Autor Tema: Passat - Brzo pitanje vezano za turbo/egr venitl  (Pročitano 2715 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže el.trail

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat 1.9 TDI
Passat - Brzo pitanje vezano za turbo/egr venitl
« poslato: Novembar 27, 2012, 07:49:36 posle podne »
Postovanje svima, bicu kratak.

Problem: Kada vozim auto imam utisak kao da se gasi turbina, npr prvih pola sata voznje vuce dobro, i onda pocne da vuce sve slabije, a posle nekog vremena provedenog u voznji kao da turbo i ne radi vise, tj auto vuce veoma slabo. Kada dam jak gas izbacuje crn dim. Kad upalim/ugasim auto nekad proradi na kratko a nekad ne.

Pitanje: Da li je moguce da je uzrok ovom problemu neispravan EGR venitl?

Auto mi je trenutno kod majstora. Ja imam utisak da je u pitanju crevo koje ide od interkulera do turba, posto sam vec imao problema sa istim pa je nesto budzeno i nikad uradjeno kako treba, a da majstor hoce svakako da mi zameni EGR venitl bez obzira da li je on uzrok gore opisanom problemu ili ne. Motor na mestu oko EGR-a je mastan, tako da bih ga ja svakako zamenio ako je neispravan, ali ne bih da progutam pricu da auto nije vukao dobro zbog neispravnog EGR ventila, npr.

Auto: Passat 1.9 TDI, 2002

Hvala na odgovorima.
Pozdrav.
« Poslednja izmena: Novembar 27, 2012, 08:04:01 posle podne od strane el.trail »

Van mreže elas

• VW Početnik
  • Auto: vw polo 1.6 i
Odg: Passat - Brzo pitanje vezano za turbo/egr venitl
« Odgovor #1 poslato: Novembar 27, 2012, 08:47:44 posle podne »
Hoce crevo da zeza,ne sme da vuce fals vazduh nigde,egr moze da se ocisti ako nije zabetonirao od garezi,probaj da ga isteras malo na auto put i vozi u visim obrtajima da ti istera svu garez iz auspuha i sistema oko usisa,provereno je jer grad umrtvi motor treba mu malo vece turaze da se procisti.
U jednoj auto skoli je bio dizel pezo i poceo da se gusi nije mogao da ide,kad su ga rasturili na izduvnoj grani je protok bio fi 10mm a treba 30 zalepila se garez na sve,ocistili su ga i dobili zadatak da ga voze jedan dan po oauto putu da prodise,iza njega se nista nije videlo od oblaka.posle radio normalno.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 27, 2012, 09:16:25 posle podne »

NE!

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 27, 2012, 10:14:34 posle podne »
nemoj ni menjati egr, skini ga ,operi , i stavi plocicu da ga zatvoris skroz . Ono crevo sto ide gore na pecurku zapusi srafom m6 i to je to.

Van mreže el.trail

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 28, 2012, 08:42:43 pre podne »

NE!

Hvala na procitanom pitanju i jednostavnom odgovoru kakav sam zapravo i trazio. Hvala i ostalima na savetima koje cu svakako imati u vidu.

Pozdrav.

PS: jel mogu sad nekako da oznacim ovu temu kao zatvorenu?
« Poslednja izmena: Novembar 28, 2012, 08:45:02 pre podne od strane el.trail »

Van mreže el.trail

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Decembar 03, 2012, 07:45:48 posle podne »
Evo cisto da updatujem topic jer vidim da je ovaj problem koji sam ja imao relativno cest, pa mozda nekome bude od koristi moje iskustvo.

Auto sam popravio tako sto sam promenio majstora. Kod mene je za ovakvo ponasanje auta bio odgovoran neispravan senzor za merenje pritiska turbine. Senzor je ocitavao nerealno visok nivo pritiska pa preptostavljam da je putni racunar imao pogresnu informaciju da turbina ustvari radi pa je nije ni ukljucivao.

Van mreže mrtomyli

• VW Početnik
  • Auto: Passat 5+
« Odgovor #6 poslato: Decembar 05, 2012, 10:55:44 posle podne »
Kad je vec riječ o turbini, moze li mi netko reci da li turbina ima svoj filter radi se o passatu 2.5 v6 tdi 4 motion 2001 godina i ako ima gdje se nalazi taj filter znam da kod bmw-a dodje odma uz turbinu i vrlo lako se promijeni. A kod passata neki majstori kazu da ima a neki nisu nikad culi za to.
Veni, vidi, vici