Autor Tema: Pomoc oko instalacije GOLF 1 GTI  (Pročitano 3357 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže spalle

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 1 GTI
Pomoc oko instalacije GOLF 1 GTI
« poslato: Novembar 06, 2012, 10:44:26 posle podne »
Pozdrav drustvo,

Moze li jedna mala pomoc za novog clana :)

Imam problem sa instalacijom, desava mi se da mi nestaje desno kratko svetlo (radi samo pozicija), i posle promene osiguraca radi neko vreme pa opet izgori osigurac.Inace kad je to pocelo da se desava prestala je da mi svetli instrument tabla i oni cajgeri dole za ulje,temperaturu... znaci kada upalim poziciju ne svetli mi nista u kabini. Proverio sam sve osigurace i svi su OK. Ima li neko semu osiguraca (koji je za sta) da znam na koji da obratim paznju da ne cupam svaki put sve radi provere. Obicno ta sema stoji na poklopcu kutije za osigurace ali kod mene nema tog pokloca  :angry:

pozdrav :) :rolleyes:

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Odg: Pomoc oko instalacije GOLF 1 GTI
« Odgovor #1 poslato: Novembar 06, 2012, 11:32:20 posle podne »
standardna boljka kod mk1... ladni lemovi na tabli za osigurace... pa ti drndanjem osiguraca napravish kontakt... nek ti pogleda neki elektricar tablu sa osiguracima... nemam shemu pri ruci, ali ako se secam trebalo bi da je drugi od vrata...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže spalle

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 07, 2012, 03:21:25 pre podne »
Hvala Shomi :)

planirao sam da posetim nekog elektricara ali to ne mogu pre vikenda jer su mi smene malo cudne pa nikako ne mogu da uskladim vreme, ali prva stvar koju cu uraditi ujutru je da cu procacackati osigurac br 2 :)

Van mreže niksi29

• VW Početnik
  • Car Security & Multimedia
    • Alarm-Xenon servis Nish
  • Auto: Golf 1 diesel
« Odgovor #3 poslato: Novembar 07, 2012, 06:36:08 posle podne »
To moze  da bude i do prekidaca, kao i do mase na tom faru! Losi kontakti na prekidacu ili losa masa i onda se greje osigurac, pa na kraju crkne. Dodaj jednu zicu direktno sa - kleme na braon zicu na konektoru sijalice pa vidi da li se greje osigurac. A i to sto ti gasi pozadinsko osvetljenje za cajgere isto ima veze sa prekidacem!
VW * d r i v e  i t, o r  d i e  t r y i n g*

Van mreže spalle

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 07, 2012, 06:40:52 posle podne »
znaci najbolje da promenim prekidac,i dodam masu pa da testiram. ako ne odoh za vikend kod elektricara, mada mi je mnogo ruzno ovako u "mraku" da vozim  do vikenda :)

hvala druze   biggrin

Van mreže niksi29

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 07, 2012, 06:54:43 posle podne »
To ti je za pocetak najjeftinije resenje, da te ne bi drali majstori. Golfov prekidac ima odvojene kontakte skoro za sve ( levi far, desni far, unutrasnje osvetljenje itd... ), pa moze vrlo lako da bude da je do njega, po onome sto si ti opisao! ;)

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 07, 2012, 07:45:54 posle podne »
Ajd u 20 marke da nije prekidac vec tabla sa osiguracima? ! ?
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže niksi29

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 07, 2012, 07:50:50 posle podne »
Uuu mnogo... lollol Ja ne kazem da je 100% prekidac ili masa, ali da ne iskljucuje ni tu varijantu. Znam da benzinci imaju problema sa tablom, ali da su u vecini slucajeva tas-ovci, a gti nije sklapan u sarajevu, koliko mi je poznato!

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 07, 2012, 08:45:26 posle podne »
Neva veze gde je sklapan... Table sa osiguracima su west germany... Ko god je duze vozio kockicu zna o cemu pricam... standradna boljka koja se javlja posle 20 godina upotrebe i 300000km :D identican problem opisanom sam ja imao na ocevom mk1... I problem je u tabli sa osiguracima... dakle kontakt sprej, smirgla, lemilica, parce zice ako treba, i udri...

Van mreže spalle

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 07, 2012, 09:00:55 posle podne »
Nije iskljuceno i da su osiguraci u pitanju (iako oni kao deluju da su OK), ipak je to auto od preko 30 god mora nesto i da popusti :) probacu prekidac,macu i osigurace pa javljam sta sam uradio. Hvala ljudi  ;)

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #10 poslato: Novembar 07, 2012, 10:18:31 posle podne »
Neva veze gde je sklapan... Table sa osiguracima su west germany... Ko god je duze vozio kockicu zna o cemu pricam... standradna boljka koja se javlja posle 20 godina upotrebe i 300000km :D identican problem opisanom sam ja imao na ocevom mk1... I problem je u tabli sa osiguracima... dakle kontakt sprej, smirgla, lemilica, parce zice ako treba, i udri...
+1
Gori nazad tabla ko nista na kockici a pogotovu na dizelu.Koliko se secam,plavi ili zuti dzek uvek gori gde su svetla.Koliko sam se samo puta patio sa time.Ali opet,nesecam se da je bilo takvih problema na kockici GTi-u,njihove dozne osiguraca su dosta bolje

Van mreže niksi29

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 08, 2012, 04:19:07 pre podne »
E pa onda je moj mk1 neki fenomen!!! Pa jos je i dizel! Za mesec dana 30 godina, nikad tabla nije menjana (znam sigurno jer je auto od prvog dana u caletovom vlasnistvu), osigurac se ne secam kad sam promenio!  ;)
« Poslednja izmena: Novembar 08, 2012, 04:58:31 pre podne od strane Modus »

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #12 poslato: Novembar 08, 2012, 08:14:43 posle podne »
Pa i jeste fenomen.Kockica je dosta po tome losa.ja sam se kockica promenio i naradio bas puno,nagledao sam se svega .
Malopre odem na pumpu da kupim nesto,kad tamo kockica plava metalik,18 felne,zakucana za patos,  bonk bonk , nije mi bilo dobro.,zadnji model 2009 godine i riba crnkinja je vozi  wacko

Van mreže spalle

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Novembar 18, 2012, 01:34:22 pre podne »
Problem resen:) Kako, ne znam ni sam :) Odem ja danas kod majstora i krenemo da cupamo sve redom, poskidam sve osigurace i releje i skinemo onu kutiju osiguraca, nju rasturimo u delice kad tamo sve OK. kontakti cisti i dobri. Vratimo mi sve to nazad kad opet ista muka, nit svetli pozadinsko svetlo table niti svetlo na malim saticima za ulje,temperaturu vode itd...  :huh: poskidamo mi i njih kad ono crkle sijalice :)  lollol sramota! Zamenimo ih i svetli ali tabla i dalje ne radi. Onda se jedno 2h mucimo da skinemo instrument tablu i nikako nismo uspeli. na kraju vratimo sve na mesto, zasrafimo i ostavimo za malo lepse vreme posto smo se bili smrzli. kad upalim ja poziciju ono svetli :) sta li smo uradili nemam pojma. izgleda da je samo neki kontakt bio problem moguce onaj na samoj instrument tabli. tako da sada sve radi. Hvala na pomoci i savetima.... pozdrav  mahac