Autor Tema: EGR Varalica  (Pročitano 6055 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SexInstructor

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf IV 1.6 16v
EGR Varalica
« poslato: Januar 12, 2013, 09:33:20 posle podne »
Slucajno sam naleteo na EGR Varalicu ... Koja kosta 1000 dinara ... Planiram da je ugradim na Golf 4 1.6 16v ... Pa me interesuje vase misljenje i dali ste imali slicnih iskustava sa tim .. Naravno, pre postavljanja varalice trebao bi da se zacepi elektronski egr ... I mislim da ce to resiti paljenje lampice ... Moj EGR je elektronski neispravan tako da mu nije pomoglo ciscenje ... Pozzz

Oglas za egr varalicu glasi ovako :

Prodajem Egr emulator koji je neophodan ukoliko se odlucite da zatvorite EGR ventil da vam zbog loseg goriva nepravi probleme. Ova elektronika je neophodna kako bi motorni ECU video da je sve u redu tj, ona salje signal prave emulacije EGR ventila i salje napon 0,8V kada je ventil zatvoren do oko 4,3V kada je ventil otvoren, naravno to zavisi od dolaznog ECU signala na pin A. Prvenstveno je dizajnirana za Opel vozila i to za motore sa oznakom X---SZ kao i za motore C 16 SEL ali pravilnim povezivanjem moze da radi i na drugim vozilima koja imaju tkz elektronski EGR ventil.Na drugoj slici je izgled ventila koji emuliramo kao i raspored pinova.Uz uredjaj se dobija sema veze a na vama je samo da povezete. Pre vezivanja emulatora potrebno je napraviti lim koji ne ide uz emulator, isti kao onaj koji je ispod ventila samo bez rupa tako da dovod gasova sa izduvne grane bude zatvoren i da nemoze prolaziti u usisnu granu. Mozda i nemorate to da radite ukoliko je Egr zatvoren tj, nije zaglavio u otvorenom polozaju vec samo izvadite dzek i povezete prema semi. Na semi su prikazani naponi koji se pin gde vezuje i nece vise biti( gori mi zuta lampica sa kljucem- Check engine greska P 1405)pa kome treba neka izvoli. . .

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: EGR Varalica
« Odgovor #1 poslato: Januar 12, 2013, 10:21:50 posle podne »
rade ljudi svasta ali meni ova igracka ne deluje pouzdano , pogotovu sto je pravljena za Opel

Van mreže SexInstructor

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 13, 2013, 09:01:12 posle podne »
Narucio sam ... Pa sta bude ... Javicu sta sam uradio i dali ovo cudo resava softwersko prijavljivanje greske sa zatvorenim i ODDZEKOVANIM Egr ventilom ...

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 13, 2013, 09:23:23 posle podne »
u svakom slucaju stavi plocicu

Van mreže SexInstructor

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 15, 2013, 11:05:53 posle podne »
USPEO SAM .... Morao sam da mu vadim kleme na 15 min ... Da bi ga vratio na fabricko podesavanje ali ova stvarcica je zavrsila poslic ( bez VAGOVA VCDSova itdova) ... EVO DOKAZ DA NEMA GRESKE ( posle predjenjih 26km kako pise na tabli od resetovanja, i to ne obicnih 26km vec 26km silovanja)  clap clap clap

Ovo je samo bitno da se ovi pinovi dobro povezu ( To je dzek za EGR ventil ) ...

1. 12v
2. 5v
3. --- *
4. Masa
5. Ecu SIGNAL
6. Ecu CONTROL

*Pin broj 3 nije u funkciji

Dok sam provalio gde ide koja zica izgubih 2-3 sata, lutanja po internetu itd itd itd ...ALi se isplatilo ...

E a ovo je moj golfonja, nemam vise slika da bih ga zvanicno predstavio ali ucinicu to cim ga uslikam malo vise ...

P.S. To je stvarcica koja resava problem paljenja lampice ne samo na golfu nego na svim automobilima koja imaju Elektronski EGR sa 5 pinova ... BENZIN DIZEL  ... Naravno pre same instalacije Varalice potrebno je fizicki zatvoriti EGR ventil ... ;-)
« Poslednja izmena: Januar 17, 2013, 09:25:53 posle podne od strane SexInstructor »

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
  • Auto: VW Sharan T(DI)
« Odgovor #5 poslato: Januar 24, 2013, 10:15:14 posle podne »
Druze lepa ti svetla na tabli.
Gde si ih nabavio i koliko su ako nije tajna ?

Van mreže SexInstructor

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 25, 2013, 04:39:26 posle podne »
Tako je kupljen auto sa tim svetlima nista nisam menjao ... Inace vidjao sam da ima jos po neki golf IV sa ovakvom tablom ali su jako retki ... Highline valjda
« Poslednja izmena: Oktobar 07, 2021, 02:21:43 posle podne od strane Modus »

Van mreže AcoVW

• Hero Member
  • Auto: Tiguan, Golf 6, Golf 2
« Odgovor #7 poslato: Maj 16, 2013, 04:56:12 posle podne »
Jel neko jos stavljao ovu varalicu, kako se pokazala??

Van mreže domigabi32

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.6
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 06, 2021, 08:39:25 posle podne »
Pozdrav. Gde može da se kupi ta varalica?