Autor Tema: Odjednom ne koci, sta moze biti?  (Pročitano 2433 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kruska

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
Odjednom ne koci, sta moze biti?
« poslato: Oktobar 12, 2012, 10:11:35 posle podne »
Drustvo molim za pomoc, od jednom mi ne rade kocnice, papucica propada skroz do kraja i onda uvati ludacki,proklizavaju gume. Otvorio sam ulje da provjerim i ok je, znaci vrv je cilindar, ili moze biti nesto drugo??

Van mreže Surla85

• Sr. Member
  • Auto: Pasat 5.5,Golf 4
Odg: Odjednom ne koci, sta moze biti?
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 12, 2012, 10:17:57 posle podne »
da,verovatno je glavni kocioni cilindar

Van mreže Fica

• Master Member
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 12, 2012, 10:21:59 posle podne »
predpostavljam da je auto golf 2 upitanju. Ja sam kod mene na kecu imao slican problem i u pocetku se tako desavalo dok nije jednom skroz propala kocnica a uzrok je bio glavni kocioni cilindar. Moj ti je savet ili pakuj original polovni jaci cilindar ako to hoces naravno da imas bolje kocnice ili svoj repariraj ako je original, posto od ovih novih danskih turskih italijanskih kineskih koji god nema leba ja sam 3 promeni i sva tri su propisala prvi posle mesec dana drugi slicno nesto i treci je trajao oko god dana.

Van mreže kruska

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 12, 2012, 11:18:56 posle podne »
a kako mislis jaci neki, mislim kapiram jaci, ali da li to moze meni bez nekih prepravki? od kog auta da uzmem? sto da ne ako moze, bolje da imam bolje kocenje, ne vjerujem da je neka razlika velika u parama..

jeste, golf 2 1.6 benzinac.

Van mreže Fica

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 13, 2012, 02:14:30 pre podne »
morao bi da se raspitas kod nekog strucnijeg dali na tvoj servo dobos moze od golfa 3 gti glavni kocioni da se stavvi oznaka je 22 ja sam taj stavio kod mene, taj pase na servo dobos od golfa 1 ne vidim zasto nebi i od dvojke pasovao mozda i gresim. Ja kod mene sam morao i dobos da menjam posto nije bio original od golfa 1 nego od nekog bmw-a pitaj boga, kupio sam od pasata 3 servo dobos i glavni kocioni od golfa 3 gti oznaka 22 i sa tim auto koci mnooooogooo bolje. Stim sto bi kod tebe trebalo da je jos lakse ja sam morao da prepravljam taster za stop svetla jer kod jedinice on stoji na samom glavnom kocionom a kod tebe na papucici kocnice tako da jedan posao manje. Ako vec hoces jacu kocnicu moj ti je to savet neces se pokajati samo nadji original glavni kocioni i pazi nemoj nikako da uzimas od audija iako ti ovi na otpadu kazu da je isti kao i kod golfa nije razlika je u onom delu sto ulazi u servo dobos, valjda je kod audija malo kraci taj deo. 

Meni je to gedora rekao da uradim kad mi je zviznuo glavni kocioni i sad koci kao besan.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 13, 2012, 03:16:42 pre podne »
Odgovara od golfa trojke bez abs-a, mislim da ne mora baš od gti neki od običnih 1.8 i Tdi bi trebalo da imaju 22

Van mreže kruska

• Hero Member
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 13, 2012, 08:20:08 posle podne »
Hvala ljudi, rijesio sam danas problem. Zadnji desni cilindar mi je otisao i tu je pustilo ulje svo. Stavio sam bukvalno sve(zadnju lijevu i desnu stranu) novo originalno kod gileta i ljilje sam uzeo i gile mi je ugadio.... Golf koci kao lud sada...

Van mreže Fica

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 13, 2012, 08:22:14 posle podne »
Super