Autor Tema: pomagajte!!! Visok broj obrtaja  (Pročitano 2895 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže savo

• VW Početnik
pomagajte!!! Visok broj obrtaja
« poslato: Februar 02, 2009, 04:25:11 posle podne »
Ljudi, ako sta znate o ovom problemu POMAGAJTE!

Kupio sam golf2 1.6b 1990g.pre mesec dana. Dovezem ga kuci, vozim desetak dana, sve perfektno!
Medjutim,
Pre dvadesetak dana upalim auto, broj obrtaja se podigne na oko 1500 dok stoji na leru, sednem, krenem i posle 2,3 minuta odjednom se broj obrtaja podigne na 3000-3500 i vise ne spada bez obzira da li pritiskam gas ili ne. Kad stanem na semaforu sve "tresti",brzine menjam pod tolikim gasom...! Kako tada, tako i sada, evo vec dvadeset dana. Vozio sam ga kod nekoliko majstora, svaki ima svoju dijagnozu, ali kvar nikako da otklone. Pretpostavljaju da je nesto vezano za automatski sauh. Inace radi se o motoru od 1600 kubika, sa obicnim karburatorom (bez kompjutera).

Pomozite, hvala!
« Poslednja izmena: Februar 02, 2009, 04:26:56 posle podne od strane savo »

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 Avant
Odg: pomagajte!!! Visok broj obrtaja
« Odgovor #1 poslato: Februar 02, 2009, 04:29:37 posle podne »
karburator ako ima vodeno grejanje sauha, moze biti da tu nesto nije u redu. Generalno nema sta drugo, mogu biti i neki vakumi na karburatoru ali to se mora pregledati.

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #2 poslato: Februar 02, 2009, 05:14:09 posle podne »
zeza te karburator,odnosno automatski sauh-prsla mu membrana,mora da se zameni,slobodno mozes da stavis i polovnu pod uslovom da nenadjes original novu,izbegavaj delove u pakovanju top run-to je sve mala privreda a ako ipak kupujes taj onda vidi da ti majstor dooobroo proveri da nije los u startu da nebi za mesec dana morao opet da ga menjash,sto se tice ovog problema nemoras da radis reviziju karba znaci moze samo zamena i provera vakuum creva u kakvom su stanju.ja sam to menjao i stavio sam poerburg original 2700 din-i da nek ti provere i vakuum dozer da nije on los,to je isto na karburatoru.pozz
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže zarko

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Februar 02, 2009, 05:50:35 posle podne »
Meni je moj 2-3 puta godisnje to radio i otkrio sam foru (barem kod mene) kako da sam resim problem... sa leve strane karburatora postoji vakum pumpa koja regulise sauh, kada ti podigne obrtaje ti pogledaj kod te vakum pumpe ima jedan metalni klipcic koji strci i pritisni ga rukom dva-3 puta prema kabini... meni momentalno obori obrtaje i 2-3 meseca sam miran i kada se desi ja ponovo tako.... ali takodje proveri i vakum creva. Malo sam laicki objasnio ali to jr to!

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #4 poslato: Februar 02, 2009, 06:42:00 posle podne »
Recite mi molim vas ja imam isto problem sa ler gasom...na plinu mi radi kada se zagreje na 2000 obrtaja a na benzinu mi skace do 800 do 1400 samo skoci i naglo padne...moj majstor mi rece step motor a drugi ga stavio na komp i rece da je step motor u redu...sta moze da bude ako neko zna...u pitanju je Passat b4 1.8 66 kw 1995....

Van mreže raxy

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 02, 2009, 09:30:05 posle podne »
koji tip karburatora , mo

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #6 poslato: Februar 02, 2009, 10:40:56 posle podne »
e to ne znam ...moram da pitam majstora...ja mislim da mi je nesto pricao da je sa elektronskim ubrizgavanjem..cimi mi se