Autor Tema: Relej, grejac, nesto trece?  (Pročitano 2531 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mello

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b3 1.6 TD-Intercooler
Relej, grejac, nesto trece?
« poslato: Januar 31, 2013, 03:01:50 posle podne »
Postovani clanovi, predjoh ceo forum i ne nadjoh problem kao moj pa resih da pitam

Posedujem Passat b3 1.9 D i imam sledeci problem sa paljenjem.

Naime kada je sve ok dam kontak, upali se lampica za grejac, sacekam da se ugasi potom jos malo da relej cakne posto kasni za lampicom i sve je ok, pali i po najvecem minusu.

Ali ucestalo je pocelo da se desava sledece: dam kontakt, relej odmah cakne ali lampica se ne pali. start je veoma tezak ako uopste zavergla a uglavnom ne daje znake zivota dobrih pola min dok ne upali. svetla i ostaale lampice rade normalno. U tom slucaju okrenem kljuc i ponovo dam kontakt i momentalno palim onda hoce da zavergla i upali, nakon cega tek tada relej cakne po drugi put, upali lampicu za grejac 2 sec i ugasi je a nekad i to izostane. Takodje u tom slucaju u sred voznje ume da upali lampicu za grejac pri pocetku voznje.Takodje za razliku kada je ok sve i farovi se pale tek nakon dodavanja gasa sada ih momentalno pali.

Relej koji cakce je na poziciji sa brojem 4 u tabli kod volana i nosi oznaku 18.
Akumulator je nov, 75Ah, grejaci takodje novi. Da li je neko imao slican problem? Sta bi moglo da predstavlja problem?
Legends are not born, they are made.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: Relej, grejac, nesto trece?
« Odgovor #1 poslato: Januar 31, 2013, 03:21:23 posle podne »
Jel si probao da stavis drugi relej?

Van mreže Mello

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 31, 2013, 03:32:55 posle podne »
nazalost nemam nikakav trenutno, moram da kupim jedino.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 31, 2013, 03:40:28 posle podne »
Izvini druze tek sam sad lepo procitao poruku. boodala

Meni se to desavalo. Doduse na benzincu.
Kad upalim auto nekad hoce a nekad ne da upali svetla.
Ili ako ih upali onda se desi da se u toku voznje ugase. Ili nece da zavergla. Sve sam proverio i na kraju se ispostavi da je do kontakt brave.
Zamenio sam bravu i nemam vise problema.

Van mreže Mello

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 31, 2013, 03:46:18 posle podne »
Sa svetlima jos nemam prob, uvek se pale, ali paljenje zeza, ono sto sam primetio da zeza pri toplijem vremenu i kada je motor topao tad ne pali lampicu.

Van mreže Mello

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 01, 2013, 12:26:54 pre podne »
Proverio sam sve releje i rade, okidaju svaki put bez problema u ovom slucaju obratio paznju na poziciju 4 oznae 18. Ono sto sam ustanovio uz pomoc druga je sledece, da kada dam kontak grejaci uopste ne dobijaju 12V, dakle nista.

Relej je dobar, grejaci dobri, napon na releju ima 12V takodje izmereno u tabli, jedino od releja pa do grejaca je prekid, dakle ili se zica otkacila od releja ili negde prekida. Ono sto mene zanima je sledece, da li neko zna kako se skida cela ona konzola sa osiguracima i relejima ( posto sam se namucio i nisam bas uspeo )

Van mreže Mello

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Februar 09, 2013, 01:13:16 pre podne »
Ukoliko neko bude imao slican problem evo jednog od resenja.

Relej je zamenjen jer se ispostavilo da nekada radi a nekada ne ( ispostavilo se da vremenski cip nije ok )
Uzet je polovan sa oznakom 60. Kako mi je ljubazni clan sa foruma Djole objasnio razlika je u post heaitingu izmedju ta dva releja, ovaj relej gasi grejace cim se zavergla.
Takodje je kontakt na samom ulazu u relej bio raskliman i ponekad se ne ostvari kontakt.

Mozda ce nekome pomoci. Takodje cela konzola sa relejima se skida veoma lako, ukoliko imate one bele zakacke samo gornji deo povucete i otkacice, nakon cega celu konzolu skinete sa ljuljaski, za nekog ko ne bude znao kao sto sam ja. :)