Autor Tema: Problem oko otvaranja gepeka-Golf 4  (Pročitano 25539 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže don johnson

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf IV
Problem oko otvaranja gepeka-Golf 4
« poslato: Februar 01, 2013, 09:02:56 posle podne »
Pozdrav svima ,

Imam problem oko otvaranja gepeka na golf 4 , neće da se otvori da si bog ... Naravno otvaram ga ručno sa ključem jer mi na centralno odključavanje odavno to već ne funkcioniše .
Ovakvu vrstu problema sam imao i ranije kada napada snijeg pa neće da se otvori,ali čim se malo zgriju kola sve okej ...ali evo sada iako nema snijega već duže vrijeme neće da se otvori . Da je brava pukla ili neka sajla ne vjerujem jer gepek ne koristim previše pa nije bilo razloga da se tako nešto desi...
Ako neko može da mi pomogne bio bih mu zahvalan .

« Poslednja izmena: Februar 01, 2013, 09:18:17 posle podne od strane don johnson »

Van mreže Darko80

• Master Member
  • Auto: Audi A3 LZ9Y
Odg: Problem oko otvaranja gepeka-Golf 4
« Odgovor #1 poslato: Februar 01, 2013, 09:28:23 posle podne »
Ako cujes da odradi motoric u gepeku ,a ne otkljucava, mozes da probas sam da sredis.
Isto je i kod mene tako zezalo povremeno, posle voznje po mokrom zimi i kad posle ostane duze prljav. Ima jedna polugica koju pomera motoric i ona se ustvari podmece pod kljun od rucice koju povuces da otvoris gepek. Ona je tako ukuplovana da moze da proklizi, verovatno da se ne bi slomio mehanizam, i kad proklizi onda se ne namesti kako treba.
Proklizi zato sto njena osovinica glavi. To se lako razradi i podmaze pa sljaka dugo bez problema.

Da bi dosao do mehanizma treba da skines crnu plastiku sa unutrasnje strane vrata gepeka- 2 srafa krstaka ima i 10-ak zabica koje treba hrabro pocupati    biggrin
Kad skines plastiku sve se lepo vidi.
Ovde sam slikao nesto drugo, ali se vidi gore levo ta polugica i kljun koji je pritisne.Ovaj smajli pokazuje na njih
                                             big_boss

Van mreže boki tdi

• VW Početnik
  • volkswagen DAS AUTO
  • Auto: golf 4 1.9 tdi
« Odgovor #2 poslato: Februar 02, 2013, 05:38:45 posle podne »
Taman sam hteo pokrenuti temu,jer i ja imam isti problem motoric radi ali ne mogu ga otvoriti. Sutra rastavljam pa javjam da li sam uspeo.

Van mreže don johnson

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Februar 04, 2013, 01:10:08 posle podne »
Hvala Darko .

Van mreže BEZBRAmk4

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Februar 04, 2013, 11:11:33 posle podne »
Ja sam imao isti problem na cetvorci. I samo sam sa spoljne strane sipao wd40 direktno u bravu, malo razradio kljucem, i odmah je proradila kao pre.

Van mreže don johnson

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 05, 2013, 05:23:11 posle podne »
Stavljao sam wd40 u bravu i nista , pokusavam da se zavucem u gepek da maknem onu plastiku i vidim sta se desava ali je to veoma tesko ,pogotovo meni covjeku od 2m . Pa sam pistoljem za pranje automobila isto malo cistio gepek i sve oko njega misleci da se nesto mozda zaglavilo ali opet nema rezultata.
Nista nema veze , pocu do nekog majstora ,ako ima neko da mi preporuci u Beogradu nekog bio bih mu zahvalan .
Hvala jos jednom svima na pomoci i sugestijama.

Van mreže Darko80

• Master Member
  • Auto: Audi A3 LZ9Y
« Odgovor #6 poslato: Februar 05, 2013, 06:13:40 posle podne »
Cekaj, ti sada ne mozes ni kljucem da otvoris?
Probaj kljucem da okreces bravu a rukom pokusavaj da otvoris. Tako sam radio kad me je zezala.
Trebalo bi da osetis otpor na kvaki kad nasedne ona polugica i u tom trenutku bi trebalo da se otvori.
Budi uporan jer neces bas iz prve da potrefis polozaj kljuca, mora na foru

Van mreže don johnson

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Februar 06, 2013, 08:53:33 posle podne »
Pa uvijek sam ključem i otvarao , od kada sam kupio kola gepek nije mogao da se odključa/zaključa na centralnu bravu . Malo dosadi jer ponekad neko hoće nešto iz gepeka da uzme ,a ja moram da gasim kola odključavam zaključavam ...
Ajde pokušaću i to , da ako bude imalo efekta .

Van mreže ObrenovaC(vAMPIr)

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 karavan TDI (90ks) 2002
« Odgovor #8 poslato: Februar 09, 2013, 09:06:07 pre podne »
To sto ti neradi na daljinski,znaci da je mozda crko motiric ,a na kljuc moras da se pomucis da otvoris,oce ponekad da zeza.ja imam slican problem,na mom karavanu radi daljinska ali ponekad zaglavi motoric kad ga otvorim on ne odradi,tj.mislim nevrati u pocetni polozaj i kad zatvorim i probam ponovo on nece na rucicu i onaj senzor sto ima,nego moram na kluc a tad bas moram da mu nadjem polozaj.Tako da sad sam primetio kad ga otvorim na daljinski tj povucem rucicu koja radi kao senzor i dignem gepek tek posle 5-6 sekundi cujem da motoric odradi i vrati u polozaj koji treba valjda i onda je ok,a ako samo otvorim gepek na brzinu i ubacim nesto i odma zatvorim a motoric nije odradio eto ti problema,moram na kljuc xaxaxa!!!!!Tako da idi kod majstora za centralne brtave i sve ce biti reseno ocas posla videces.A zeznuto je malo skidati onu plastiku pozadi ima 2 srafa valjda al zato ima onih zabica kolko oces,a one oce da puknu ako neznas kako da skines.

Van mreže boki tdi

• VW Početnik
  • volkswagen DAS AUTO
  • Auto: golf 4 1.9 tdi
« Odgovor #9 poslato: Mart 27, 2013, 06:31:48 posle podne »
Evo ovako ja sam imao malo veci oroblem sto se tice brave gepeka. Meni je gepek odjednom ostao zakljucan, nije bilo moguce otvoriti ni na kljuc ni na dugme. Tako da sam lepo polozio sedista i poceo skidati plastiku(oblogu)da bih uopste mogao otvoriti zadnja vrata skidanje plastike je islo jako tesko odvrnuo sam ona dva sarafa i vukao kao sivonja sreca limene su zabice koje drze plastiku pa nisu pukle. Kada sam skinuo plastiku bacio sam se na rastavljanje celokupnog mehanizma koji vrsi otvaranje i otkljucavanje-zakljucavanje vrata. Podmazao sam i sastavio opet sve i nije radilo kako treba ,jednostavno je jezicak koji pritiska brava kada otvaram gepek preskakao uvek je ostalo u polozaju kada je zakljucano. Onda sam kompletnu bravu skinuo sa vrata i ratavio (jako je bilo tesko skinuti onu zicu koja drzi kuciste cilindra za kljuc). Kada sam to sve rastavio video sam da je granicnik na tom kucustu cilindra od brave pukao i da je zbog toga preskakao onaj jezicak,posto je to sve povezano sa motorom centralne brave. Morao sam kupiti druga bravu i prepakovati sve u moju,sto sam i uradio i sastavio i opet sve radi kako treba.                                                                                              Evo jedna slika rastavljene brave.                  

Van mreže RADOWAN

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV 1.4 16v
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 12, 2013, 08:33:02 posle podne »
 :30 Evo ovako. Jutros mi se desilo to da mi se gepek nije otkljucao posle otkljucavanja auta preko centralne. Pokusao sam i na kljuc i uspeo tek posle nekoliko pokretanja kljuca levo desno. E onda nakon sledeceg zakljucavanja nije hteo da mi se zakljuca ni preko centralne ni preko kljuca. Motoric od centralne se cuje da odradjuje. Imam osecaj da je neko nasilno hteo da otvori gepek bez kljuca i ako sam u pravu, sta je tu moglo da se zezne da sad ne moze da se zakljuca auto ni na jedan nacin? U pitanju je golf 4.

Van mreže kostov7jk

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 26, 2014, 08:39:48 posle podne »
Zdravo ljudi, danas me gepek zeznuo skroz izgleda pose povremenog zezanja..

Krenem ujutru nece da otvori sa centralnom, otvorim ga kljucem, posle pola sata oce i centralnom.. vozim, 300km stanem, nece da otvori ni kljucem ni centralnom, necujem nista da se desava oko brave..
Usput mi je crkao osigurac za svetla u kabini, zamenijo ga, to radi, neznam dali je povezano, ali gepek nemogu da otvorim nikako :/

ostale osigurace sam proverio sve je ok

Sta sad?
I'm The Stig!