Autor Tema: Čipovanje automobila - pitanja, saveti, iskustva . . .  (Pročitano 360129 puta)

0 Članovi i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: ibiza 6L
Odg: Čipovanje automobila - pitanja, saveti, iskustva . . .
« Odgovor #240 poslato: Maj 14, 2014, 09:35:38 posle podne »
Velika cast ovde nekim izuzetcima,oni koji me poznaju znaju na koga mislim i sta mislim,
kada procitam neke komentare iskreno meni se odmah SERE od budalastina,imam i ja TDI i veca govna nisam doterao u dvoriste,POSLE OVOGA LUPAJTE MINUSE DA BAR ZNAM ZA STA IH LUPATE.

Kakav bre cip tjuning i manja potrosnja,pa cip tjuning jedino tjunira BORD kompjuter i nista vise,to sto dobijes malo vise obrtnog momenta neznaci da ti auto ide na isparenja od nafte ili benzina,ljudi nesto mora da potera silne konje a to nesto se zove POGONSKO GORIVO koje motor sagoreva da bi isao.Pa svaki TDI ili slican motor njemu od 2000 kubika i stotinak KS trosi od 9 do 10 L nafte u gradu.

Nepostoji ta elektronika koja ti moze smanjiti potrosnju a dati snagu,bar jos nije izmisljena.
Ja stvarno neznam kako ljudi zamisljaju da ima neki auto trosi 2 ili 3 litra nafte a da ima 100 ili vise ks.
Jos nije izmisljena energija iz vakum svemira niti energija iz nulte tacke kao sto nije napravljeno peripetumobile.

thumbup
ovo za 10l u gradu je tacno. moj tdi 96kw, toliko trosi u gradu. al postene voznje. a na otvorenom ako vozim iole normalno skoro prepolovi to. tako da sam ja sa tim prezadovoljan. i trosi mi manje od svih benzinaca koje sam vozio. tu ne racunam one igracke od motora.

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
« Odgovor #241 poslato: Maj 14, 2014, 09:37:27 posle podne »
Moje iskustvo je da sam passata od 90ps čipovao na 110ps i jednostavno nisam morao da šaltam na neka mesta gde sam ranije morao i da je tu meni bila manja potrošnja, inače nisam lik koji pati od potrošnje...  :46

Kako je istina da 1.6 vs 1.8T isto troše?

Van mreže Dule-BG

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat b7
« Odgovor #242 poslato: Maj 14, 2014, 10:33:44 posle podne »
Jos jedno hvala svim, posebno onima koji su iskreno rekli svoje misljenje i dali preporuku na pitanje koje sam postavio, a hvala i onima koji su samo podjbavali, ja kad nesto ne znam ja pitam jer zelim da naucim, takodje i kada me pitaju nesto sto znam ja cu se truditi maksimalno da pomognem i necu podjebavati nekoga zato sto ne znam.
Jos jednom hvala puno i sve najbolje.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #243 poslato: Maj 15, 2014, 12:44:57 pre podne »
Jeste da je cudno ovo sto ja kazem, ali stvarno ste neprijatni prema Duletu. Covek pitao par pitanja, moze neko da kaze za neko protiv, ali ovoliko podjebavanja bas nisam ocekivao. Cak i oni koji trebaju da ovo sprece uzivali su u zajebanciji.
Dule sta da ti kazem, neces se ovde leba najesti, guglaj pa sa srecom.

Ako taj B7 stvarno trosi preko 9L u gradu (opet sve zavisi od nacina voznje i relacije) onda je teska prevara u pitanju. Mene zivo zanima koliko onda realno trosi po gradu 1.8TSI u B6, na zalost nijedan takav na forumu nema koliko ja znam.

Iz mog iskustva sa cipovanjem ne dobijes nikakvu ustedu jer te vuce da ga gazis, a onda tim nacinom voznje opet imas jacu potrosnju :)
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #244 poslato: Maj 15, 2014, 09:06:05 pre podne »
Wele u zadnjoj Tvojoj recenici je odgovor na pitanje o usteti.

Inace mali off ... vozim takodje 1,8 TSI od 160ks i kroz grad sa klimom oce da srkne 13,6l u vecu gužvu (koja opet naravno nije ni primaci vašoj BG gužvi) sa mnogo jačim gasom  ... inače 11-12 litara ne prelazi štedljivije vožnje ... pričam o superbu koji ima oko 1,6 tona.

Cudi me samo sto se odma svi uvatiste price da chip direktno smanjuje potrosnju a tobos sve strucnjaci ... chip smanjuje potrosnju tako sto uz isti nacin voznje kao i prije chipa vozite na manje obrtaja motor radi rasterecenije. Svako ko kaže da ce chip odmah da ti smanji potrosnju cim sjednes u auto i upalis ga laze.

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
  • Auto: scirocco 16vt, leon fr cupra
« Odgovor #245 poslato: Maj 15, 2014, 04:18:58 posle podne »
Kako to mislis da motor radi rasterecenije a da pri tome spuluje turbinu?Jel mislis da se smanji broj obrtaja a da se pri tom turbina okrece na vecem broju obrtaja da bi stvarala boost,i jel to moguce da se ista vrti na vecem broju obrtaja ako se smanji kolicina gasova sto je pokrecu?
Sta turbinu pokrece i vrti?
Takodje znas li koliki odnos goriva i vazduha mora biti u cilindru da bi motor radio a da pritom ne nastaju detonacije u cilindru?
Koji je princip rada sus motora sa nad punjenjem?
Ja koliko znam ne moze promaja u izduvnoj grani da je zavrti,vrte je gasovi,a da bi bilo gasova treba gorivo da sagori.

Ukljucite se da prezvacemo ovu temu vec jednom
« Poslednja izmena: Maj 15, 2014, 04:27:34 posle podne od strane madmax 81 »
"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

Van mreže dejan921

• Hero Member
« Odgovor #246 poslato: Maj 15, 2014, 04:33:27 posle podne »
kontam da se ostvaruje usteda prilikom ubrzavanja. bila je na galileu jednom ta tema.. kako automobil vise trosi kada lagano ubrzava do neke brzine ili kada naglo ubzra i vozi konstantno.. i manje je trosio koji naglo ubrzava.. posto ovaj drugi stalno ubrzava i samim tim ima vecu potrosnju. tako da jaci motori brze postignu brzinu i i onda dolazi do smanjenja potrosnje. po meni je to vise/manje logicno. a da on sam od sebe manje trosi kada ga cipuju, nemoguce. kao sto kaze max ne moze promaja da zavrti turbinu

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
« Odgovor #247 poslato: Maj 15, 2014, 04:39:32 posle podne »
U tom slucaju sto ti govoris glavnu ulogu igra zapremina motora i to je ok.

Ali kako remapom na turbo motoru da se smanji potrosnja a da mu se pri tome poboljsaju performanse.
Ja bih voleo to da mi objasne ovi sto tvrde da je moguce.
« Poslednja izmena: Maj 15, 2014, 04:41:20 posle podne od strane madmax 81 »

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #248 poslato: Maj 15, 2014, 08:16:40 posle podne »
Remapom auto bolje ubrzava i nestigne da potrosi gorivo!
Eto ti odgovora , ha ha

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
« Odgovor #249 poslato: Maj 15, 2014, 08:20:43 posle podne »
Mora biti da je to u pitanju :)

Van mreže dejan921

• Hero Member
« Odgovor #250 poslato: Maj 15, 2014, 08:30:58 posle podne »
da,da kada ga cipujes. upalis pun gas i odma si stigao na odrediste i nama vremena da se gorivo potrosi.  vidis pile da ima logike.  biggrin

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #251 poslato: Maj 15, 2014, 10:07:28 posle podne »
Da nije manja potrošnja izgovor zašto neko čipuje auto? :) Izgovor roditeljima ili ženi?

Van mreže marshal

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #252 poslato: Maj 16, 2014, 01:34:32 pre podne »
sto se tice cipovanja,ja sam cipovao golfa 5 2006 god 90 ks na 120,utisci isto da si ubacio drugi motor,dakle osjeti se drasticna razlika,sto se tice potrosnje,meni je sasvim zadovoljavajuca,kao sto je jedan kolega na forumu rekao kad ga vozis do 2 000 obrtaja potrosnja je jako mala,bar meni na petici,ja sam cak testirao otvorene ceste,pun rezervar goriva i opet na pumpu,potrosnja niko mi nece vjerovati kolika je,a sto se tice maximalne brizne auto mi moze ici 210 sad koliko sat laze to ne znam :)

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #253 poslato: Maj 16, 2014, 07:15:05 pre podne »
Jesto to tako,cip ili remap pogotovu na dizelima novim,dobije se manja potrosnja i dosta bolje ide auto.
Treba neko da pojasni ko radi remap ili cipovanje.
Na japancima je dobro raditi remap,posto su svi ustrojeni na 70% snage.

Van mreže scirocco 16vg60

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Scirocco 16v / Volvo V40
« Odgovor #254 poslato: Maj 16, 2014, 10:40:43 pre podne »
DA remap je opasno dobra stvar,motor ti radi na isparenja od nafte i benzina.Uopste nezelim da se prepirem niti objasnjavavam,ranije sam u ovoj temi objasnio sta je CIP tjuning i niko ALI NIKO od tjunera se nije javio da me pobije nekim validnim argumentima niti validnim objasnjenjima.

Samo ljudi radite CIPOVE i dizite po 40ks ili vise,imace neki ljudi vise posla,jel su Japanski inzenjeri budale sto im motori rade na 70%snage,oni to kao neznaju pa nasi tjuneri to na parkingu ukucavaju KS po potrebi.

Zanima me samo koliko je ovde ljudi koji su radili REMAP otislo posle radova na neutralne valjke da izmeri snagu i Nm,  NARAVNO nije niko.

NAj posteniji je Sm,covek lepo kaze,dobija se od 2 do 4% poboljsanje da je bezbedno po motor i turbinu,to sto je Golf 5 malo zivlji, pa to nije 40ks vise vec poemern ugao Varijabile na turbini,malo vise Nm ,moze se raditi elektronski ili mehanicki,to svaki iole pismeniji mehanicar zna.

thumbup

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
« Odgovor #255 poslato: Maj 16, 2014, 10:56:40 pre podne »
Radio sam i ja isto cip sa epromom za 16v turbo i reklamira ga firma da je anti lag,i stvarno svaka im cast sve radi kao sat napravili su ga da se u 1,2,3 nema uopste laga,ali auto nema racuna paliti ispod 1500din.benzina u rezervoaru.

Ostavite se tih prica ja sam cipovao ili pricaju zene po pijaci da manje trosi.
Ja sam lepo zamolio da mi neko strucno objasni kako je moguce da manje trosi a bolje ide?
« Poslednja izmena: Maj 16, 2014, 10:58:11 pre podne od strane madmax 81 »

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #256 poslato: Maj 16, 2014, 01:20:35 posle podne »
Ja sam radio cip na alfi 159 120ks, podigli smo je za max nekih 20ks i to na oko 3000 obrt. Niti sam pristalica nekih suludih mapa,koje kidaju turbinu,lamelu, puse ko traktori i td. Nisam ga radio iz nade da ce auto manje da trosi i tako nekih gluposti. Nego zato sto je tezak 1600+ kg i fali mu snage.

Mada ovakvih ima koliko oces,poznanik me pre neki dan provoza u 147jtd,kaze chipovao je.
Reko ok,koliko ?
Kaze brate 210 konja,vidi kako ide kida! :)

U dalju raspravu neulazim sa takvima

Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže marshal

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #257 poslato: Maj 16, 2014, 03:06:57 posle podne »
druze nisam isao na valjke da tacno izmjerim koliko snage sam dobio,uglavnom znam da imam 120 ks sigurno,jer sam isao od semafora do semafora da se trkam sa meganom koji ima fabricki 120 ks snaga i da sam njega uzeo ,sad sto se tice potrosnje,sve zavisi kako ga vozis,ja sam licno testirao auto relacija sarajevo-mostar,nasuo pun i kad sam presao 107.1 km "dosuo" sam sad da ne govorim cifru jer mi niko nece vjerovati,,uglavnom da mi manje trosi kad se normalno vozi ,jer ja znam i ja ga sipam,i mjesecno prelazim 1500 km,tako da sam ja prezadovoljan,a uvijek ima osoba koji ce kuditi chip i koji ce hvaliti,svako radi sto zeli do svog auta i za svoje pare.ja i kad budem mijenjao auto,ako se uvijek moze uraditi ovaj cip,u  ovom rasponu snage,da "potegne" na relativno nizim obrtajima,ja cu uvijek uraditi,zato cu i pola 1.4 tdi chipovati u skorije vrijeme,mada znam kolega s drugog foruma,cipovao fabiju 100 ks fabricki,i trebao je dobiti oko 130 ks,medjutim kad smo probali autu,ja njegovo on moje,kaze mi da bolje ide moja petica ,tako da sam ja sa ovim prezadovoljan,kako ce u buducnosti biti i kakvih ce nus pojava biti to nezz,uglavnom bicete blagovremeno obavjesteni :)

Van mreže vwgti

• VW Početnik
  • Auto: VW GOLF MK1 GTI
« Odgovor #258 poslato: Maj 17, 2014, 01:00:32 posle podne »
ja pored golfa mk1 posedujem i opel vectru 2,0 dth,to je teska krava,g*vno neopevano,*ebes auto koji ima bord kompijuter u sebi,koji umesto sajle za gas ima neku *ebenu zicicu,*ebes auto koji nemoze da se skarabudzi paljenom zicom,zasiljenim drvcadima i koka kolom,koliko da se dodje do kuce,ova novija auta kad se pokvare trebaju dve slep sluzbe,jedna da digne auto a druga da se poturi pod njega,nema boljih kola od golfa mk1,mk2,trabanta,vw bube i kola tih generacija,i posto je tema o tom famoznom cipovanju i kupovanju konjskih snaga na trafikama,da kazem par stvari,moj golf sa 110ks i 1600 kubika trosi 11l plina gradske voznje,ide kao blesav,a od ulaganja za skoro 30000 km od juna prosle godine ima ,,mnogo" toga:
1) vakum crevo 200din komada 1
2)prenitovana je lamela samo jednom 1500 din( lamela se zapalila zato sto je pusti golfic vukao 6 puta tezi teret od sebe na usponu od 5-6% a negde je bio uspon i do 10%),i to sve bez cipovanja,a komsija je juga cipovao na 140ks,ali to je zato sto je jugo crvene boje,inace proslog jugica je cipovao samo na 120 ks,jer je bio plave boje  :26 :26
money can't buy happiness,but it can buy golf mk1 GTI,which is close enough

Van mreže dejan921

• Hero Member
« Odgovor #259 poslato: Maj 17, 2014, 09:08:00 posle podne »
evo pravog resanja   http://www.racechip.rs/FAQ.html 

racechip se ukljucuje samo kada je to potrebno   biggrin  a ako je auto crvene boje, kada se ukljuci dize snagu za 120%  biggrin