Autor Tema: Koriscenje klime zimi  (Pročitano 10519 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Surla85

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Pasat 5.5,Golf 4
Odg: Koriscenje klime zimi
« Odgovor #20 poslato: Decembar 13, 2012, 10:04:37 pre podne »
ja korisim ECON rezim,to je bez ukljucivanja kompresora,zadam tem u autu i automatski podesava klapne i ventilator ako usmerim vazudih na noge i soferku sam prebaci na AUTO i ponovo stisnem ECON i osaje tako. jedino ne ECON rezimu nemoze da radi kruzenje vazduha u kabini

Nikola upalis econ i nece paliti kompresor,ako si to hteo ?

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #21 poslato: Decembar 13, 2012, 12:13:16 posle podne »
Kako mislis vazduh gusi?
Pa posle par minuta grejanja, oseti se neki cudan miris u vazduhu, ne znam kako bih ga definisao. Filter sam gledao, ne deluje mi mnogo prljavo, a nema ni vlage na njemu, suv je kao barut.
Neprimeren potpis

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #22 poslato: Decembar 13, 2012, 12:52:21 posle podne »
Meni je tako "gušilo" par meseci nakon promene grejača kabine jer je izgleda bio premazan nečim što je ispuštalo ružan miris. Posle toga je nestalo i sada ništa ne smrdi. Ako imaš klimu onda može biti i od buđi na isparivaču, o tome i kako se čisti je pisalo na forumu. Ako ti je i to čisto onda možda smrdi antifriz ako curi na grejaču kabine ("mali hladnjak"). U tom slučaju bi primetio i maglenje stakala a taj miris je inače gadan i štetan i treba što pre da ga rešiš.

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #23 poslato: Decembar 13, 2012, 06:31:56 posle podne »
Ne znam gde mi stoji mali hladnjak da vidim da li curi? Valjda bi brzo trosio antifriz da curi negde, zar ne? Meni ne gubi antifriz koliko mogu da primetim.
Neprimeren potpis

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #24 poslato: Decembar 13, 2012, 11:25:04 posle podne »
To sto osetis taj miris to je iz kanala kroz koje ide vazduh. Ima prasine u njima i prljavstine od vremena se nakupilo. Uzmi onu tecnost Asepsol u apoteci i ocisti sa njom luftere i sve ostalo. Ima tema negde oko tog ciscenja. A sto se zagusi (oslabi protok vazduha kad se prebaci sa hladnog na toplo ili obrnuto) dok ne zagreje ili ohladi sistem.
Boban-Rus

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #25 poslato: Decembar 25, 2012, 02:39:49 posle podne »
Ako je u AUTO režimu kompresor se uvek uključuje jer se tako bolje održava zadata temperatura. ..Kompresor se ne bi uključio ako je spoljna temperatura ispod -26 stepeni ...
Moram samog sebe da ispravim jer sam utvrdio da na mom autu kompresor ne uključuje ako je spoljna temperatura +4 stepena ili niža. Nije mi poznato iz kog razloga jer sam na forumima našao da na drugim kolima (recimo Tojota) klima radi i na nuli pa i na minusu (naravno pod uslovom da je uključeno grejanje u kabini). Pre neki dan je bilo +2 i paduckao je sneg koji smo uneli sa kaputima i čim je počelo grejanje zamaglilo se samo tako. Naravno, otvaranje prozora pomaže ali klima bi bila brža i efikasnija. Znači, zavisi od modela i proizvođača.

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #26 poslato: Decembar 25, 2012, 07:42:42 posle podne »
Danas sam kupio novi filter kabine i naprskao sam ovaj sprej u sve otvore i naprskao sam hladnjak koji se vidi iza filtera kabine. Tu sam nakokao dosta te pene, valjda se lepo sve ocistilo. Javicu da li je resilo problem.
Neprimeren potpis

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #27 poslato: Decembar 26, 2012, 08:34:02 posle podne »
Resen problem smrada. Sad je sve super, nema neprijatnih mirisa i super sve radi, jos da zaladi pa da vidim da li ce magliti stakla.  alealeee
Neprimeren potpis

Van mreže krstic uros

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #28 poslato: Februar 28, 2013, 01:25:26 pre podne »
Ja kod mene nikada ne ukljucujem AUTO, kada radi grejanje, uvek stavim Na ECON....... Da li je to normalno i kako treba?

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #29 poslato: Mart 01, 2013, 11:14:45 pre podne »
Ja koristim ECON i to na LO sve dok kazaljka temperature malo ne odlepi, tako se motor najbrže zagreje (i njemu nije lako biggrin). Čak i kasnije ostavim ECON a povećam temperaturu na 22. Malo više se zezam sa dugmićima ali uštedim malo goriva (ne uključuje kompresor) i ne moram da pazim da isključujem klimu 5 minuta pre parkiranja kako bi se oduvala vlaga sa isparivača.

Van mreže frantar

• VW Početnik
  • Auto: pasat
« Odgovor #30 poslato: April 03, 2013, 10:41:59 pre podne »
zameni polen filter i nece ti vise magliti stakla

Van mreže frantar

• VW Početnik
  • Auto: pasat
« Odgovor #31 poslato: April 03, 2013, 11:04:45 pre podne »
R134a je uvek u tecnom stanju ja punim klime i na plus 30 i u menzuri je uvek tecan freon

Bosnian

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Jun 15, 2013, 02:42:43 posle podne »
koliko sam ja nešto čitao stručnjaci PREPORUČUJU povremeno paljenje klime i zimi !!!
i zimi se na Climatronicu se paljenjem prve tipke za usmjeravanje na vjetrobran (koliko sam skontao čitajući upustvo) pali i klima na maximalno te pomaže bržem odmagljivanju istog