucnici) al hteo bih malo da poboljsam. znaci treba mi malo jace od ovog sada i moze li se bas dobiti nekim zvucnicima da ih stavim na zadnju policu ili moram wofer ubacivai sto mi trenutno nije izvdljivo zbg boce od plina

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #3 poslato: Februar 08, 2013, 01:01:06 posle podne »
pojacalo i neki dobar woofer od 12 inca na dasku i milina. samo pazi koji kupujes,naravno ako budes kupovao. imam drugara koji je bas iz tog razloga stavio 2 pionirove dvanaestice na dasku,MNOGO dobro se cuje,grmi kao nebesko vreme.

Van mreže NikolaRS

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Februar 08, 2013, 01:22:13 posle podne »
imas li neki predlog da ima dobar odnos cjena/dobijeno?

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #5 poslato: Februar 08, 2013, 01:58:26 posle podne »
realno toga je malo...mozes jednu 10-ku da ubacis i gepek i dve elipse na dasku...ortak je tako furao dobio je cist zvuk,kod mene je vise brujanje zato sto guram dve 12-ke...do koliko para bi dao?

@ adslfanatik magnat selection 693 imam ih,ali ih ne koristim ubacio ground zero...ove cu mozda da stavim sa strane...elipse drzim preko playera kad mi se ne slusa bas glas muzika... :D uzmi ground zero GZTF-69T meni su se extra pokazale...daju cist zvuk mozda ti cak i vufer nije potrebam ako ih stavljas na dasku...

na 0:12 sam ukljucio vufere...od 0:20 sam snimao bez vufera...
Polo 6N fiberglass box and light
« Poslednja izmena: Februar 08, 2013, 02:05:55 posle podne od strane Giche »

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #6 poslato: Februar 08, 2013, 02:04:34 posle podne »
kako mislis bruji? to kada se izveze kako treba nasteluje pojacalo lepo,nema sanse da bruji.a covek ne moze da stavi woofer u gepek od boce,prema tome najbolje je ovako da uradi. videcu ja ovde kakve su cene,jer imam drugara koji radi sa tim pa mozemo mozda dobiti nesto jeftinije.  ;)

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
« Odgovor #7 poslato: Februar 08, 2013, 02:07:27 posle podne »
ako vec imas neke jake vufere i jako pojacalo trebalo bi onda da imas i jace elipse ili neke sisteme...a ne kupis vufer 1000rms-a i drzis ga na min...

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #8 poslato: Februar 08, 2013, 02:10:41 posle podne »
naravno druze,jedno sa drugim ide da ne bi jedno saputalo a drugo preoptereceno. zato sam i rekao DOBRA desetka na dasku ili eventualno dvanaestica i pojacalo i bog da ga vidi.  biggrin naravno ne ide svaki zvucnik na dasku. mora se paziti dobro sta se uzima. vidjao sam na kupindu dobrih pojacala i woofera bez kutije po jako povoljnoj ceni. idi druze malo pa pogledaj,100% ima tamo nesto sto ti odgovara.
« Poslednja izmena: Februar 08, 2013, 02:14:29 posle podne od strane avram986 »

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
« Odgovor #9 poslato: Februar 08, 2013, 02:14:18 posle podne »
zavisi sta on hoce i koiko je spreman da da...mislim naravno svi bi mi hteli najbolje,ali ne moze... :D kad pogledas da uzmes sve novo treba ti min oko 200-300e i posle nekog vremena i to postaje slabo... :D

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #10 poslato: Februar 08, 2013, 02:17:28 posle podne »
to si druze u pravu. koliko god da je jaka muzika u autu,vremenom pocinje da sapuce u nasim usima a nekom sa strane izbija bubrege. :) koliko sam ja shvatio on hoce covek da pojaca muziku ovako ce sigurno pojacati tu nema greske,e sada opet je do njega. jbg muzika za auto je skupa,samo kablovi pravi silikonski za pojacalo kostaju minimum oko 30 evrica,da ne pricam o ostalom. :)

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
« Odgovor #11 poslato: Februar 08, 2013, 02:54:11 posle podne »
eo da izracunamo za novo(zvucnike i kablove) i da bude muzika za slusanje ne za takmicenje...vufer u kutiji 100e,elipse 80e,kablovi 25e,player neka bude do 50e,pojacalo neko 80e to mu dodje 335e samo zadnji sistem i neka se uzme jos neki za prednji 60e ...395e jos ako hoce kondezator 70e dodje mu 465e...
« Poslednja izmena: Februar 08, 2013, 02:56:02 posle podne od strane Giche »

Van mreže NikolaRS

• Master Member
« Odgovor #12 poslato: Februar 08, 2013, 03:20:09 posle podne »
imao sam ha pre ekstra ozvucenje al prejako bilo (2x sony xplod 1200w i pojacalo neko jako bilo zaboravio sam oznaku 350e placeno)  tako da ako bi sad uzimao nebi dao preko 100e

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #13 poslato: Februar 08, 2013, 03:21:54 posle podne »
upravo tako. mada njemu coveku ne treba za takmicenje nego cisto da pojaca. pioneer dvanaestica i pojacalo resavaju problem. bice extra zvuk a cena do 120-130 evropljana. :)

moze da se nadje, ali kablove moras kupiti,a oni su oko 25-30 evropljana.
« Poslednja izmena: Februar 08, 2013, 03:23:41 posle podne od strane avram986 »

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Februar 08, 2013, 04:42:21 posle podne »
Ode moja tema u off, molio bih u buduce svakog druga clana da otvori svoju temu jer je po meni ovo unistavanje postojece teme...

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
« Odgovor #15 poslato: Februar 08, 2013, 04:44:02 posle podne »
napisao sam i tebi odg...sta bi mogao da uzmes kao zamenu za magnat...

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
« Odgovor #16 poslato: Februar 08, 2013, 04:57:30 posle podne »
u karavan nema smisla stavljati bilo sta na dasku jer iz toga ce se cuti samo srednji i visoki ton i plus uz woofer ce biti papazjanija, sve sto je Avram napisao je pogresno biggrin, jer nema iskustva sa dobrim prednjim sistemima, kad imas napred dobro ugradjene sisteme, nazad ne treba nista jer kvari trodimenzionalnu zvucnu sliku, i oni sto sede pozadi cuce skoro isto dobro kao oni sto sede napred... pogledajte profesionalne instale na netu pa cete videti da nijedan nema zvucnike pozadi osim show auta koji su osmisljeni da prave samo sto vecu buku, ima izuzetaka, ali opet u autu je nemoguce napraviti dobar zvuk sa zvucnicima pozadi, cak i kad imas kvazi 5.1 surround sistem zbog silnih reflexija u kabini, tako da cak i vrhunski 5.1 u autu ne moze da primirise dobrom 2.1

znaci ako oces dobar zvuk, napred komponentni sistemi, u dampiranim vratima, ili midbassi u doorboardsima, i pozadi woofer i to je to

a i ne mora klasican komponentni sistem, ako se ima mogucnosti stelovanja, moze i sirokopojasni + midbass, jer se lakse postigne 3D bina, kao na primer ovako nesto, al ne mora kugle nego moze da se naprave kutijice u uglove ili stokove sa fiber smolom
« Poslednja izmena: Februar 08, 2013, 05:28:07 posle podne od strane DYNABLASTER »

Van mreže avram986

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #17 poslato: Februar 08, 2013, 09:06:49 posle podne »
nije tacno? pa zar nism i ja napisao da ce se sa elipsi cuti samo srednji i visoki ton a bas sa woofera? procitaj druze malo bolje sta sam pisao. i jos nesto to sto si napisao je profi ali covek vec ima par stavki za svoje ozvucenje,i pita sta nazad,mislis li da ce sa tim sto ima postici taj efekat? ja mislim da nece. ja istina nisam radio sa ne znam ti ni ja kakvim ozvucenjem,strogo od pineer trosistemaca neke srednje klase pa do first austrija i naravno onih bezimenih. :D jbg nas standard retko ko ima lovu za pravo ozvucenje. ali u svakom slucaju uspeo sam da izvucem maximum iz tog ozvucenja, i pricam coveku iz mog iskustva. ti ako imas iskustva sa jacim stvarima onda respect
« Poslednja izmena: Februar 08, 2013, 09:16:07 posle podne od strane avram986 »

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Februar 08, 2013, 09:23:19 posle podne »
Imam i ja malo loseg iskustva sa elipsama u karavana kad su samo na polici ( bivse ozvucenje ), kad sam delimicno zatvorio policu malo sam bio dobio na basu ali tada nisam imao wofer u kolima tako da mi je zatvaranje bas prijalo, e sada kao sto sam rekao da mozda u nekim momentima bih iskljucio wofer ( postoji mogucnost na pleyeru ) i onda bi svirao samo prednji sistem ja sam mislio da ubacim elipse na ovaj fazon

znaci cela kutija wofera da se smesti u zatvorenoj kutiji sa elipsama s tim da se normalno ostave otvori za wofer, cevku ( posto je bas-reflex) i prikljucke, znaci dobio bih duple stranice sa prednje , zadnje , gore i dole na kutiji wofera sto smatram kao pozitivu jer je kutija cvrsca...

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
« Odgovor #19 poslato: Februar 09, 2013, 05:55:23 posle podne »
ti ako imas iskustva sa jacim stvarima onda respect

ne radi se o jacim stvarima, nego o samoj ugradnji koja je 50% zvuka, da ponovim, napred dobar komponentni sistem dobro ugradjen, pozadi woofer i nista vise, to je zvuk i bina, kad stavis bilo sta da svira pozadi raznjonja binu i nemas vise 3D efekat u cemu je i smisao, ista stvar kao i sa kucnim hifijem

evo na primer, ovaj lik zna sta radi, neces naci nijednu ugradnju sa zvucnicima pozadi, jer za to ne da nema potrebe nego cak naprotiv
klikni na Car-Hifi
http://www.mrwoofa.de/
« Poslednja izmena: Februar 09, 2013, 06:02:13 posle podne od strane DYNABLASTER »