Autor Tema: golf 4, '98 godište, 66kw.injektori ili dizne?  (Pročitano 2796 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ogile91

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI
golf 4, '98 godište, 66kw.injektori ili dizne?
« poslato: Januar 04, 2013, 04:39:16 posle podne »
Pozdrav korisnici i obožavatelji VW auta :) Uzeo sam auto pre oko pola godine,prezadovoljan sam ali još dosta stvari ne znam o njemu.Prijatelj mi jedan rekao,pa zato želim da pitam nekog ko se bolje razume,kaže mi da bez problema u moju četvorku mogu sipati D2 a ne samo evrodizel zato što četvorka '98 godište je i dalje trojkin motor i nema injektore nego dizne i bez problema kaže može obična nafta,čak da će i manje trošiti. Šta vi mislite o tome? Ili još bolje,šta znate o tome? hvala unapred živi bili  mahac

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
Odg: golf 4, '98 godište, 66kw.injektori ili dizne?
« Odgovor #1 poslato: Januar 04, 2013, 04:44:10 posle podne »
Pa,nemoj.Evrodizel je,bar na papiru (ceni),čistiji.
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže ogile91

• VW Početnik
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI
« Odgovor #2 poslato: Januar 04, 2013, 04:46:17 posle podne »
I ja sam to kontao,ali to stoji prvenstveno zato što već spada u klasu Euro 3 standarda..

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 04, 2013, 04:46:46 posle podne »
Mozes D2 da sipas i u novijeg passata b6, on ce upali, i mozes da vozis, samo je pitanje koliko.

Razlika u ceni je minimalna, ne igraj se sa tim, jer ces da se vozis u pocetku, posle ce da pocne jedno po jedno da te zeza. Ja sam bas jednom probao, u skoro prazan auto sam sipao 10l D2 ( golf 4 66kw alh, motor kao tvoj, samo sto je 2000.god ), auto je isao osetno slabije, cak je hteo i da zadimi. Sipam samo euro dizel.

To da ce da bude manja potrosnja su samo price, jer od toga u praksi nema nista :)   Sipaj euro dizel, pogotovo zimi, jer ce pre da ti zamrzne d2 nego euro, a i sam znas kakav je los kvalitet euro dizela kod nas u Srbiji, mozes tek da zamislis kakav je D2 ako je i euro dizel los.

Nista njemu nece da fali u pocetku, ali dovoljno je i posle godinu dana da ti odu dizne, pa ce popravka da te kosta vise nego sto si ustedeo 5-7 dinara po litru, mozda i manje, ne znam kolika je trenutno razlika u ceni

nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #4 poslato: Januar 04, 2013, 11:46:29 posle podne »
sipao sam kod mene D2,ista je potrosnja,malo je tromiji naspram euro dizela. Ako pise euro dizel,onda to i sipaj  driving

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
  • Auto: Passat 3c
« Odgovor #5 poslato: Januar 07, 2013, 10:57:24 pre podne »
Razlika izmedju D2, D3, D4, je u sadrzaju SUMPORA samo...!
Za tvoje auto cak je i pozeljniji D2 nego D5 npr. koliko god vi  mislili da ja pricam nebuloze, jer to je starija izvedba motora sa Bosch pumpom kod kojeg je taj Sumpor sluzio da vrsi podmazivanje sistema za ubrizgavanje.
Ako mi ne verujes, naspi negdje D5, vozaj auto pa ces vidjeti da bolje radi sa D2 nego sa D5, pa posle par dana u taj rezervoar sa D5 naspi litar Matik-a ATF, pa da vidis razliku koliko bolje radi, a u stvari taj Matik ATF je onaj Sumpor u D2... driving
Stoji ona prica da je D2 najlosiji, ali to je zbog cene pa se manje obraca paznja na preradu i kod njega dospe mozda svasta, prljajvstina itd. a i ti rezervoari na pumpama su stari 100 godina, zamisli sta je sve u njima, voda itd. ali da je narodski receno eud "jaci" od D2, nidje veze...
« Poslednja izmena: Januar 07, 2013, 11:03:11 pre podne od strane lemi2903 »

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #6 poslato: Januar 07, 2013, 12:24:17 posle podne »
meni je sa d2 radio bucnije