Autor Tema: SDI motor u VW Golf 3?!  (Pročitano 4087 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf III '95
SDI motor u VW Golf 3?!
« poslato: Novembar 17, 2012, 03:21:34 posle podne »
Pozdrav ne bih znao gdje drugdje da postavim ovu temu pa ako sam pogrijesio ispricavam se i molim moderatore da ju premjeste!
znaci radi se o tome da sdi motor iz vw caddya prebacim u svog golfa 3 1.9 td
znaci motor je napravljen generalna komplet s njime nije ni presao 5tkm od generalne generalna placena 1000e a meni ju je opcija uzet za 300e s tim da ja njima dam svoj td motor iz golfa da se oni na njemu voze znaci znamo covjeka i firmu u kojoj radi tj otac radi s njime i otac je to sve zna pa tako da to nije amo rec nesto nesigurno pa da me preveslaju.zanima me oce li bit ikakvih problema sa strujom da ju moram komplet mjenjat i sve to te opcenito misljenje o SDI motorima.inace vw caddy je 1998 godiste...85 ks ima a meni je trenutno 75 ks ispod haube
kakva su vasa misljenja o tome?!
Hvala unaprijed na odgovorima i prijedlozima!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
Odg: SDI motor u VW Golf 3?!
« Odgovor #1 poslato: Novembar 17, 2012, 04:15:23 posle podne »
prvo taj SDI nema 85ks nego 47kw to je 64ks  tako da ces sa performansama zajebat malo  ;) SDI od 85ks ne postoji najaci je 2,0 SDI iz golfa mk5 i on ima 75ks

drugo zasto bi vadio svoj OK motor?

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #2 poslato: Novembar 17, 2012, 05:45:34 posle podne »
+1 koja je fora da ubacis slabiji motor, a jos ako je tvoj motor oke

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 17, 2012, 06:01:07 posle podne »
Miro MNE
a taj sdi neznam jel to uopce sdi tako kazu al 85 ks reko stari da mu pise tako u knjizici vozila i nisu bitne preformanse toliko samo da je on ispod haube dobar i da ne guta ulja toliko koliko mi sad proguta eno normalna voznaja guta ulja 1l na 200km tako da moram uvijek pazit tu razinu ulja dogodilo mi se da mi je u voznji nestalo ulja i sta cu kako cu necu ga tako vozit molio prijatelja da dode po mene motorom da podemo kupit ulje a bilo je podosta hladno i tako mi na motoru ko kakvi kreteni na pumpu po ulje a do pumpe ima 7-8 km tako da mi se to vise ne dogada a najzalosnije je sto je ulje bilo nedavno usuto u njega!

dejan921
problem je sto moj motor guta ulje ko lud...potrebna je generalna i sve to tako da me ispadne jeftinije drugi motor

a sad ja neznam sta je ni kakav je taj caddy ni koji je motor unutra vidio sam ga u prolazu samo nisam obado a ovi kazu da je tako da ima 85 ks nema druge nego da ja osobno podem tamo i vidim to cudno je sve to isto malo
a i otac se taj dan napio jer su slavili odlazak sefa u spanjolsku pa tako isto nemogu rec da je pouzdano sto mi je to reko ko zna jel gledao a i da je gledao bio je pjan ko majka...tako da nema druge nego se zaletit! nista vidim pa vam javim za taj caddy sto je i kako je te koji je motor unutra
hvala!
« Poslednja izmena: Novembar 17, 2012, 06:03:47 posle podne od strane M.Milovic »

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 17, 2012, 06:18:45 posle podne »
nema tog caddyja sa fabrickim motorom od 85ks ;) ni benzin ni dizel ni turbodizel

a ti provjeri da ti turbina ne guta ulje moze bit da je do nje a da je motor u dobrom stanju ;)  reparacija turbine za njega u najgorem slucaju 300e sa sve montazom/demontazom ... ovako das 300e + ruke + gatas oce li se instalacija poklopit (mislim da od 98god imaju digitalni sat tako da bi se morala instrument tabla prebacat nzm nisam bas najmjerodavniji za pricu o prebacanju javice ti se neko strucniji).

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #5 poslato: Novembar 17, 2012, 06:19:56 posle podne »
ima dosta ovakvih diskusija, al ti kada uradis svoj motor znas sta imas a ovako je macka u dzaku. . pogledaj koliko bi te izasla generalna sa nekim majstorom. .

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Novembar 17, 2012, 06:25:35 posle podne »
a bas i nije macka macka je samo koliko on ks ima i to al ovo ostalo otac zna sta je i kako je s njime vozeno on vozio a i njegovi podredeni vozili to
generalna bi me izisla kod nekog tipa kojeg ja neznam ali prijatelj zna 300e manje vise s tim da ne racuna ruke montazu demontazu znaci samo bi mi dijelove naplatio tip
a ovi drugi kazu i do 700 e i na vise(za generalnu motora kompletnu)
a za turbine nisam pitao
svaki mehanicar je reko da je do turbine to sve al opet da kupim turbinu macak u vreci a nova preskupo tj nema se novca sada tako da jos uvijek razmisljam kako cu i sta cu s motorom

Van mreže Miro MNE

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Novembar 17, 2012, 06:33:35 posle podne »
ko kaze da moras novu turbinu, remont i miran si  ;)  naravno ako je do nje a to se da provjeriti luftovi koliki su piski li ulje ... majstor za turbine ce odmah znati dal je do nje

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Novembar 17, 2012, 06:39:26 posle podne »
onda cu pogledati kod majstora samo da ih nadem :) javim sta je bilo i kako je bilo  biggrin

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Novembar 18, 2012, 01:20:30 pre podne »
milovicu ubaci taj sdi ako ga imas  povoljno taman da ima 0.5kw. ima da se navozas koliko hoces bez ikakvih problema

trojkin AAZ 1,9td je jedan od ako ne i najgori motor koji je ikad ugradjivan u vw

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Novembar 18, 2012, 02:01:57 pre podne »
evo gledam sta cu da radim vjerojatno mi je do turbine sve to...a ta opcija nije odmah dostupna znaci ja bi taj motor platio do 300e u tatinoj je firmi to sve znaci kroz mjesec dana cu vidit kako ce se to razvijat ta situacija oko motora posto ni firma nezna sta ce s tim caddyem...a gdje mogu nac oznaku motora?cisto informativno da znam za ubuduce :)

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 20, 2012, 04:30:43 posle podne »
evo dosla informacija da je caddy obicni d sa 75 ks :) misljenja o tom motoru?! '98 god

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #12 poslato: Novembar 21, 2012, 02:24:07 pre podne »
Ako je obicni D, onda nema 75ks, obican 1,9td ima 75ks. Daj vidi slikaj taj motor da ti kazemo o cemu se radi uopste. ;)

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #13 poslato: Novembar 21, 2012, 10:33:37 pre podne »
Nebitno koliko ima KS, pa čovek ne ide na trke biggrin Bitno da je bolji motor i jeftiniji za održavanje od ovog njegovog 1.9 td tako da druže ako ljudi kažu tj. mehaničari da ugradiš onda ugradi ;)

Van mreže M.Milovic

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Novembar 21, 2012, 03:31:57 posle podne »
evo mislim se sta cu a za generalnu mi traze od 300e do 1000e.imas pravo ne idem na trke al opet zelim da auto ide sasvim normalno niti sporo niti brzo nego onako zlatna sredina a meni se neda puno zajebavat oko motora posto je dizel da je motor benzinski radio bi ga od pocetka do kraja cipovanje i tako te stvari.a otac kaze da je toliko sta ja znam nikad nisam vidio mu saobracajnu tako da...neznam uglavnom da se normalno vozim ocu :) to je pravljena generalna na njemu prije nepunih 5000km a i otac to zna on je to odobrio i izislo ih je 1000e(firmu u kojoj on radi) nije to bas macak u dzeku ;)