Kompleksna je prica ....poenta svakog stage 1 remapa (iskljucivo software) je da namestis parametre ECU-a u takavu vrednost da manjim povecanjem i stelovanjem svih vrednosti (pritisak turba ,pritisak u CR-u ..itd) ne ugrozis motor ,injektore ,preopteretis kvacilo ,jednostavno da i dalje traje ,samo da imas vise snage.
E sad ti snagu mozes da dobijes sa 105 konja na 134, tako sto ces da nabijes pritisak u turbu sa 1.6 bar na tipa 1.9bar i sta si uradio ?! Dobio si snagu ali si skratio zivotni vek turba mnogo ukoliko si tezak na gasu......a isto to bi mogao da dobijes i da povecas pritisak turba za 0.1 bar ali i dostelujes druge parametre.
Sto se tice turba ,njemu treba vreme da postigne maks. pritisak. Ukoliko je na autu i odradjen remap ti dok ne stiskas papucicu do kraja kao i da ga ne aktiviras, a i kada je stisnes potrebno je vreme da nabije prvo maks. pritisak recimo od 1.6bar pa tek onda da nastavlja da puni vise ako me razumes.
Drugo nikad ne radi remap tamo gde ne mozes da radis dyno test. Znaci moraju da se provere rezultati.
Auto mora da vuce konstantno ,mora lepo da se nasteluje da bi to bilo dobro. Tvoj ce izaci na nekih 175 konja sigurno ....ono sto je bitno je biti realan. Moze motor da pruzi i vise ali nije dobro ako zelis da traje. Trece ako zelis da podignes broj konja vise da bi se hvalio drugima ,znaj da ce biti u piku ,pri odredjenom broju obrtaja a onda ces imati pad snage nakon toga. Bolje uradi jedan remap umeren bez sumanutih vrednosti i bez pada snage.
Zamenom remenice ,kaisa kompresora i bla bla ,cold air intake prelazis na stage 2 gde mozes da bijes 200 konja ....to je vec skuplje i kome to treba sem ako ne lezis na parama i zivot ti je igra

Zapamti zeljenu snagu mogu da ti obecaju i ispune svi ali bitno je kako ces do nje doci. Duga je prica i nekad kad gledas da prodjes jeftinije na kraju ces proci skuplje. Moze da se desi da ti napici obrtni momenat ti kazes uh kako ide ,a konjaza ti je zapravo pala....... a obrtni momenat bez snage je nista.
Osnovno : Ako si i malo blizu termina za veliki servis ,a planiras da radis remap ,zavrsi i veliki servis da ne bude generalka posle.
Kao i ako odes u ovlasceni servis ,kazi im da si radio remap jer u suprotnom ga prikljuce na dijagnostiku ,urade update ECU software, a onda zbogom 350e.
Zamalo to da mi se desi....sreca te sam se raspricao sa menadzerom pa dodjosmo do tako strasnog podatka po mene. Nakon sto jednom upisu to ,ne smeju da urade update ECU -a bez tvog potpisa. Da znas da se ne zeznes.