Ti nisi razumeo da garancija vazi za telefone od 3€ do onih od 1500€ ukoliko si uz kupovinu dobio fiskalni racun i garantni list na kojem pisu garantni uslovi, a u uputstvu pise kako treba koristiti telefon. Ukoliko si prekrsio nesto od garantnih uslova nemas uslova za ostvarenje garancije. U suprotnom treba da se izboris za istu, a ne da se pokupis i odes kuci. Ti i tvoji drugari smatrate da je garancija milostinja, a ne zakonska obaveza prodavca. Zakonska garancija za nove stvari u Srbiji je dve godine minimum ili visa ukoliko je proizvodjac tako propisao na garantnom listu.
Naravno da ce prodavac pokusati sa smanji sebi troskove i da vas isprati kuci, ali valjda i vi imate oci i mozak i kicmu, pa da kazete "Niste u pravu" i isteras svoje.
Prosle sedmice kupim Čempion duks detetu u sportvižnu, daju nam nov u najlonu. Dva dana kasnije vidi žena da neke mrvice otpadaju sa njega. Odem da ga reklamiram, pokažem račun, a prodavačica kaže "da li je ovo nošeno?" (ti bi ovde već vadio ključeve od kola).
"Naravno da je nošeno zato sam ga i kupio. Vi dajete dve godine garancije samo na nenošene stvari?" Otišla i donela nov duks koji nije imao problem.
Elem za Elp. Ako je on 900€ skuplji od Samsunga ... čoveče za te novce ima Samsunga da resetujem i 5 puta dnevno ako zatreba. To se zove predimenzionisanje troškova ili overkill na engleskom. Ja sam skoro bio u banci da mi aktiviraju mobilnu aplikaciju, službenik podešava moj telefon i pita me
Koji je ovo telefon, baš je brz.
-Kinez
*Ne, stvarno koji je telefon?

-Šaomi

Čovek se oduševio, pokazuje ga kolegi kako telefon radi i izgleda. Da li treba da je Epl da bi bio odličan? Da li treba da košta kao porodično letovanje? Ne.
Samsung kojeg inače ne volim, a i nisam koristio S8 je koliko vidim po testovima čuda napravio sa potrošnjom baterije i kvalitetom slika i filmova u poslednjoj seriji.