Autor Tema: Montaza polovnog zamajca, golf IV ...  (Pročitano 5857 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bambona

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B5 1.9 tdi
Montaza polovnog zamajca, golf IV ...
« poslato: Novembar 08, 2012, 06:43:13 posle podne »
 boodala
 batine
Od skoro sam vlasnik Golfa IV, i kako to obično biva kad hoćete da imate pouzdan auto odete kod majstora da ga pregleda i sredite '' sitnice'' s' obzirom da sam svestan kupovine polovnog automobila ... al onda šok???!
Umalo da upadnem u kanal kad mi je čovek rekao šta sve moram da radim na njemu?!
Zamajc, intrekuler lepljen, skinut katalizator, negde iza motora pušta ulje (turbo ili glava), ne vuče kako bi trebao za takav motor... kugle prednjih viljuški i homo zglob - već odradio.
Inače u pitanju je 1.9 tdi, 96 kw, 6 brzina...
Sad posle glavobolje izazvane činjeničnim stanjem, pokušavam da krenem sa sređivanjem auta...
Prva stavka mi je zamajac. Našao nov Lukov 44. 000, 00 din (sa setom kvačila), međutim imam i ponudu polovnog zamajca ( dosta dobrog stanja ) sa montažom ukupno 280 eura.
Da li je pametno uopšte razmišljati o tako nečemu? Inače bez obzira na sve, odlučio sam da auto zadržim i sredim.
Zanima me vaše mišljenje?
Pozdrav svima, nov sam član i sve pohvale za forum i teme...

Naslov izmjenjen u skladu sa pravilima ovog dijela foruma, GT267...
« Poslednja izmena: Novembar 08, 2012, 06:50:33 posle podne od strane GT267 »

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
Odg: Navukli me mangupi
« Odgovor #1 poslato: Novembar 08, 2012, 06:51:57 posle podne »
niko te nije navukao.navukao si sam sebe.auto se detaljno kontrolise pre kupovine.pocevsi od legalnosti,pa preko tehnicke ispravnosti.sto se tice zamajca,ako  uzimas original(isplativ je onoliko koliko planiras da vozis auto) obicno je najbolja investicija.ako mislis da uzmes nesto sto nije original,mislim da ces baciti pare.jer neces sastaviti vise od 30-ak hiljada.kao mozda dobra opcija je remont-reparacija kompletnog sistema(lamela,korpa ,zamajac) koja ne bi trebalo da izadje vise od 100-tinak evra sa demontazom i montazom uz garanciju od godinu dana.na tebi je da se jos malo raspitas i shodno kompletnom stanju auta da se odlucis za dalji korak.
« Poslednja izmena: Novembar 08, 2012, 06:55:03 posle podne od strane micko »

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
Odg: Montaza polovnog zamajca, golf IV ...
« Odgovor #2 poslato: Novembar 08, 2012, 07:02:29 posle podne »
ako planiras da ostavis auto za sebe kao sto kazes, najbolje ti je da kupis nov set i da budes miran, jer je to mana kod ovih motora, taj plivajuci zamajac koji je mnogo skup. ja sam pre nekih 2 meseca menjao ceo komplet kvacila ukljucujuci i zamajac

Van mreže bambona

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 08, 2012, 07:05:59 posle podne »
Pozdrav Mićko, ima i tu istine oko '' navlačenja samog sebe '', očigledno sam verovao pogrešnim ljudima?! Velika škola!!!
Nešto sl. ovakvom odgovoru sam se i nadao. Možeš li nekog preporučiti od majstora kod koga bi se takav remont mogao odraditi?

Van mreže bambona

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 08, 2012, 07:10:34 posle podne »
Nikola, koliko te je izašla popravka?

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
« Odgovor #5 poslato: Novembar 08, 2012, 07:12:38 posle podne »
da ispravim samo Micka..msm da je samo reparacija zamajca 18000 din kod nekog decka u Ostruznici koga svi hvale, a montaza i demontaza je uglavnom 50e

set kvacila sa zamajcom 60000 din i zamena 60e, 580e sve zajedno

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #6 poslato: Novembar 08, 2012, 07:14:44 posle podne »
zelim da se u startu ogradim....
nikada nisam tako nesto radio niti sam ikada kupovao original set,ali sam kupovao ono sto sam tada voleo da cujem da je dobro a jeftino.20 hiljada u odnosu na 60 je ogromna.takav set mi je izdrzao oko godinu dana i auto je ponovo poceo da trese pri kretanju.od tada je proslo jos 4 godine i ja ga i dalje vozim sa tim tresenjem.
majstor UVEK moze svoj rad da opravda na milion nacina.sto se tice remonta,to je neki servis u blizini autokomande u beogradu.oni su mi nudili komplet remont (kljuc u ruke),za 100 evra pod uslovom da auto nema vucnu kuku.mislim da je to ok.

edit:
mislim da gresis a i taj u ostruznici je dosta skup.
« Poslednja izmena: Novembar 08, 2012, 07:16:23 posle podne od strane micko »

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #7 poslato: Novembar 08, 2012, 07:36:50 posle podne »
ne bih se igrao sa polovnim zamajcem shvatam da je to ogromna stavka finansijksi ali radije nov komplet jer ako se ispostavi da prolupa posle 10kkm i onda opet 50e za skidanje menjaca?

kako se manifestuje u voznji taj Tvoj zamajac? Cisto pitam ako mozes da vozis vozi dok ne pocne da lupa ono gadno ... meni je majstor rekao pri kupovini ramena posla u 3 lijepe a ja s njima presao 30kkm i samo je jedno popustilo ... za zamajac i lamelu mi rekli slicno tek posle chipa se ispostavilo da ima malko lufta ;)

taj interkuler ako ne pusta nek te ne sjekira sto je krpljen, isto i sa katalizatorom, jednako bi te u dogledno vrijeme cekala njegova demontaza  biggrin ... sva crijeva skini i zamjeni selne na njima, provjeri na dijagnostiku pritisak turba i izbaca li kakve greske, ... nije to uopste tako strasno kao sto si opisao ima ljudi koji su se mnogo gore zajebali da izvines  ;) samo lagano prvo vidi kolko je alarmantan taj zamajac .... zamjeni kaiseve i filtere (buduci da se izgleda prethodni vlasnik nije mnogo je*ao oko odrzavanja) pa onda ovo ostalo lagano

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #8 poslato: Novembar 08, 2012, 07:52:22 posle podne »
da ispravim samo Micka..msm da je samo reparacija zamajca 18000 din kod nekog decka u Ostruznici koga svi hvale, a montaza i demontaza je uglavnom 50e

set kvacila sa zamajcom 60000 din i zamena 60e, 580e sve zajedno

Taj u ostruznici je Malinic,mnogo ga ljudi hvali,bas zbog takvih remonta. E sad neznam kako se krecu cene. I po meni je bolja solucija novo,ali opet zavisi koliko para imas na raspolaganju.

Van mreže bambona

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 08, 2012, 08:35:51 posle podne »
Pa osetim lagano podrhtavanje kvacila kad je noga na njemu, za sada se ništa ne čuje, Čak ni zvuk motora se ne menja kad stisnem i pustim kvačilo. Ja se iskreno ne razumem baš najbolje u mehaniku ( što se i vidi ) blink. Uvek sam vozio polovan auto pa kad mi nešto rikne, tako i naučim. Nisam siguran koliko je to alarmantno, pa ću potražiti još neko mišljenje drugog majstora.
Tako ću i uraditi kako kažeš Miro, pa polako. Inače auto se u vožnji ponaša sasvim ok, prilično je i utegnut i stvarno sam zadovoljan sa potrošnjom.
Na auspuhu ne vidim da uopšte ima dima, samo malo dok je hladan kad ga upalim.
Ljudi hvala vam na informacijama, svaka čast.
Velik pozdrav svima...

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #10 poslato: Novembar 09, 2012, 09:05:38 pre podne »
riknut zamajac se najcesce prepozna po jakom lupanju od motora kad se ubrzava s punim gasom, kada ti rucica menjaca u nekoj od brizna dolje (2., 4., i 6.) pocne cimati kao da hoce da ispadne iz brzine prilikom ubrzavanja ... a ako ti u medjuvremenu lamela ne proklizava ja bih vozio dok se nesto od ovoga ne pojavi ... ako si imalo pazljiv preci ces masu km jer nije to tolko osjetljivo kolko se prica, licno uspijem da predjem oko 40-50kkm od momenta kad se pojave prvi simptomi da sa lamelom/zamajcem nesto nije OK do momenta kada bi ga vec trebalo zamjenit

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #11 poslato: Novembar 09, 2012, 09:48:29 posle podne »
Ako ne lupa i nema simptoma drugih vozi ti to..jbg,zamajac je potrošna roba,po pravilu se menja sa setom kvačila,druga je stvar što se voze auta van realnih finansijskih mogućnosti...nikakav remont,ni jedan ozbiljan majstor ti to neće savetovati..
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #12 poslato: Novembar 10, 2012, 09:32:45 pre podne »
Ja sam sa tim podrhtavanjem na kvacilu preshao sigurno jedno 20000km ako ne i vishe.... Inace yamenjen je tek kad je poceo da menja zvuk motora na kvacilu... onako iz cista mira... tako da lagano sa povlacenjem tog auta, i lagano na kvacilu i potrajace to josh... ako su jedini simptomi pojedinacno podrhtavanje na kvacilu....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže popboki

• VW Početnik
  • Auto: pasat
« Odgovor #13 poslato: Novembar 25, 2012, 06:54:50 posle podne »
Pitacu i ja nesto iako vozim passat b5.5, a ne golfa.
Naime, letos pre mora resim da odem do majstora i proverim auto. Culo mi se neko "skljocanje" u menjacu ponekad kad krecem i kvacilo bilo visoko. utvrdili su da je skljocanje (koliko sam razumeo) zbog nekog malog lufta kod nekog zupcanika, a posto je lamela bila prilicno tanka, resim ja da je nakovem i stavim i nov druk lezaj. Od tad mi se cuje kad dam jak gas i probam da napravim vagu kao neko deranje, krzanje unutra. Nemam pojma sta moze da bude. Mislio sam da ce da nalegne, ali se i dalje cuje. Jel to zamajac?
« Poslednja izmena: Novembar 25, 2012, 10:08:16 posle podne od strane topmarko »

Van mreže bambona

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Novembar 28, 2012, 12:10:45 posle podne »
Ljudi, ipak nije zamajac! Donji nosač motora je bio u pitanju. Promenio i sad se bukvalno ništa ne oseti na kvačilu.
Inače ispostavilo se da auto i nije toliko loš kao što su mi rekli majstori. Radio sam servis, dijagnostiku i sve je ok ( sem tog interkulera što je lepljen, al i on funkcioniše). Velik pozdrav topmarku i miru mne.