Autor Tema: Polo 1992 motor generalka  (Pročitano 2729 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže okivlada

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Polo G40
Polo 1992 motor generalka
« poslato: Oktobar 19, 2012, 07:36:40 posle podne »
Ovako stoje stvari. Imam Pola GT 1.3 1992. godiste (g40) i motor mi je skroz otisao. Majstor kaze da bi me generalka izasla preko 600e i to bez zamene klipova jer novi klipovi sami kostaju 150e komad
pa me zanima da li neko ima malo ekonomicnije resenje, a da ga ne bacim :) npr.
polovni delovi motora u dobrom stanju ili
ako bi ubacivao drugi motor koliko bi me to izaslo i koji uopste motori mogu da se ubace u tog Pola?

Slika motora http://polog40.6000rpm.co.uk/images/cars/MyEnginePoloG40.jpg

Unapred hvala

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: Polo 1992 motor generalka
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 19, 2012, 07:41:24 posle podne »
Dosta to izlazi. Vidi sa Gedorom, mozda postoji neka jeftinija varijanta.
Mnogo manje bi te kostalo da stavis neki slabiji motor, 1.4 ili 1.6 iz trojke ili 1.3 iz dvojke. To bi ti bilo oko 250-300e + da ti ostanu tvoji delovi za prodaju.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 22, 2012, 03:13:53 posle podne »
Imas vrlo redak motor jbg. Mozes da ubacis neki "klasicni" kao sto ti je Djole preporucio, mada ako planiras da zadrzis motor, ja ti predlazem da uradis njemu generalnu i budes mirne glave. A i lepo je imati nesto retko kao sto je taj motor, to je redje i od g60. ;)

Van mreže okivlada

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 22, 2012, 06:45:08 posle podne »
Hvala na savetima. Dosta sam razmisljao o svemu i izgleda da cu ipak da radim generalku. Jeste najskuplja varijanta ali i najsigurnija.

Van mreže okivlada

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 22, 2012, 06:46:45 posle podne »
U pravu si Madison. Nisam video nijedan polo G40 u Novom Sadu. :)

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Auto: Golf 1
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 22, 2012, 09:34:29 posle podne »
Ja imam slicnu dilemu i ne isplati se raditi generalnu. Bar ja tako mislim. To je jako star motor i star auto, generalka ima da te izadje mozda i 500e, onda se postavlja pitanje koliko vredi ceo auto. Ako je limarija i sve ostalo u ok stanju ni 1000e. Mozda on vredi vise, ali se ne moze prodati za vise.

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 22, 2012, 10:13:41 posle podne »
ma u danasnje vreme se nista ne isplati ali mora nesto da se vozi , ja predlazem da sredis svoj motor , jer samo ako imas da kupis polovan od nekoga kome verujes ili ko ti garantuje uradi tako . 500e nije puno za generalku ljudi , pa neradi se to svakih 10 000km . dobra generalka i miran si , osim ako nisi skupio neku kinu za drugi auto i da prodas svoj u takvom stanju ... al za 1000e ne moze da se kupi dobar auto nikako  ... pozzzz
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 22, 2012, 10:54:54 posle podne »
dadoh ti plus za ovakav stav! Podrzavam ga 100%. Nas su farbari npr ubedjivali da se ne isplati da se sredjujes mk1. Ko god je čuo, da smo u taj mk1 ulozili preko 1200 eura, pravio nas je blesavim... A stav nam je bio apsolutno kao tvoj. Iako u kuci imamo još dva vozila, nije bilo šanse da se od mk1 koji je otac uzeo nov odustane bilo kog trenutka.....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:07:51 posle podne »
@GOLF77, pa šta ako je star auto? Taj auto može mnogo više km da pređe od svih novih automobila zajedno i čovek neće da ga proda. Šta treba da ugradi neki polovan motor i da mu se raspadne kroz 1.000 km? Ovako sredi svoj i  driving

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:12:37 posle podne »
Vidi shomi, tu se vec postavlja pitanje emocija na jednoj strani i finansija i zdravog razuma na drugoj. Moj Mk1 je star 35 god, deda ga kupio novog iz fabrike, ja ga cuvam, vozim i odrzavam konstantno, ali...doslo je vreme da se radi motor ili ubacuje polovan. Da mu limarija nije bez tacke korozije ne bi razmisljao sta da radim pozdravio bi se sa njim ( 400e sam ulozio u limariju pre 2 god). Neko veliko ulaganje u auto koji je prastar, sa davno prevazidjenom tehnologijom, a da bude prvi i jedini auto za voznju je stvarno upitno. Drugo je to kad milan_mk1 to radi kao entuzijasta ili neko ko bas ima para skocka mk1 kao drugi auto za merak. Ja da imam toliko para imao bi dva auta, MK1 bi bio ulickan i u garazi i vozio bi se samo iz meraka.

Vecina nas ulaze u ove automobile zato sto su jeftini za odrzavanje i jer nema para za nesto drugo pristojno, a valjda nam se cini da su ta ulaganja manji izdatak nego kupovina nekih pitaj boga kakvih polovnjaka. Bar je to slucaj kod mene...sto rece milan danas se nista ne isplati ali mora nesto da se vozi....

Ja se ne slazem skyline, neka se potrudi da nadje neki pristojan polovni motor, ne verujem da ce voziti taj auto jos 10god. Sta ce sad da da 500-600e na generalku, pa posle, pre ili kasnije, jos toliko na limariju i to je vec 1000e. Pa za 1200-1500e moze da se uzme sasvim pristojna dvojka. ispravite me ako gresim.
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2012, 11:25:48 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:23:15 posle podne »
@GOLF77 Pa tebi je puno da uložiš 400 evra u auto? Pa ako jeste vozi bicikli i tamo nema ulaganja biggrin Zapamti u svaki auto treba ulagati ako hoćeš da te služi i normalno je da ako godinama ne ulažeš, ne menjaš ulje redovno da kad tad će te stići da gruneš malo veći keš. Šta da voziš noviji auto pa kada ti rikne komp 1.000 evra, pa da voziš novijeg dizela pa na polovne dizne daš 500 evra, pa set kvačila oko 300 evra, elektronika, itd.
Motor da kupi polovan min. 150-200 evra, majstor da mu ugradi, još ako je stranac 250 evra carinjenje, pa promeni kaiševe, svećice, filtere, ulje, itd. izađe ga min. 600 evra a pitanje kakvu mačku u džaku je kupio.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:33:42 posle podne »
@golf 77
Shefe, pogrešno si me shvatio. Daleko od toga da kes pretiče na sve strane. Sredjivali smo auto jer se vozi konstantno. Nije jedini, imamo i noviji, moderniji, ali jednostavno imamo potrebu za njim.
Gedora je upravi kad kaze da je taj tvoj i moj mk1 1.1 prevazidjen motor. Ali ! Jeftin je za odrzavanje ! A da nadjjes dobar motor iz dvojke... Opet je to staro 20 god. Ko zna shta dobijas. Motor i menjač, da nadjes sa našim papirima da valja.... Ispod 150-200e nećeš proći, još majstoru za ruke... I dolaziš na 300e. Ovako središ svoj, platiš malo vise i miran si! Da nadjes stranca, ko ti garantuje, carina, ugradnja.... Sve mi to sa polovnim motorom varijanta Drzi bure vodu....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 22, 2012, 11:34:46 posle podne »
Skyline, nije 400, nego sa novim motorom je na kraju 1000e, al je opet neuporedivo manje nego sto bi se ulagalo u ove moderne... u vecini se slazem sa onim sto si rekao, vidis da sam gore napisao da ove stare automobile vozimo izmedju ostalog i zbog jeftinog odrzavanja. Sto ti kazes, ja sam set kvacila sa sve rukama zamenio za 80e a kod ovih novih ide od 300e pa na gore.
Nisam mislio na stranca, nego neki provereni domaci, valjda to sa ugradjom nece izaci vise od 250e, a da je rizik, pa naravno da jeste, zato i jeste jeftinije vise nego duplo od generalke.
Pisem ovo jer sam u slicnoj dilemi, al da ja ne smaram vise, dovoljno sam reko.

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 23, 2012, 12:17:03 pre podne »
Ok. Ja bih pre uradio moj motror nego ubacivao drugi, jedino kada bi se odlučio za drugi motor to bi bio jači ;) Stavio bih sve na papir i video bih šta mi više odgovara a u ovom slučaju njegovom autu više odgovara da mu uradi generalnu.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 23, 2012, 11:08:18 posle podne »
Prekarici motor,letece ,obradi glavu i servisiraj turbo ako je los i pun gas,ako nije bas oronuo , kakva crna generalna na taj motor,redak prdavac.
Tek kad otvoris motor moze majstor da ti kaze sta ti je ciniti.
Neubacuj slabiji motor,to je sviranje q.