Autor Tema: promena motora - papirologija  (Pročitano 1732 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 GTI 16v, Passat B3 1.8
promena motora - papirologija
« poslato: Oktobar 24, 2012, 11:42:46 pre podne »
Pozdrav ljudi.....vozim golfa gti 1.8 16v kr motor, motor je u extra stanju ali bih ga ja zamenio za npr g60, e sad ja bih da moj motor prodam pa me interesuje dal ja kupcu treba da dajem kakav papir, saobracajnu ili sta vec da bi ga mogao on upisati u svoju saobracajnu, a i sta meni treba od papira da bih ocarinio taj g60 motor jer je stranac.....svaka proverena informacija dobro dosla  mahac

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
Odg: promena motora - papirologija
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2012, 10:00:37 posle podne »
Kupcu daješ kopiju saobraćajne gde je bio motor i kupoprodajni ugovor da je od tebe kupio motor. Što se tiče carinjenja tu ti ne treba ništa od papira. Treba da im daš kopiju tvoje lične karte, pre ugrađivanja motora u auto čitko na papir zapiši broj motora i spremi 200-220 evra da ti to odrade i ništa više. Oni naprave račun, itd. sve ti srede i obavezno prvo ugradi motor u auto pa ga tek onda carini. Ako ti je auto još registrovan ideš samo na tehniči pregled i samo ti promene chip u saobraćajnoj dozvoli i ništa više to ti je još 20-30 evra.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2012, 11:16:28 posle podne »
Nije mi jasno za sta su tih 200-220e, za carinjenje?

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2012, 11:24:53 posle podne »
Sve je uračunato, carinjenje, usluge, takse i malo potplaćivanja da se preko veze to sve završi biggrin Pa da ideš po propisima moraš motor koji cariniš da ostaviš par nedelja u carinsko skladište pa da ti ga ispitaju, itd. i na kraju kada dođeš po motor ne bi video pola delova sa njega lollol E da bi to sve izbegao, trebaš prvo da ugradiš motor u auto i daš čoveku keš na ruke i sve ti završi pa čak ne moraš ni da teraš auto nigde, ostane ti kući pa posle na tehnički i promeniš chip i  driving Ponavljam ne treba ti račun, ništa, možeš ga kupiti na otpadu oni što se bave time sve sređuju.

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 GTI 16v, Passat B3 1.8
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 24, 2012, 11:32:49 posle podne »
Ljudi hvala na odgovorima moracu da se raspitam koliko li kosta sve to tacno i koliko ce mi sve to izaci pa cu odluciti dal to raditi ili ne....mada bi valjalo xexexexexe....jer snage nikad dosta  driving ......pa javljam sta sam uradio  alealeee