Dragi prijatelji, do skoro sam, kao i većina vas imao samo zadovoljstvo što vozim golf II 1.6 (GTD, tu oznaku ima na karoseriji). Medjutim, od pre nekog vremena se dešavaju neki problemi koji počinju baš dobro da mi idu na živce. Naime, auto sam kupio polovan od preprodavca koji mi je tvrdio da je na motoru upravo uradjena genaralna i stvarno, ni na poklopcu ulja a ni kad se izvadi šipka nije duvao ni malo i, kako je reklo nekoliko majstora, radio je super. Ulje nije trošio ni malo. Zamenio sam neke sitnice, akumulator i, mojoj sreći nije bilo kraja. Potrošnja je za mene bila najlepša činjenica, po gradu 5-6l, a na otvorenom ispod 4l. Celu zimu je palio i radio bez greške a onda od pre nekoliko meseci primećujem veću potrošnju ulja. Sumnja pada na turbinu i predlog majstora, posle pregleda, je da se turbina skine i ostavi klasičan dizel jer ja nisam hteo da platim 250 Eur za remont turbine. Razočarenje nastaje kada i posle te intervencije potrošnja ulja i dalje ostaje velika. Ukupno sam posle navodne ili stvarne generalne prešao oko dvadesetak hiljada km a zadnji put kad sam izmerio potrošnju ulja bila je oko 1,5l na 1000km. Interesantno je možda to da kad dodam gas osetim neki smrad (pretpostavljam da možda tad sagoreva ulje). Dok držim konstantni gas smrad se skoro ne oseća. Taj smrad mi posebno ide na živce. Ne mogu da verujem da je 20000 km kilometraža za generalnu. Interesuje me vaše mišljenje i naravno savet šta da radim.