U pravu si. Relej. Ja se u to razumem sve k'o...da ne kazem sada. Znam samo da me setaju po kojekakvim majstorima koji se ne mesaju previse us voj posao i da ja hocu vise da izludim, jer malo malo akumulator mi je prazan a nov je akumulator.
Jel moguce to sto mi je ovaj rekao da taj relej nije ispravan pa da duze pusta struju nego sto bi trebalo i da zato na kracim relacijama, a ja uglavnom takve i vozim, mi trosi struju na akumulatoru?
I ako je to tacno, da li je tacno da moram da kupim bas originalni relej, jer ne verujem da cu igde naci, ili mogu da uzmem neki kineski ili ko to vec pravi?
Slikao sam sada to govance da vidite kako izgleda.

I jos jedno pitanje imam. Taj neki "majstor" mi je prvo ustanovio kako mi ne valja nesto na alternatoru. Pa me je slao da kupim neki regler valjda za alternator (neka kao ploca sa tri nozice). Pa kad je to zamenio ustanovio je da nije to u pitanju i da je alternator ispravan, vec da je ovaj relej problem. U medjuvremenu je uspeo da mi napravi jos vecu stetu. Sinoc kad sam vozio kola vidim da mi ne rade svetla na onoj centralnoj konzoli, koja pokazuje grejanje, hladjenje, usmeravanje vazduha i slicno. I sad ne znam sta je sjebao? Na instrument tabli mi rasi svetlo, radi mi i od rucne kocnice lapmica, ali ta centralna konzola, ne radi. Jel imate ideju sta je mogao da zezne i kako to da resim? Pomislio sam da je osigurac neki u pitanju, ali gledao sam onu tabelu, jedino sto mi lici na to je broj 16, koji kaze da su svetla za instrument tablu. Probao sam da stavim novi, ali ne radi i dalje.
I ako imate predlog za nekog bas dobrog mehanicara i elektricara, koji popravlja ove stare automobile, kome to nije ispod casti i koji se razume u svoj posao i po mogucstvu da nije previse skup, javite mi ovde ili preko pm, ako je zabranjeno zbog reklamiranja. Za Beograd mi treba. Hvala.