Pozdrav drugari!
Vozim passat b5 1.9tdi 85 kw AJM motor. Primetio sam da mi nestaje ulja iz posude za kocnice/kvacilo. Nakon detaljnog pregleda vidio sam da ulje curi na mjestu gde je brza spojka na cilindru kvacila mjenjaca. Znaci malo preciznije ide vod creva koje dovodi ulje do cilindra tacnije do reducira(holendera), a taj reducir u cilindar kvacila. Crevo i reducir nisu na navoj nego se ubaci onaj "osigurac od zice". Gledao sa, iz kanala, kad se pritisne pedala kvacila taj spoj se malo razdvoji i onda curi ulje, i dosta teze ubacujem u brzinu(vjerovatno zbog gubtka pritiska). Sad ne znam dodje li tu neka gumica oko tog spoja?
Bio sam kod nekog " FAP majstora" nisam imao izbora, i rece treba novi cilindar. Kad je poceo ckidati crevo, uuuuuu tebi je vec neko nesto cackao oko cilindra. Ubacio mi je neki italijanski cilindar, i u reducir ubudzio neku gumicu, koja je izdrzala do prve krivine. Kad sam dosao kuci od majstora, obavezno pregledam sve serafe i spojeve koje je cackao i vidim da nista nije napravio opet na istom mjestu curi. Kad sam ga zvao rece, ti bi mjenjao cilindar kad tad, a ovo sto curi moze biti do reducira, creva ili mozda sto nema gumice, i aj zdravo?? Onako raspolozen posle razgovora sednem u auto i opicim 500km do njega, kad me je video covek poce bjezati u policijsku stanicu...
Jel imao neko slican problem sa curenjem ulja, ili mozda znade ide li tu neka gumica oko tog spoja. Ovda po bgu sam trazio taj reducir i gumicu al nista.
Ako znate resenje ili nekog dobrog majstora za VW javite.