Sta je nekome bolje kod telefona je isto diskutovati sta je nekome lepse. Neko preferira velicinu ekrana, neko kvalitet slike na ekranu, neko fotografiju, neko kakve filmove pravi, neko autonomiju itd... tako da je tu tesko definisati sta je bolje od cega, pogotovu kada se porede uredjaji razlicitog cenovnog ranga.
Sto se tice stabilnosti operativnih sistema, mislim da sam pominjao ranije. Lako je napraviti stabilan OS kada se pravi za manji broj programa koji su uslovljeni odredjenim pravilima. Android je pravljen da bilo ko moze da napravi nesto i da ga ubaci sebi na telefon i pri tome mora da se prilagodi stotinama razlicitih proizvodjaca hardvera koji jednog dana odluce da naprave telefon. Mi malo vremesniji se secamo kako je bilo ranije sa softverom. Da nije Androida mi bi smo i dalje placali obicne iOs i Win aplikacije po nekoliko stotina dolara.
Ja poucen cerkinim Mi Max, odlucio sam da uzmem Mi Mix. Dvoumio sam se njega i Huavei Mejt 9, ali je dizajn i velicina ekrana presudila. MIUI 8 operativni sistem je odlican, ima gomilu logicnih i korisnih opcija, a sav prethodno instalirani softver moze da se ukloni (da li si cuo Samsunže?

)
Poledjina Mi Mix je od keramike sto znacajno povecava masu telefona, deluje kao osrednja cigla po tezini, a zbog keramike i bez futrole veoma lako klizi iz ruke. Mislim da su mu minimalne sanse da prezivi ako ispadne na tvrdu podlogu sa visine struka, ali ima neku fabricku futrolu i nadam se da necu sa njim igrati hokej na betonu. Baterija 4400mAh izdrzi oko dan i po, za razliku od 4850mAh baterije kod Mi Max koji pregura i 3 dana, ali to je bilo za ocekivati jer Mi Mix ima jaci hardver. Dual sim ne koristim, a nema opciju za dodatnu SD karticu u drugom slotu kao Mi Max, mada pored 128GB interne memorije nemam potrebu za SD karticom. Zbog ekrana do same ivice, Kinezi su izbacili zvucnik za vrha telefona vec su ubacili neku spravicu koja vibrira i proizvodi zvuk tako da telefon mozete da drzite u bilom kojem polozaju blizu uva i cujete sagovornika. Malo je cudno dok se covek ne navikne. Mislim da se zbog toga malo losije tj nekvalitetnije cuje kada se razgovara, ali nije nista preterano strasno. Tu je sakriven i senzor za blizinu. Sto se mikrofona tice on radi odlicno tj mene cuju veoma dobro jer je on i dalje u dnu telefona. Kamera je na dnu telefona tako ko hoce da se selfira mora da okrene telefon naopako

Zvucnik telefona je veoma glasan bez probijanja, a iako su na dnu telefona dve grupe rupica, telefon ima samo jedan zvucnik tj nalazi se iza jednih tih rupica. Zbog ekrana do kraja ivice ovaj telefon ima iste gabarite kao Ajfon 7+ koji ima 5.5" dok Mi Mix ima 6.4"
Moje misljenje je da su pozitivne strane ovog telefona predivan izgled, velicina ekrana, MIUI8 OS, brzina telefona, a negativne strane kvalitet zvuka dok se razgovara i verovatnoca da ce da se detonira ako padne.