Autor Tema: golf 2 gti 16v mali davaci kod razvodnika  (Pročitano 3112 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 GTI 16v, Passat B3 1.8
golf 2 gti 16v mali davaci kod razvodnika
« poslato: Septembar 25, 2012, 12:53:57 posle podne »
Na golfu 2 gti sa 16 ventila imam neke male davace sto stoje ispod razvodnika na glavi okolo racve za vodu, interesuje me za sta konkretno sluze jer je meni samo jedan kablic prikacen a ostali su zalomljeni i gde imaju da se kupe ako uopste imaju novi da se uzmu ili to ima samo polovno da se nadje pozdrav

U pitanju su mali davaci sto se safe sa 13 kljucem i imaju po 1 buksnu, ima ih ukupno 3 i nalaze se kod davaca temperature na glavi odmah ispod razvodnika, cemu sluze tacno zna li ko, nemogu sliku ubaciti crko mi komp sa telefona pisem

ne pisi post za postom
« Poslednja izmena: Oktobar 01, 2012, 02:03:56 posle podne od strane GT267 »

Van mreže goran-ub

• Full Member
  • Auto: golf 2 gti 16v
Odg: golf 2 gti 16v mali davaci kod razvodnika
« Odgovor #1 poslato: Septembar 28, 2012, 08:35:04 posle podne »
Nije 13 nego 14 kljuc,jedan je temperatura motora drugi je za step ventil a treci ne mogu da se setim..........meni je jedan bio zalomnjen i nije mi radio step ventil pa sam imao veliki problem da ga izvadim,pogledaj po otpadima polovne nove tesko da ces naci

Van mreže budjizeljko

• Sr. Member
  • Auto: golf mk2 i audi a4 1,9tdi
« Odgovor #2 poslato: Septembar 28, 2012, 09:34:18 posle podne »
imam ja ceo motor
samo vw motorsport

Van mreže nester

• Sr. Member
  • Auto: golf 2 gti,3bg v5 4motion
« Odgovor #3 poslato: Septembar 28, 2012, 09:43:26 posle podne »
za temperaturu i step motor su iste vrijednosti,oba mjere temp. motora,to sam gledo kad sam kod sebe mijenjo posto one stopice otpadaju ko od sale a treci ima samo na kr i pl,9a nema.

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Septembar 28, 2012, 11:24:23 posle podne »
Gorane u pravu si ipak je 14 kljuc, danas kupljeni novi 2 komada i namontirani, sad pokazuje temperaturu motora 450 din je komad, a u prodavnici mi rekose da onaj malo veci davac sluzi za ler motorcic, on je 750 din i cim bude para menjam i njega.....nego se pitam gde li ide plavo bela zicica koja dolazi iz istog snopa kablova iz kog i ide i dzek za step motor, otkinut je bio kad sam kupio auto??  :huh:

Van mreže nester

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Septembar 29, 2012, 11:42:39 pre podne »
plavobijela ti ide na davac ispod razvodnjika isti kao i od temperature,ako mislis na onaj veci davac ispod razvodnika sa stekerom u kom su 2 stopice to ti je za 5u diznu signal za hladan start

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Septembar 29, 2012, 12:00:30 posle podne »
Hvala nester na informaciji znaci onaj malo veci sto ima 2 pina on je za petu diznu, nego meni nema 3 davaca na koji bih stavio plavo/belu zicu imaju 2 gore mala davaca i taj veci, i nigde vise nema usafiti mali davac ko sto su ovi gore, ima rupa s navojem ali je manja od ovih kod malog davaca

Van mreže nester

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Septembar 29, 2012, 01:04:52 posle podne »
kod mene je tacno ispod razvodnika taj davac sa plavobijelom,ispod njegaje veliki za 5 diznu a 2 su jedan ispod drugog lijevo od razvodnika,na ovom motoru sto imam u rezervi 9A tu umjesto tog sa plavobijelom je cep sa imbusom ako ima odvrnes ga i zavrnes davac....

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Septembar 29, 2012, 04:31:19 posle podne »
 Ja znaci moram pod hitno kod ocnog lekara da idem, gledam u motor i neprovaljujem da ima taj cep ispod razvodnika a izbi oci.....cudno mi bilo da na ovom rezervnom motoru ima 3 davaca + taj veliki a kod mene 2 davaca i jedan veci s kljucem 19 sto se safi a navoj mu isti kao kod ovih malih, kako to da neki ima taj cep mesto davaca ko moj motor a neki 4 davaca....bilo kako bilo nasao sam ga i jedva odvio i skinuo s rezervnog motora taj veci davac za 5 diznu posto je veci navoj na njemu pa cu videti dal to radi, ako ne uzimam now isti takav......a sa zadnje strane motora na glavi ima jos jedan davac u visini razvodnika, zasta on sluzi? Kad sam vec saznao za ove da znam zasta je i on  :rolleyes:

Van mreže nester

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Septembar 30, 2012, 12:40:43 pre podne »
taj sa zadnje strane na glavi ti je temperatura ulja u motoru za board comp. beer

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Septembar 30, 2012, 10:08:15 pre podne »
Hvala svima na pomoci problem resen, cak mi sada auto na leru kad je hladan radi perfektno a ja svo vreme mislio da step motor nije ispravan jer mi motor radio non stop na 1800 obtrtaja kad je step ukljucen, tako da sam ga ja namerno iskljucio a gas nastelovao na malom safu na usisnoj na gasu....al hvala bogu ispostavilo se da je ispravan step a i 5 dizna koja mi je bila narocito sumnjiva a svo vreme zezali ti prokleti davaci

Van mreže goran-ub

• Full Member
  • Auto: golf 2 gti 16v
« Odgovor #11 poslato: Septembar 30, 2012, 06:53:54 posle podne »
Ja sam imao problem sa tim davacem, jos je bio zalomljen u glavi pa sam ga jedva izvadio i namestio drugi i onda mi je isto tako radio na 1700-1800 obrtaja na leru,pa sam smanjio ler na tom malom safu,ali sad me jebe kad je hladan nece da prima gas kako treba sve dok se ne zagreje a posto ide zima tesko nabija temperaturu, moram da vidim da li je mozda onaj davac ispod razvodnika za 24 kljuc sto ima dzek sa dva pina.
« Poslednja izmena: Septembar 30, 2012, 08:33:13 posle podne od strane goran-ub »

Van mreže nester

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Septembar 30, 2012, 09:46:09 posle podne »
davac sa dve stopice sluzi samo za hladan start motora,ukljuci 5u diznu pri svakom paljenju motora dok ne postigne odredjenu temperaturu,to sto nece hladan gas moze da bude akumulator goriva ili kako ga ko zove,na kucistu sto bude sa pumpom i filterom,jel ti poslije sve normalno kad postigne temperaturu malo? mene je on zezo....

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 01, 2012, 02:11:16 pre podne »
E meni sa tim starim davacem nije uopste palio 5 ler diznu a sad posle menjanja davaca cvakne dizna kad dam kontakt, a step nije radio jer je bio zalomljen mali davac, sad sve sljaka ki svajcarac samo prede....nego koliki ler treba da bude kad se upali a koliki kad se zagreje, meni 1200 kad upalim hladnog a posle 1000 bude

Van mreže nester

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 01, 2012, 07:07:22 pre podne »
nebi trebalo da ti cvaka 5a dizna na kontekt vec kad alansujes,pogledaj da ti nije mijenjan automat alansera i dali na njemu imaju 2 male stopice,na jednoj treba da je crvenocrna a na drugoj cisto crna zica,ta cisto crna treba da ima + kad sa anlasuje motor,ler ti je oko 950/1000 cini mi se normalan...

Van mreže Mikelis

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 01, 2012, 01:57:13 posle podne »
Menjan jeste i imaju ko na starom 2 zice na njemu, plus naravno veliki plus sa akumulatora direkt....dam kontakt cuje se malo onako priguseno kao kad otvori elektro ventil na plinu, al uglavnom sad pali bez gasa na pola kljuca odradi 10 sek na 1200 obrtaja spusti na 1100 i posle par sekundi na 1000 otprilike, uglavnom prezadovoljan sam kako sad radi....nego NESTER rece da si elektricar, odakle se uzima plus za plinski prekidac onaj sto prebacuje na obrtaje???

Van mreže nester

• Sr. Member
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 01, 2012, 05:39:41 posle podne »
ako ti je na prekidacu braon zica a pretezno jest za impuls taj samo je omotas oko glavnog kabla sa bombine na razvodnu kapu a na prekidacu bude mali potencimetar za stelanje osjetljivosti gdje mozes nastimat na koliko obrtaja da ti prebaci na plin ili da tu zicu direktno spojis na bombinu na oznaku 1 gdje dolaze zelena i crvenocrna ali onda neki prekidaci odma prebacuju na plin dok verglas....

Van mreže bosanac987

• Jr. Member
  • *
  • Golf 2 1.8 KR
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 04, 2012, 02:54:39 posle podne »
Gorane i ja imam problem sa istim sranjem...kad je hladan na leru nece lepo da primi gas dok se ne zagreje, a drug mehanicar mi je rekao da me jebe peta dizna i ima neka instalacija za petu diznu koja nije bas povezana kako treba i fale mi neki dzekovi, a na plin ujeda kad je hladan, ali nema ler gas, a na benzin ima...ludilo

Van mreže nester

• Sr. Member
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 04, 2012, 11:31:48 posle podne »
peta dizna ti je spojena jedna zica na automat alansera a druga na senzor sa 2 stopice ispod razvodnika,nemoze te ona zezat sto nece gas hladan jer ona radi samo kad je motor hladan i verglas,znaci neradi konstantno vec samo dok verglas motor a nije postigo temperaturu....