Autor Tema: zaglavila suvozaceva vrata passat b5  (Pročitano 10401 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat B5-1.9 TDI
zaglavila suvozaceva vrata passat b5
« poslato: Januar 14, 2013, 10:28:28 posle podne »
kao sto rece passat b5 variant 2000god,skidao sam tapacir da vidim sta mi je s prozorom(ne spusta i podize) ali cuje da zuju da radi podizac,sve sam lepo i polako skidao,skinuo zastitni lim i video da  drvo drzi prozor boodala,ne znam sta sve tu treba da se kupi i ja to lepo vratim kako jeste,da bih otisao za neki dan kod nekog majtora i da se to sve sredi.zatvorim vrata iz unutra pa i spolja i sve to probao jedno 10-tak puta sve je radilo kao pre,zakljucao auto i posle 1h vremena da otvorim,ne otvara ni spolja ni iz unutra,a centralno zakljucavanje radi na kljuc i na daljinac ali se vrata NE OTVARAJU  badmood e sad ako moze meni neko da objasni sta da radim kako treba bio bih mu zahvalan  :rolleyes:

online photo storage

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: zaglavila suvozaceva vrata passat b5
« Odgovor #1 poslato: Januar 14, 2013, 11:46:26 posle podne »
Znaci pocvuces bravu spolja i nista? Pokusas iznutra i opet nista? To ti je brate do brave same u vratima.

Postoje dve varijante...

Ili ti centralna brava ne otkljucava dobro. Sto ne verujem da je, ako ti klin na gornjoj strani tapacira izadje dovoljno u gornji polozaj

Ili ti se sam mehanizam brave poremetio. Ispao je klin iz lezista koji kontrolise onu polugu koju zakacinjes. To jerujemd a je. To se i meni desilo na mom bivsem passatu i to na istim vratima kao tebi.

Sada je tebi najveci problem da otvoris vrata. Pa tek onda da radis. Ja se secamd a nisu htela kod mene da se otvore...A kako sam ih bio otvorio, ne mogu da se setim sada da me ubijes.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 15, 2013, 12:19:31 pre podne »
ma nece ni spolja ni unutra ne znam sta da radim

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Januar 15, 2013, 11:37:50 posle podne »
Znaci pocvuces bravu spolja i nista? Pokusas iznutra i opet nista? To ti je brate do brave same u vratima.

Postoje dve varijante...

Ili ti centralna brava ne otkljucava dobro. Sto ne verujem da je, ako ti klin na gornjoj strani tapacira izadje dovoljno u gornji polozaj

Ili ti se sam mehanizam brave poremetio. Ispao je klin iz lezista koji kontrolise onu polugu koju zakacinjes. To jerujemd a je. To se i meni desilo na mom bivsem passatu i to na istim vratima kao tebi.

Sada je tebi najveci problem da otvoris vrata. Pa tek onda da radis. Ja se secamd a nisu htela kod mene da se otvore...A kako sam ih bio otvorio, ne mogu da se setim sada da me ubijes.
aj kad se setis javi :rolleyes:

Van mreže nester

• Sr. Member
  • Auto: golf 2 gti,3bg v5 4motion
« Odgovor #4 poslato: Januar 16, 2013, 12:43:04 pre podne »
skini zadnja vrata skroz da mozes prici do prednje brave i osijeci onaj dio hromirani sto je stegnut sarafima na stok auta a za njega hvata brava,to ti je 5 eura na otpadu a onda ti je lako dalje raditi,kad su zatvorena nemozes skinut ni tapacir ni lim sa podizacom stakla,ja tako uvijek radim a ako ima nesto prostije i ja bi volio znati, mahac

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 16, 2013, 01:52:30 pre podne »
Skidao sam ja na svom passatu i oblogu B stuba iznutra,...A sada ne mogu da se setim da li moze sa unutrasnje strane da se pridje srafovima koji drze kuku na koju se kaci brava. Gurni suvozacevo sediste napred i probaj da skines unutrasnju oplatu B stuba. pa probaj da seces srafove ili ono parce gvozdje u koje se oni srafe. To je najbezbolnije. I kada oslobodis kuku na koju se kaci brava, vrata ce se otvoriti.

A za ovo sam se setio. Kod mene jos nije bio stavljen tapacir, pa sam bravu nekako otvorio sa unutrasnje strane pomocu one sajle koja ide do kvake za otvaranje iznutra.

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 16, 2013, 11:33:39 posle podne »
ne znam sta da vam kazem,hvala vam  biggrin upravu ste najbezbolnije i najeftinije  biggrin

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
  • Auto: Passat 3c
« Odgovor #7 poslato: Februar 02, 2013, 02:45:45 posle podne »
Ne znam dal si resio problem, do sada. Ja isti problem imam, na Seat Ibizi, isto tako. Al meni se to do sad 3-4 puta desilo, ja skinem tapacir iznutra, srafcigerom dodjem do poluge za koju se kaci sajla pa na silu povucem i otvorim. Aproblem je u mehanici brave, ja sam i nasao problem, to su neke polugice koje su pukle sa steke sa vana koje ne odreaguju kako treba.

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Februar 02, 2013, 03:46:40 posle podne »
Mislis spoljna brava zeza?ja jos nisam otvorio vrata boodala

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
Одг: zaglavila suvozaceva vrata passat b5
« Odgovor #9 poslato: Februar 02, 2013, 04:02:38 posle podne »
Skidaj unutrasnju oplatu b stuba, nemas sta da mislis.

Послато са U8500 користећи Тапаток 2

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Februar 02, 2013, 05:07:44 posle podne »
Mislis spoljna brava zeza?ja jos nisam otvorio vrata boodala
Kod mene je neka polugica koje ide sa spoljne brave pukla, a ona treba da se vrti levo desno, i dodiruje neke plastike a one kontakte koji zaklj.otklj. bravu. Tj. desava se to, da ja na daljinski zakljucam vrata, i kad otkljucam onaj pipak iskoci, i brava je kao otkljucana ali ipak nije, jer se na steke ni unutarnje ni vanjske ne moze otvoriti (kao kad je auto zakljucan-a ti vuces steke one se pomjeraju al se vrata ne otvaraju).
Tad ja skinem tapacirung, tj. prvo oblogu srednjeg stuba, da dodjem do tapacira, onda njega (100 zabica sam potrosio sve popucaju pogotovo na ovoj zimi), i nadjem sajlu sa unutrsanje steke gdje se kaci za bravu-neku polugu, i povucem srafcigerom tu polugu i vrata se otvore. Desavalo mi se to 4-5 puta, obijelio sam zbog toga. Sad sam te poluge raskacio, vrata se zaklj.i otklj, al kad ih otklj.mogu se otvoriti samo spolja, a posle toga i iznutra svaki put do sledeceg zakljucavanja. JBG. to mi je prelazno resenje dok ne kupim komplet bravu. blabla

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Februar 02, 2013, 11:31:16 posle podne »
uh,nista probacu sutra.

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Februar 03, 2013, 07:26:14 posle podne »
Javi sta uradis.  big_boss

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Februar 04, 2013, 02:47:56 posle podne »
I evo danas nasao vremena,otvorio zadnja vrata,povukao sediste napred,ne zn blowam kako se skida B Stub da ne bih nesto polomio,tu poceo da se nerviram angry2 pa nategnem iz sve snage unutrasnju rucicu za otvaranje ,kad ono vrata se otvaraju :huh: pa izadjem napolje pa zalupim iz sve snage koliko sam bio nervozan   lollol sta su tu desilo stvarno ne znam,sad je sve normalno tapsac

Van mreže mmmmm

• VW Početnik
  • Auto: bora 1,9 tdi
« Odgovor #14 poslato: Februar 27, 2013, 10:57:45 posle podne »
u pitanju je passat b6 07 god karavan,zadnja lijeva vrata su ostala zatvorena i nemogu da se otvore ni spolja ni iznutra,kad se otkljucava i zakljucava cuje se da radi motor centralne,kvaka spolja kad se vuce je prelagana u idnosu na ostale,u pitanju je drugovo auto koji je skoro uzeo i taj problem je od predhodnog vlasnika tako da neznamo kad je i kako doslo do blokade,ima li ko ideju kako se vrata mogu otvoriti

Van mreže VelicVW

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Februar 27, 2013, 11:02:42 posle podne »
probaj malo zapni rucicu iz unutra,ne toliko jako da je odvalis  lollol a ako nece,onda brama,mehanizam,nesto se otkacilo itd....

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Februar 28, 2013, 07:04:43 pre podne »
Ako to vec dugo stoji tako onda je svakako i zapeklo, dakle skidanje tapacirunga u svakom slucaju mora, pa sta god bude... big_boss