Autor Tema: passat b5 curi ulje na brzoj spojki na cilindru kvacila menjaca  (Pročitano 3905 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže b5tdi

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2
passat b5 curi ulje na brzoj spojki na cilindru kvacila menjaca
« poslato: Januar 01, 2013, 07:11:44 posle podne »
Pozdrav drugari!
Vozim passat b5 1.9tdi 85 kw AJM motor. Primetio sam da mi nestaje ulja iz posude za kocnice/kvacilo. Nakon detaljnog pregleda  vidio sam da ulje curi na mjestu  gde je  brza spojka na cilindru kvacila mjenjaca. Znaci malo preciznije ide vod creva koje dovodi ulje do cilindra tacnije do reducira(holendera), a taj reducir u cilindar kvacila. Crevo i reducir nisu na navoj nego se ubaci onaj "osigurac od zice". Gledao sa, iz kanala, kad se pritisne pedala kvacila taj spoj se malo  razdvoji i onda curi ulje, i dosta teze ubacujem u brzinu(vjerovatno zbog gubtka pritiska). Sad ne znam dodje li tu  neka gumica oko tog spoja?

Bio sam kod nekog " FAP majstora" nisam imao izbora, i rece treba novi cilindar. Kad je poceo ckidati crevo, uuuuuu tebi je vec neko nesto cackao oko cilindra.  Ubacio mi je neki italijanski cilindar, i u reducir ubudzio neku gumicu, koja je izdrzala do prve krivine. Kad sam dosao kuci od majstora, obavezno pregledam sve serafe i spojeve koje je cackao i vidim da nista nije napravio opet na istom mjestu curi. Kad sam ga zvao rece, ti bi mjenjao cilindar kad tad, a ovo sto curi moze biti do reducira, creva ili mozda sto nema gumice, i aj zdravo?? Onako raspolozen posle razgovora sednem u auto i opicim 500km do njega, kad me je video covek poce bjezati u policijsku stanicu...

Jel imao neko slican problem sa curenjem ulja, ili mozda znade ide li tu neka gumica oko tog spoja. Ovda po bgu sam trazio taj reducir i gumicu al nista.
Ako znate resenje ili nekog dobrog majstora za VW javite.

Van mreže pipe

• VW Početnik
  • Auto: Passat b4
Odg: passat b5 curi ulje na brzoj spojki na cilindru kvacila menjaca
« Odgovor #1 poslato: Januar 02, 2013, 08:03:35 pre podne »
Nevidim brzi spoj.Samo na navoj i nema brtve.Metal na metal.

Van mreže b5tdi

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 02, 2013, 06:31:45 posle podne »
Gledao sam i ja etku, i rekose mi ovi na otpadu, kad sam trazio deo da je brza spojka, a i ja sam gledao.  moj PASSAT je 2000 godiste. Sad kolko sam mogao vidjeti nevidi se da tu ide neka gumica .Gledajuci sliku meni tacno curi  izmedju ona dva spoja gde je 26. Kad se utaknu ta dva djela ozgo se ubaci kao neki osigurac od zice da ih poveze. A sam reducir se poslje srafi na onaj izvod sto stoji na cilindru(tu je sve suvo)... Inace onaj spoj je jako klimav, i malo mi je sumljivo sto nema neka gumica?

Hvala u svakom slucaju  :rolleyes:

Van mreže pipe

• VW Početnik
  • Auto: Passat b4
« Odgovor #3 poslato: Januar 02, 2013, 11:14:10 posle podne »
A dali ti je baš ovakav slave cylinder jer takav način konekcije(spoja),koji govoriš ima G4(1998-2002)

Pogledaj u ETKA-i

Van mreže b5tdi

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 03, 2013, 03:13:47 posle podne »
Cilindar je potpuno isti. Trazio sam po otpadima kompletaan vod cjevi, al nema a i pola njih nema pojma. Vidio sam da mi ni onaj metalni nosac creva nije ucvrstio. Najvjerovatnije i zbog toga crevo malo vise klima.

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #5 poslato: Januar 05, 2013, 11:07:59 pre podne »
Na samom konusu  gde se spajaju cilindar I crevo postoji mali o-ring I on vremenom strada. A onda id vibracija se osteti I sam konus. Potrebno je zameniti kompletnu cev I to ima samo iz originala. Stavljati polovnu je besmisleno.
Say no to spark plugs!

Van mreže b5tdi

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 05, 2013, 10:10:37 posle podne »
Hvala!
Bas sam gledao danas, nova cev iz originala je oko 6500-7000 dinara...