Autor Tema: fals auto  (Pročitano 11483 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
fals auto
« poslato: Avgust 28, 2012, 11:14:53 posle podne »
Pozdrav svima. Pre 5 godina sam kupio pasat i danas sam vozio auto u AMSS na proveru da li je auto "radjen"...a pre 4 godine su me zaustavili na granici i mazali kiseinom i primetili da je broj sasije sumnjiva dosta. Danas sam konacno saznao da je auto fals. Naravno, auto je odmah prrebacen u 29 i tamo su mi potvrdili da je kucan. Korektni ljudi, sve mi objasnili sta treeba da radim kako bih imao sto manje stete - u vidu povracaj novca koji sam dao prodavcu ovog auta. Da li neko ima iskustva sa tim, koliko ce trebati vremenski i da li je uopste moguce naplatiti 13 000 evra koliko je iznosila cena tog auta 2007 godine...

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
Odg: fals auto
« Odgovor #1 poslato: Avgust 28, 2012, 11:21:25 posle podne »
I da znate, ne pricaju dzabe da je AMSS i tata i mama sto se tice pregleda automobila na svim osnovama... U mupu su mi rekli da AMSS ima bolju opremu za krimi preglede automobila nego oni... znaci pre kupovine auta prvo u amss... 8000 din pregled... admine ovo nije reklama :)

Van mreže dule73

• VW Driver
  • Hero Member
« Odgovor #2 poslato: Avgust 28, 2012, 11:24:35 posle podne »
Citat
4 godine su me zaustavili na granici i mazali kiseinom i primetili da je broj sasije sumnjiva dosta
Šta si radio 4 godine druže kad ti je sumljivo bilo? Da li je prodavac fizičko lice ili auto plac? Imaš li ikakav ugovor o prodaji?

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 28, 2012, 11:28:50 posle podne »
a gde si i od koga kupio auto,daj nam malo više informacija o tom tvom slučaju!!! To je nešto što svakom može da se desi!!! Mom drugaru su oduzeli Passata B5 na Hrvatskoj granici!!! Od novca je dobio samo papir o oduzetom automobilu i to je to,još je bio u pritvoru 12h !!!

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Avgust 28, 2012, 11:31:57 posle podne »
Pa brate, znas kako je... prvo sam ga vozio kod krimi tehnicara koji je inace bio prijatelj od prijatelja da pogleda.... mazao i on kiselinom, cackao nesto gepaek, stubove, stakla, rekao mi je da je ok kao..Ali nisam bio nacisto... zvao sam opet mup i nekog inspektora da mi pogleda, on poslao neke ljude, slikali i opet radili isto kao ovaj prvi. Posle se to oteglo dok nisam otisao u servis u Novi Pazar  - tamo su mi kucali broj sasije u nekom programu i izbacilo mi je da je auto u fulu, crn, kozna sedista, xenon...a ja od toga nista nisam imao. I eto mene u amss. Auto je kupljen od fizickog lica, ali ima ugovor o prodaji gde stoji da- prodavac garantuje da auto nema skrivene nedostatke.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #5 poslato: Avgust 28, 2012, 11:34:45 posle podne »
Mom drugu je isto tako posle 4 godine ''riknuo'' auto(bili neispavni papiri iz uvoza)...ej wacko platio državi 4 registracije coilleo2tj i na kraju oduzet, stajao 3 meseca u muriji, on popušio za kola i nikom ništa...
Земунчанин

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Avgust 28, 2012, 11:35:58 posle podne »
a gde si i od koga kupio auto,daj nam malo više informacija o tom tvom slučaju!!! To je nešto što svakom može da se desi!!! Mom drugaru su oduzeli Passata B5 na Hrvatskoj granici!!! Od novca je dobio samo papir o oduzetom automobilu i to je to,još je bio u pritvoru 12h !!!
Auto kupljen u Kikindi. Nasao ka na sajtu polovniautomobili ...  znaci oprez. Bolje dati 8000 din nego da se cimas ... Pa meni na granici sa cg to provalili, i bilo povuci potezi. Covek mi kaze da zovem nekog ako imam vezu, ako ne mora da zove slep sluzbu.. znaci bukvalno mi tako rekao

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #7 poslato: Avgust 28, 2012, 11:36:34 posle podne »
mislim  Nikola da trebaš da se konsultuješ sa nekim advokatom ili još bolje da uzmeš advokata,jel u suprotnom postoji veeeelika verovatnoća da nećeš dobiti ni dinar za taj auto!!!

Van mreže dule73

• VW Driver
  • Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Avgust 28, 2012, 11:36:43 posle podne »
Citat
ali ima ugovor o prodaji gde stoji da- prodavac garantuje da auto nema skrivene nedostatke.

Moje mišljenje da možeš naplatiti pošto imaš ugovor ali se to može ooootećiiii po sudovima. Moj predlog dobar advokat pošto je cifra velika.

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Avgust 28, 2012, 11:39:37 posle podne »
Neki ljudi koji su bili tu su me savetovali da zovem coveka od koga sam kupio, da mu kazem da je auto fals i da vrati pare ili da mu se dize krivicna. Ali buni me to da drzava odustaje da goni lopova ako ovaj vrati pare...

Van mreže bojankov

• VW Početnik
  • Auto: nemam
« Odgovor #10 poslato: Avgust 28, 2012, 11:46:08 posle podne »
vjerovatno zato sto postoji mogucnost da ni on nije znao...ako je voljan da nadoknadi onda mozda i nije kriv...svakome moze da se desi, da ti nisi bio uporan da ga ispitas i da si prodao auto nekome isto tako bi ti mogao da nastradas...nadam se da ces izvuci te pare...samo advokat pametnije je neko ko zna i upucen je...

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #11 poslato: Avgust 28, 2012, 11:46:51 posle podne »
Jednom mom poznaniku su oduzeli kombi i to nakon 5 registracije na njegovo ime kombi odlezo 1 godinu ispred MUP-a a onda misteriozno nesto a on platio kaznu i odlezo u zatvor jednu noc nikad nije nista dobio i imo je kupo prodajni ugovor
a advokat mu je predlozio da nista dalje ne preduzima da ga ne okrive za sverc automobila  boodala
 blabla

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Avgust 28, 2012, 11:52:57 posle podne »
Kod mene je dobra stvar sto sam samoinicijativno otisao i pregledao automobil... Negde na ovom forumu sam citao da tuzba ide lancano. Ako npr meni nadju kucan auto onda terete mene krivicno, a ja prodavca, a prodavac dalje... i na koga se prelomi...
u mom slucaju dobro je da sam pokrenuo tu sumnju. Inace auto je kao zalog za kredit koji sam podigao za isti :) znaci, nije mi dobro...ali ipak se nadam da ce se to sto pre zavrsiti

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #13 poslato: Avgust 28, 2012, 11:54:00 posle podne »
Ja znam za jednu situaciju kod mene u naselju slicnu,lik kupio pasata b5.5 od jednoga prodavca u naselju koji uvozi kola ne bavi se na veliko ali samo to radi ,i i kada je krenuo ovaj kupac  za hrvatsku na granici mu oduzmu auto izbace ce ih kola laganica i cao zdravo,posle par dana ovaj mu dao audi a4 karavan tdi takodje za iste pare izvinjavao se ni on nije znao ...tako ispalo jbg....

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Avgust 28, 2012, 11:57:16 posle podne »
Ma danas je tesko to da naplatis... otegnuce se to verovatno. Sto vise vremena prolazi to sve manje i manje verujem... ja tuzim njega, on tuzi od koga je uzeo autto i tako u nedeogled...

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #15 poslato: Avgust 28, 2012, 11:58:37 posle podne »
kao vrzino kolo!!! koji je to passat ???
ja sam na sreću moj auto proverio...  biggrin

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Avgust 28, 2012, 11:59:54 posle podne »
Nista ljudi, izvestavacu vas  ja... ako neko ima neko iskustvo jos neka pise i neka savetuje. Pozdrabv

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Avgust 29, 2012, 12:00:14 pre podne »
onaj najbolji b5 . 5 ;)

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Avgust 29, 2012, 12:00:37 pre podne »
130ks tDI ...Limuzina :)

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #19 poslato: Avgust 29, 2012, 12:13:19 pre podne »
Nikola nek ti je bog u pomoci.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"