Autor Tema: Polo 2001, nece da upali  (Pročitano 9596 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milan018

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Polo 2001
Polo 2001, nece da upali
« poslato: Novembar 03, 2012, 03:14:04 pre podne »
Auto normalno vergla, ali nikako da upali. Kao da nema varnicu. Sumnjam na bobinu, senzor radilice i sl. Sta moze biti? Znam da ce vecina reci: "Uradi dijagnostiku". To cu i uraditi na kraju, ali me pre toga zanima i zeleo bih i sam da pokusam da otklonim kvar... Takodje me zanima, da li je ista bobina na 1.0MPi i 1.4 MPi, pa da skinem sa drugog auta i pokusam onda? Drug ima takodje Pola, pa mogu tako da probam.

Hvala unapred na odgovorima, kojih ce, nadam se biti i pomoci mi  tapsac

Van mreže sale-nis

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Passat 1.9TDI - 96kw
Odg: Polo 2001, nece da upali
« Odgovor #1 poslato: Novembar 03, 2012, 07:07:31 pre podne »
Bobina, kablovi, svecice, benzinska pumpa, senzor radilice, filter goriva, citac koda sa kljuca, blokada motora (alarm/fabricka blokada) ........
Ima milion stvari. Ako ti se isplati, menjaj redom pa ces naci kvar. Dijagnostika je prvo sto se u takvim slucajevima radi.

Van mreže milan018

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 03, 2012, 09:46:33 posle podne »
Evo jos informacija... Auto ne pali, jer nema varnicu (ono sto je vezano za dovod goriva se iskljucuje, znaci problem je struja...).

Dijagnostika uradjena, ali slaba vajda. Originalna vw dijagnostika je pokazala kako je sve u redu i kako auto nema nijednu gresku, a auto ipak nece da upali...

Zamenjena bobina, isto se ponasa...

Takodje da dodam da je stradala opcija daljinskog i centralnog zakljuvacanja... Sada na autu ne radi centralna, niti daljinsko zakljucavanje, mada alarm i dalje radi. Skinut motoric centralne brave, otvoren i vidi se i golim okom da je unutra oksidirao i kao pregoreo...

Ajmo sad, da cujem neko misljenje, sugestiju, pomoc...

Nadam se da ce biti odgovora, a ne samo jedan odgovor, kao do sada...

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 03, 2012, 09:53:21 posle podne »
Proveri osigurace najpre. Onda senzor radilice. Ne znam ko ti je sve gledao ali ako taj "majstor" nije umeo da proveri bobinu a da je ne menja onda bih ti predlozio da nadjes nekog boljeg majstora.

Van mreže milan018

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 03, 2012, 10:51:59 posle podne »
Bobinu sam ja menjao, pre nego sto sam otisao kod njega...

Kod njega smo samo radili dijagnostiku, koja je pokazala kako je sve u redu... Slazem se ja sa time da kod novijih auta dijagnostika jeste nesto sto se prvo radi, ali ipak ne pokaze kvar uvek...  ;)

E sada, sta mislite, nije li problem mozda vezan za to sto je stradalo daljinsko (centralno) zakljucavanje, pa da je mozda to u vezi sa alarmom i da se mozda auto sada "zakljucao" preko nekog koda ili nesto slicno...?

Kolega u prvom postu je u moru mogucih uzroka, naveo i nesto slicno, pa se pitam, nije li to...?

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 03, 2012, 10:58:23 posle podne »
Moguce je. Oteraj ti to ipak kod nekog dobrog elektricara, nemoj eksperimentisati da ne bi napravio jos vecu stetu.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #6 poslato: Novembar 03, 2012, 10:59:18 posle podne »
E sada, sta mislite, nije li problem mozda vezan za to sto je stradalo daljinsko (centralno) zakljucavanje, pa da je mozda to u vezi sa alarmom i da se mozda auto sada "zakljucao" preko nekog koda ili nesto slicno...?

u tome ti je problem. blokirala brava elektroniku. otkljucaj auto da alarm ne aktiviras i upalit ce bez frke

ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže milan018

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 03, 2012, 11:22:43 posle podne »
Moguce je. Oteraj ti to ipak kod nekog dobrog elektricara, nemoj eksperimentisati da ne bi napravio jos vecu stetu.
To ce svakako na kraju biti, ali me i zanima sta je problem...  :huh:
@PaulGT
Nisam te najbolje razumeo...? Mislis da auto otkljucam rucno kljucem, bez alarma i da ga tako upalim? Probao sam i tako i nece. Ili mozda mislis na nesto drugo...?
« Poslednja izmena: Novembar 03, 2012, 11:35:06 posle podne od strane Modus »

Van mreže sale-nis

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Passat 1.9TDI - 96kw
« Odgovor #8 poslato: Novembar 04, 2012, 09:14:40 pre podne »
Pomenuo sam blokadu motora u onom nizu. E sad, da je fabricki imobilajzer u kvaru, dijagnostika bi u tom slucaju pokazala gresku. Probaj drugim kljucem ako imas.
A proveri i taj alarm koji imas. Ako je naknadno ugradjen, dijagnostika nece nista da pokazuje, a moguce je da je on otisao pa kod deaktiviranja ne iskljucuje blokadu. Pokusaj da nadjes njegov relej za blokadu pa proveri.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #9 poslato: Novembar 04, 2012, 12:29:24 posle podne »
Proveri klemne, nekada se dešava da auto neće da upali kada klemna ne stoji kako treba tj. bude labava. Imao sam takav slučaj pa zato ti kažem da proveriš. Stavi ih kako treba i stegni ih pa proveri da li će upaliti.

Van mreže milan018

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Novembar 04, 2012, 01:34:01 posle podne »
Pomenuo sam blokadu motora u onom nizu. E sad, da je fabricki imobilajzer u kvaru, dijagnostika bi u tom slucaju pokazala gresku. Probaj drugim kljucem ako imas.
A proveri i taj alarm koji imas. Ako je naknadno ugradjen, dijagnostika nece nista da pokazuje, a moguce je da je on otisao pa kod deaktiviranja ne iskljucuje blokadu. Pokusaj da nadjes njegov relej za blokadu pa proveri.

Imam drugi kljuc, a alarm je fabricki i sam alarm radi sem daljinskog i centralnog... Vise nisam pametan...

Proveri klemne, nekada se dešava da auto neće da upali kada klemna ne stoji kako treba tj. bude labava. Imao sam takav slučaj pa zato ti kažem da proveriš. Stavi ih kako treba i stegni ih pa proveri da li će upaliti.

Provericu, mada nisu labave milion posto, jer auto odlicno vergla, a i stegnute su kako treba...

Van mreže milan018

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 08, 2012, 02:13:53 pre podne »
Problem resen!  tapsac

Da ne duzim sta i kako, u pitanju je ipak bila bobina i neki relej... Sada je sve zamenjeno i radi super!  clap