Autor Tema: Golf IV 74kw - Tandem pumpa  (Pročitano 3135 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nelle

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Golf IV 74kw - Tandem pumpa
« poslato: Decembar 23, 2012, 08:20:05 posle podne »
Imao sam problem pre godinu dana sa paljenjem žutog ESP trougla kada je auto hladan, na nekih 60-80 kmh u prvih 15tak minuta vožnje, auto početkom ove goine oteran u Novo Miloševo u Bošov servis zbog sumnje na dizne ali je ustanovljeno da su one u jako dobrom stanju te da je verovatno do kontakata na diznama, kabl se navodno stvrdnuo pa dok se zagreje ulje u motoru, onda i kontakti budu OK. U Wagen servisu u Čarli Čaplina to navodno stegnuto, ne prijavljuje više neku grešku na prvom cilindru, ali posle tog servisa ja auto nisam mogao da upalim kako treba, vergla ali ništa, upali iz 10 puta a pre togaje palio iz prve ali je imao jako loš rad, motor je tresao i čekićao kao traktor dok je hladan a posle toga na nekih 20tak min radi kako treba. Auto oteran ponovo u servis Wagen, majstor kaže auto vuče vazduh negde a to nije jednostavno da utvrdi, naj verovatnije je do Tandem pumpe jer vlaži ispod na creva i kablove. Navodno nema joj reparacije, to niko ne radi, samonova 250 e ili polovna made in Šabac 150 e  :huh:
Čitao sam slične probleme na forumu gde na kraju koliko sam shvatio nije bilo do Tandem pumpe, jel može neki savet, gde da oteram auto u BG, da ne nagadjamo o čemu se radi!??
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2012, 08:26:01 posle podne od strane Nelle »
Kakvi budemo sutra, bićemo doveka..

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: Golf IV 74kw - Tandem pumpa
« Odgovor #1 poslato: Decembar 23, 2012, 08:22:40 posle podne »
vrati u taj vagen da ti poprave to sto su sjebali

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 23, 2012, 08:48:31 posle podne »
Drndao mi je i pre Vagena zadnjih 2-3 meseca ali nije se dešavalo da ne upali.. Vratio sam ga sutra dan ali nisu ustanovili ništa drugo osim da je verovatno Tandem pumpa negde povukla vazduh, pa bi da mi je zamene a ja ne bih da se zalećem, oterao bih kod nekog ozbiljnijeg da to pretrese blink

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 23, 2012, 08:51:34 posle podne »
moza je tandem pumpa. promijeni i nju

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Decembar 26, 2012, 11:18:33 pre podne »
Stavljena druga tandem pumpa, isto polovna za probu čisto da vidimo dal je do nje, auto opet upalio sa trzanjem, manje drndao i nije bilo belog dima ali nije to kao ranije.. Definitivno ima neki kvar, vuče vazduh itd. Moraću danas da rešim to i oteram u drugi servis, ima li ko ideju u BG gde otići? Može odgovor na PM  wacko

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #5 poslato: Decembar 29, 2012, 09:23:53 posle podne »
Beli dim je manifestacija ili viska goriva ili antifriza. Da li se kada ga upalis I kada pocne da dimi oseca jak miris nesagorele nafte? A to sto 'drnda' sto moze biti vezano za stanje bregova na bregastoj I hidropodizaca. Hoce da se pojedu.
Say no to spark plugs!

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 30, 2012, 11:32:53 posle podne »
Pa ne oseća mi se nafta nešto naročito u autu, mada nisam izlazio iza da proverim, pretpostavljam da je od tog viška nesagorele nafte a to neravnomerno drndanje je samo kada je hladan prvih desetak minuta, posle radi OK.. Ne znam ni sam, oteraću ga u drugi servis, sad ovi praznici pa dok to prodje. Javljam šta je na kraju bilo.