Autor Tema: Nestabilan ler gas, trza u voznji, Golf 4 . .  (Pročitano 15562 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marko222

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Nestabilan ler gas, trza u voznji, Golf 4 . .
« poslato: Oktobar 08, 2012, 02:29:53 posle podne »
Imam problem sa golfom 4 74 kw 2001 godiste.Kada u voznji dajem manji gas pocne mi trzat i izbaciva crn dim iz auspuha i cujem u motoru kad se to desi ko neko mogu rec struganje,isto tako kad ga ostavim u leru zna se desit da se mjenja stanje motora kao da neko daje mali gas pa se opet vrati na normalan rad motora.Da li je neko imao takvih problema da mi da savjet jer dijagnostika mi nista nije pokazivala a jedan majstor mi govori da je do dizni?????? unaprijed hvala

« Poslednja izmena: Oktobar 08, 2012, 05:05:17 posle podne od strane GT267 »

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
Odg: Nestabilan ler gas, trza u voznji, Golf 4 . .
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 08, 2012, 11:47:41 posle podne »
Daj koji podatak više, jel ti to radi kada je hladan ili vruć auto ? Može da bude i motorić ler gasa, za početak lepo pregledaj sva vakum creva, možda ti negde vuče zrak.

Goran79

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 09, 2012, 08:42:37 pre podne »
moze biti dosta toga: prljava klapna ler gasa, vakum creva, senzor radilice ili bregaste, a mozda ti ulazi ulje u klapnu ler gasa ...

Van mreže marko222

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 09, 2012, 04:01:35 posle podne »
 ne bitno je li vruc ili hladan,kad ga upalim pustim ga da malo odradi 4-5 minuta i on u leru vec pocne kao da preskace nesto unutra i i malo jaci dim izlazi iz auspuha i isto tako kad se auto zagrije ako stanem na semaforu ili tako nesto osjetim unutra takav rad

Goran79

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 10, 2012, 09:49:22 pre podne »
ajde probaj sledece: kada ti je auto u mestu, stavi ga u prvu brzinu, drzi kvacilo i parelelno kocnicu tj. vagiraj tako sto ces skroz drzati kocnicu a popustati kvacilo sve dok ti obrtaji ne dodju do 800-900, a zatim lagano stavi u ler i pusti kocnicu, tada bi obrtaji trebali da ostanu stabilni na 800-900 a ti bi i dalje imao problem ;-) za ovo sam ti rekao jer znam da ume da bude iritirajuce kada si na primer na semaforu a auto pocne sam da ti turira a ovaj lik pored tebe ili ispred tebe te gledao kao u fazonu WTF

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 10, 2012, 09:58:31 pre podne »
S obzirom da ti dijagnostika ne izbacuje gresku a ovo uzimam u obzir da ti je radio majstor dijagnostiku sa odgovarajucom opremom iz ovog problema bih izbacio senzore. Meni ovo vise lici na lose svecice i lose sagorevanje.
Da li ti svetli CHECK zuta lampica?

Van mreže marko222

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 10, 2012, 01:36:16 posle podne »
Radjena je dijagnostika,ne svijetli mi nikakva zuta lampica.Evo jucer mi je jedan majstor testiro dizne i kaze da tri dizne rade na 4000 a cetvrta da radi na 5040.Ja se skroz slabo razumijem sta bi to trebalo znacit ali predpostavljam da cu morati mjenjat tu diznu.  :huh:

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 10, 2012, 02:13:26 posle podne »
Pa ta dizna slabije radi i definitivno tgreba da se menja, prekontrolisi i svecice.

Van mreže bedazzled

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.6 8V Benz-TNG
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 10, 2012, 06:49:31 posle podne »
Ja cu ovde postaviti pitanje da nebi otvarao novu temu a imam slican problem. Pre godinu dana sam vec otvarao temu o mom problemu,promenio mnogo stvari,isao kod vise majstora i opet ista muka kad dodje hladno vreme :) Auto je Golf IV 1.6 8V automatik,benz-plin 2001 god. Na dijagnostici i to iskljucivo kad je hladnije vreme(temperatura ispod 15c pa onda nadole sve gore ponasanje motora)pokazuje greske na cilindru 1,2,3 i 4 kao i problem sa paljenjem zbog prebogate smese. Pri prvom jutarnjem paljenju sam dize obrataje,trese se ko traktor,onda se ugasi obavezno jednom ili dva puta,ne prima gas,ne radi lepo kocnica,dimi ako je mnogo hladno dok ne probije gas,po nekad i u toku voznje se oseti kad je bez gasa da sam dize obrtaje  i sve tako dok se ne zagreje,u zavisnosti od spoljasnje temperature moze da potraje i do 10-ak minuta,odprilike tada prebaci na plin i posle toga sve radi perfektno(mada kad ga vratim na benzin,kad se zagreje takodje radi isto kao na plin) i tako celi dan sve dok duze ne odstoji,do sledeceg dana i onda opet isto! Leti skoro da i nema problema,tu i tamo se desi da se oseti malo podrhtavanje auta ali nista strasno,znaci radi sasvim lepo...Menjane su svecice,kablovi,senzor za rashladnu tecnost,bombina,proverena vakum creva,kompresija dobra,ciscena klapna gasa(koja i nije bila nesto specijalno prljava)i opet nista...Ne znam vise sta moze da bude a jako iritira !
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2012, 01:15:03 pre podne od strane bedazzled »

Goran79

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 10, 2012, 11:18:37 posle podne »
Iskreno i ja ima veoma slican problem na Bori (1.6 8V AKL motor) i pregledao sam na stotine websajtova gde ljudi traze odgovor na ovaj problem uglavnom sa VW 1.6 motorima ali nigde nisam naisao da je neko rekao sta je zaista bio problem, nego su ljudi istovremeno menjali sve i svasta pa nekima je problem otklonjen a drugima nije ...

Van mreže mladja22

• VW Početnik
  • Auto: Pasat b3 karavan
« Odgovor #10 poslato: Decembar 13, 2012, 06:06:46 posle podne »
Isto se i meni desava na pasatu b3 2.0.Ujutru ga zagrejem i kada podjem radi jedno 200 metara ok i onda pocinje da trza iako mu gas stoji na istom.Tako radi dok ne podigne do radne temperature i posle je sve ok.To ume da izludi,svako jutro...sto je minus veci  on vise trza.Kad ga oteram kod majstora da ga on upali ujutru..jbg onda ujutru ne bude minus da mu docaram o cemu se radi...i dokle tako,,,jebem li ga...