Autor Tema: Pomoc! - odabir zvucnika  (Pročitano 2583 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Andreja

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: EOS 2.0 TDI DSG
Pomoc! - odabir zvucnika
« poslato: Novembar 06, 2012, 04:08:30 posle podne »
Da li je neko ko se razume u tematiku voljan da mi da nekoliko saveta i eventualno uputi na nekoga ko ugradjuje muziku u automobile. Pre svega me interesuje kvalitet, zatim kvalitet i na kraju opet kvalitet. Zvucnike bih stavio na fabricka mesta (napred 3, nazad 2) + jedan mali woofer od 8" pozadi. Pojacala sto manja, ali efikasna. Obzirom da je u pitanju VW Eos, nemam bas mnogo mesta i sve moram dobro da uklopim. Takodje me interesuje da li neko kod nas prodaje Dynamat (valjda se tako zove) :-/

Jos samo da napomenem da planiram da ugradim onu kao fabricku (kinesku) glavnu jedinicu, pa ukoliko je to problem vristite!!!  biggrin
To mi se dopada jer ima stvarno sve! I pusta sve!

Van mreže s.radonjic

• VW Početnik
Odg: Pomoc! - odabir zvucnika
« Odgovor #1 poslato: Novembar 07, 2012, 12:22:06 pre podne »
Sky u YU biznis centru.U pitanju je ALPINE za koji su ovlasceni uvoznici i serviseri.Imas zvucnike za sve pozicije,a imaju i kinesku navigaciju i jos mnogo toga.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #2 poslato: Novembar 07, 2012, 12:23:53 pre podne »
Alpine je bofl marka, ne zaleci se i ne bacaj pare bezveze. Koliko si love spreman da ulozis u taj poduhvat? Kvalitet = ozbiljna lova
Neprimeren potpis

Van mreže Andreja

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #3 poslato: Novembar 07, 2012, 07:50:07 pre podne »
U Sky car-u ugradjujem zaštitu u automobile, ali mi se čini da su im cene za muziku malo jače...

Svidjaju mi se Alpine pojačala, ona mala što malo greju i koriste manje snage. O njihovoj efikasnosti ne znam mnogo, ali obzirom da nemam taj luksuz da mogu da odvojim mnogo mesta u kolima pojačala su mi problem od starta. Tu moram baš da olupam glavu dok ne smislim kvalitetno rešenje  boodala

U principu, voleo bih da totalno učestvujem u ovom projektu, a ne da dam ključeve i dodjem kada bude gotovo.
Što se novca tiče, ne tražim kvalitet za 2.500 RSD za par, ali isto tako ne bih da pucam ni 1.000 EUR (za par). Ukupno mi je potrebno 10 zvučnika+woofer (tako sam makar ja zamislio, od čega bih u prednja vrata trebalo da ugradim 2 visokotonca, zatim imam dva mesta za zvučnike od 10cm i dva za zvučnike od 16cm. pozadi su dva mesta za visokotonce i dva za zvučnike od 16cm. Woofer sam planirao umesto zadnjeg naslona za ruku i to neki skroz mali, 8" ili nešto slično, tj. možda pametnije. Video sam da ima i manjih woofer-a pa može i takva dva...

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #4 poslato: Novembar 07, 2012, 09:26:45 pre podne »
Za dobar zvuk ti ne treba nista vise zvucnih mesta od onih koje vec auto ima. EOS ima dobar fabricki damping tako da ni tu ne treba mnogo para. Najveci problem kod tebe jeste woofer a da pri tome ne zauzme pola auta. Ja bih ti predlozio da prvo vidis mesto za pojacalo, nije lose da stoji na zidu zadnjeg sedista. Tako je meni bilo na Golfu i Lupu, a za zvucnike moras da odvojis oko 160 e po paru da kupis Hertz dvo sistemce HSK 165 nove i resio si zvuk u kolima. Veruj mi nece moci da se sedi u kolima a zvuk je vrhunski cist. Za woofer ce bolje Svrle da ti da savet.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #5 poslato: Novembar 07, 2012, 10:29:17 pre podne »
Ne treba ti 10 zvucnika, treba ti dobar sistem napred i dva pozadi da dopunjuju zvucnu sliku, ali minimalno da ne bi imao mesanje zvuka sto ces sa 10 zvucnika kako si ti mislio svakako imati. Preporucujem Pioneer TS-E170ci za to sto si mislio, to bih rekao da je best buy, bolji zvuk od toga vec kosta mnogo vise, imas pioneer PRS seriju koja je vec profi zvuk. Sto se tice woofera, posto eos ima odvojen gepek od kabine, tu vec mora dobro da se razmisli sta i kako. Jedna od ideja je neka dobra 8mica kros naslon za ruku da pumpa u kabinu. Sto se tice pojacala i njihove lokacije, pogledaj ispod prednjih sedista da li imas praznog mesta, to bi bilo jedno od mesta za montazu, moze da se pravi dupli pod u gepeku ili na kutiju od woofera koja bi dosla u kosinu sedista kada bi pravio varijantu koju sam malopre predlozio.
Neprimeren potpis

Van mreže Andreja

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #6 poslato: Novembar 07, 2012, 12:17:49 posle podne »
Hertz zvučnike sam i ja gledao, čuo sam da su prilično dobri a imaju i onu varijantu sa tri zvučnika u kompletu (tweeter+mid+bass).
Pioneer mi takodje deleje dobro, tako da će izbor verovatno pasti na neke od ova dva, gorepomenuta.

Evo varijante za woofer

Tako sam ja to zamislio, samo malo lepše  biggrin

Jel ovo valja??
http://www.kupujemprodajem.com/2-x-AVI-Sound-SL-250-MKII-3279485-oglas.htm?filter_id=5890827

http://www.kupujemprodajem.com/Impact-Sound-Sistems-3408608-oglas.htm?filter_id=5890827

http://www.kupujemprodajem.com/Peerless-FR2-3279927-oglas.htm?filter_id=13257028

Ovo su mesta za zvučnike:
http://carphotos4.cardomain.com/images/0016/00/54/16010045_large.jpg
http://carphotos2.cardomain.com/images/0016/00/44/16010044_large.jpg

...

Van mreže Andreja

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Novembar 07, 2012, 12:26:34 posle podne »
Ovo bi mi odgovaralo za napred http://www.vitez.rs/index.php?pg=artikal&artikal=5:15:59

a ovo dobro izgleda!  http://www.vitez.rs/index.php?pg=artikal&artikal=5:15:60

vrlo slične karakteristike na papiru, ali šta e bolje u praksi?

Moj Eos ima običnu muziku sa 8 zvučnika, a postoji i varijanta sa 10 (dynaudio)

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 07, 2012, 01:19:51 posle podne »
Napred stavi one prve  a pozadi ove druge , neko pojacalo  dobro 5kanalno, da imas izlaz i za woof. Tako ustedis na prostoru , ne moras da kacis 2 pojacala. Mada iskreno ja bi tu samo dodao mali woofer i ostavio fabricke zvucnike da idu preko Multimedije, mislim da ce to biti sasvim dovoljno , jedino ako nisi kao Svrle :)