Autor Tema: problem sa karburatorom MK2  (Pročitano 2091 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže s.stefan88

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 2 gti
problem sa karburatorom MK2
« poslato: Decembar 09, 2012, 07:27:14 posle podne »
drustvo imam problem sa karburatorom pa bi hteo neki savet kako da resim problem, u pitanju je golf 2 1.8gti 8v karburator je Pierburg 2E problem je sledeci kad je hladan i kada ga upalim drzi na 2000-2500 obrtaja neki dvadesetak sekundi onda obrtaji padnu samo na 1700-1500 i to sve tako varira dok ne postigne radnu teperaturu kad postigne radnu teperaturu onda radi na 900-1000 obrtaja kako je i do skoro radeo, sve sam menjao i nisam mogo da nadjem u cemu je problem, promenio sam svecice, kablovi razvodnu ruku i kapu i dalje tako radi, bio sam juce i kod majstora da nastelujem plin posto sam misleo i da je mozda do njega bio je rastelovan ali se problem nije resio.
sauh je iskljucen sto znaci da nemoze on da regulise ler gas, neki su rekli da je mozda u ptanju neki vakum ali sam sve pregledao i sva creva sto ima za vakum su ukljucena nije ni jedno ispalo.
ako ima neko strucni savet sta da radim i kako da resim ovaj problem

Van mreže Radomir89

• Hero Member
  • Auto: VW Golf 5 GTI DSG
Odg: problem sa karburatorom MK2
« Odgovor #1 poslato: Decembar 09, 2012, 09:02:34 posle podne »
ako je 2E onda ti je vodeni saug, i najverovatnije ti nije iskljucen ako imas te simptome, i ja sam imao iste na tom karburatoru, i otisao u karburator servis na ciscenje i reparaciju i posle toga sve radi kao sat, saug digne ler na nekih 1200 i kako raste radna temp. tako obrtaji polako padaju sve do 900 obrtaja...
VW motorsport

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Decembar 09, 2012, 09:09:53 posle podne »
Problem je do samog vakuma sa strane na karburatoru. To trazi.
Boban-Rus

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #3 poslato: Decembar 09, 2012, 09:17:56 posle podne »
ja jos nisam vidio GTI-a sa karburatorom
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #4 poslato: Decembar 09, 2012, 09:23:00 posle podne »
Znam da kod karburatora 2E i slicnih oznaka cesto pravi problem taj vakum. Imao ga je clan @kadi na svom golfu gde je detaljno opisan problem oko tog vakuma i cak sam mu ga i ja trazio po svom kraju po otpadima. E sad sta je na ovom motru ne ulazim u detalje. Konkretno sam napisao za karburator.
Boban-Rus

Van mreže s.stefan88

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Decembar 10, 2012, 06:52:05 pre podne »
ja jos nisam vidio GTI-a sa karburatorom

izvrsena je prepravka pa je stavljen karburator

Van mreže s.stefan88

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 10, 2012, 06:59:18 pre podne »
ako je 2E onda ti je vodeni saug, i najverovatnije ti nije iskljucen ako imas te simptome, i ja sam imao iste na tom karburatoru, i otisao u karburator servis na ciscenje i reparaciju i posle toga sve radi kao sat, saug digne ler na nekih 1200 i kako raste radna temp. tako obrtaji polako padaju sve do 900 obrtaja...

bas je taj problem i kod mene samo sto drzi na malo vece obrtaje i polako pada kako se zagreva, i meni su rekli da je mozda vodeni saug upitanju onda sam ga rasturio i onaj leptir sto ulazi u feder da kotrolise taj vodei saug  sam zaglavio ali i dalje tako radi zato me malo cudi da on i dalje kontrolise ler gas cak sam i onu zicu sto ide u njemu isto iskljucio da vidim sta se desava ista situacija kao i kad je ukljucena, sto na kraju je najbolje da odem u servis da oni to ociste ali je najveci problem sto kod nas nema takvih servisa

Van mreže s.stefan88

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Decembar 10, 2012, 07:05:42 pre podne »
[/quote

prgledao sam ceo karburator i nista sva creva sto ima su ukljucena, misleo sam da se onaj vakum sto ima na levoj strani kad gledas odnapred ne vraca dovoljno nazad pa da on drzi ler gas ali nije do njega ta osovina na vakumu je samo izvucena kad je motor ugasen i kada ga upalim drzi nekih dvadesetak sekundi i vratise ali ler gas ostane visoko sad jedino ako ima problem sa vakumom u samom karburatoru ako postoji

Van mreže paulvandyk68

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 cl
« Odgovor #8 poslato: Januar 02, 2013, 08:16:12 posle podne »
 badmood
« Poslednja izmena: Januar 11, 2013, 08:22:09 posle podne od strane paulvandyk68 »