U pitanju je auto Golf 4 GTI 1.8T, 150KS, AUM motor...
Auto je chipovan, pre nekih mesec dana, ucitana je nova mapa,proban ide mnogo bolje,ne pravi probleme...
Kada sam se vracao iz NS-a malo sam ga testirao, presao nekih 50ak km i isto nije pravio problem...
Posle toga,zatrpan poslom slabo sam ga vozio ili normalno vozio nekih nedelju dana....
Posle toga,reko malo da ga probam kad primetim da auto pri punom gasu pocinje da trokira i to tacno pocinje na 3000 obrtaja i traje do 4000, posle toga normalno povuce...
Odem ponovo za NS, probamo 5 razlicitih mapa i sa svim mapama isto se desava....vratimo fabricku mapu,auto ide normalno,bez ikakvih problema....
Vratimo mapu sa kojom je "najmanje" trokirao i dogovorimo se da pregledam auto kod majstora...
Slucajno se kod majstora zadesi jedan a4 1.8t sveze stigao iz Engleske i probamo njegove svecice,bobine,protokomer,n75 ventil.....u medjuvremenu i Wele mi posalje komplet bobina...i opet se isto desava, stim da to trokiranje prerasta i u detonacije koje traju od 3000 do 4000 obrtaja, posle toga odlicno povuce...
Skinemo dizne i odnesemo na ultrazvucno ciscenje i ispadne da su dve dobre, treca solidna a cetvrta katastrofa prljava, ja se ponadam da je problem resen, kad ono opet isto s`tim da kad prebrodi trokiranje i pucanje mnogo bolje povuce posle 4000 obrtaja...
Zaboravio sam da napomenem da sve vreme VCDS dijagnostika ne izbacuje bas nikakvu gresku!! i da se problemi pogorsavaju kako se auto ugreje...kad je hladan samo trokira,kad se ugreje trokira i puca (detonacije)
Vise nisam pametan sta da probam....
Ucitane mape su vec koriscene na nekim vozilima po NS-u i niko nije imao slicne probleme,a i malo mi je sumnjivo da nijedna od 5 probanih ne radi kako treba...
Da li je problem u mom autu ili u mapi???
U prilog stavljam sliku (tabelu) gde je testiran auto trecom pun gas i vidi se pritisak turba, rad protokomera ....

Voleo bih da dobijem konkretne odgovore, jer nije problem da se vrati fabricka bekapovana mapa...