Autor Tema: Kolika je potrosnja 2.0 TDI / FSI - iskustva  (Pročitano 34537 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vwMARKO

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 Avant 2.0T FSI
Odg: Kolika je potrosnja 2.0 TDI / FSI - iskustva
« Odgovor #20 poslato: Avgust 25, 2012, 05:31:31 posle podne »
Passat b6 1.6fsi 8,6l gradske, 7,5 otvoreno.. Znaci 2.0 fsi udara u 9-10l gradske, sigurno..
Ne odnosi Bog ni dobrog ni zlog vec onog ko kasno ukoci...

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #21 poslato: Avgust 25, 2012, 05:50:39 posle podne »
Vele, nemoj da se primas odmah...
Eo i Gedora ima komentar slican nasim i vrlo je blizak tematici sa avionima jer pominje letenje ;)

Ne vidim razlog stavljanja plina na HIGH Performance motor . . . 
Ae mali motorici tipa 1.3, 1.4, 1.6 i bez turbina, po meni je to OK, mada je i to karabuz i prejeb nemacke tehnologije talijanskim doskocicama . . .
Msm i da nema ni jedan Nemacki uredjaj za plin, osim onih fabrickih na metan, poput mrecedesa . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Rockstar80

• VW Početnik
  • R`n`R
  • Auto: Golf mk 5
« Odgovor #22 poslato: Mart 17, 2013, 05:14:24 posle podne »
Golf 5 1,6 Fsi 115ks - po gradu 7,2 - kombinovano 5,4 ja sam prezadovoljan!

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #23 poslato: Mart 17, 2013, 06:41:30 posle podne »
Octavija 2,0 FSI od 150ks ... predjenih 76.000km prosjecna potrosnja u zadnjih 30.000km je 7,5-7,6 l/100km, koristi se u Diplomatiji znaci ne briga ih mnogo potrosnja i stiskanje gasa ali se i vodi precizna evidencija utrosenog goriva i predjenih km.  Gradska voznja uz masu cepljenja na bordu mi je bilo 12-13 litara a bord joj je tacan. Lagane do umjerene gradske voznje 8,8l/100km. E sad nije isto BG i PG ali eto to su ti neka moja iskustva s tim motorom. Jedino sto me je nerviralo je to sto moj TDI trosi slicno kao ovaj FSI  lollol

Auto nenormalno dobro ide (nenormalno kazem s obzirom na to da nema T u oznaci  biggrin), povlaci fino iz niskih obrtaja, vuce bez nekog gubitka snage sve do 5500 kada se osjeca da malo posustaje ali nista sto bi prosjecnom normalnom vozacu smetalo. Snage ima za Octavinijih 1350kg, doduse sam sam bo u autu tako da ne jos ne mogu ocijeniti kako ide pod opterecenjem. Do sad je jednom mijenjana bombina i zna kad se uspe los benzin da malo kasljuca ... sipanje na dobrim pumpama + aditiv = rijesen problem. Ukratko motor me odusevljava kompletan. Vozi se i trosi skoro kao TDI ima spektar obrtaja, zvuk i startnost kao pravi cistokrvni benzinac mislim da je taj motor VW-u pun pogodak.

Van mreže Rockstar80

• VW Početnik
  • R`n`R
  • Auto: Golf mk 5
« Odgovor #24 poslato: April 10, 2013, 09:43:13 pre podne »
Ovo je veoma interesantno,ljudi su sa Mk5 1,6 fsi usli u ginisovu knjigu rekorda : Završetkom „Guinness World Record-Tour“ vozači-rekorderi Helen i Džon Tejlor (John Taylor) su sa modelom Golf 1.6 FSI* obezbedili upis u Ginisovu knjigu rekorda.
http://www.volkswagen.rs/sve_o_volkswagen_u/inovacije/motori/fsi/fsi/

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #25 poslato: April 10, 2013, 10:00:52 pre podne »
da ali tu ne pise kako su vozili.. ja mogu deo da pogodim.. bez elektrike, konstantna brzina.. i to tipa 60-80, stedljive gume, nebitno sto su bucne i lose.. iza drugog vozila, uglavnom autoput ili slicno.. itd itd.. meni nije nikakav test potrosnje kad se meri tako nerealno.. daj auto da obrnem 2 kruga kako normalno vozim,pa cemo da vidimo
lollol

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #26 poslato: April 10, 2013, 10:38:12 pre podne »
Shto ne uzeshe neki stedljivi dizel, sigurno bi potrosili 3/100km :d

U fabricke testove ne verujem, zato apsolutno podrzavam Guaranin stav!

E da, skoro sam cuo, mislim da je Kia u pitanju ogromne penale ima da placa zbog obmanjivanja klijenata nekom potroshnjom od tipa 3.2l/100km :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #27 poslato: April 10, 2013, 11:03:45 pre podne »
Tema je 2.0 tdi / fsi
Ne dozvolite da vas zlikovci oteraju u off :)
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #28 poslato: April 10, 2013, 12:22:38 posle podne »
Ne znam za potrosnju, ali i mene je 2.0fsi 150ks odusevio kako ide. Imao sam osecaj da u svakoj brzini povlaci isto. U 4. na 60km/h sam dao gas, kao da je bio u drugoj, ne mora da juri obrtaje uopste. E sad, ako ti je do potrosnje, a prezalio bi manjak snage, razmisli o 1.6.

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #29 poslato: Januar 15, 2014, 03:25:46 posle podne »
Napisacu ovde da neotvaram novu temu.... Imam u ponudi Octaviju 2.0 FSI,pojma nemam sta da gledam i kakvi su to uopste motori,trazim po netu ali slabo informacija,neki kazu da trosi ulje puno. Ima li neko sta novo da napise posto dugo nije pisano u temi. Ja bi ga  odma prodavao i to ispod cene,samo me je strah da se ne zarobim sa njim.
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže limp19

• Sr. Member
  • Auto: Passat 6
« Odgovor #30 poslato: Januar 15, 2014, 03:36:35 posle podne »
ja sam isto jedno vrijeme gledao pometnuti motor, kazu da mu gorivo nase bas smeta te da je osjetljiv na isto
zarobices se autom... mentalitet je cudo  biggrin

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #31 poslato: Januar 15, 2014, 03:55:49 posle podne »
To sam cuo ali sam isto cuo i za ovaj dizel siemens kad sam ga uzimao :D
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #32 poslato: Januar 15, 2014, 04:11:42 posle podne »
Wele ... po meni iskreno isao bih na Varijantu 2.0 TDI ...  :26
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #33 poslato: Januar 15, 2014, 11:41:00 posle podne »
Napisacu ovde da neotvaram novu temu.... Imam u ponudi Octaviju 2.0 FSI,pojma nemam sta da gledam i kakvi su to uopste motori,trazim po netu ali slabo informacija,neki kazu da trosi ulje puno. Ima li neko sta novo da napise posto dugo nije pisano u temi. Ja bi ga  odma prodavao i to ispod cene,samo me je strah da se ne zarobim sa njim.

vozim sluzbenu 2,0 FSi evo pola godine ... odlican motor ... do sad sto se kvarova tice 3 puta bila u ovlascenom servisu. Auto se gasilo i u sred preticanja znalo je da izgubi vucu ... ovlasceni servis zamjenio filter goriva ... posle par hiljada km opet isto ... opet kao navodno filter i treci put popi*dim i kazem popravljaj ne vracaj dok ne otklonis i provale da je na kraju njihovom greskom otisla pumpa za gorivo (njihovom greskom jer su filter goriva do sad mijenjali na svaki drugi servis tj na 20.000km umjesto na 10.000km). Ukupan ceh 1 dan u servisu i cca 125e. Toliko o tome kako podnosi lose gorivo a svi znate kakvo je gorivo u CG ;)

Inace apsolutno nista ... auto radi ko sat (tako se i cuje zbog karakteristicnog FSI zvuka). Odlicno ide odlicno se vozi sama octavija je kao tenk stabilna relativno udobna, ma komatina od auta tolika da sam ja rijesio kad ova sluzbena bude na prodaju da je uzimam a pasat ide na dobos ;)

Inace potrosnja iskljucivo gradske voznje tipa gas kocnica = 13,5l/100km, lagana gradska 10,5 a otvorena izmedju 6 i 7l/100km. Sa rezervoarom redovno prelazim preko 550km sto je s obzirom na benzinca i octavijinu tezinu po meni odlican rezultat.

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Januar 15, 2014, 11:41:54 posle podne »
Pratim.

igorpolic

• Gost
« Odgovor #35 poslato: Januar 16, 2014, 01:32:24 pre podne »
2.0 TDI DSG 150KS otvorena voznja, ali bukvalno nisam presao 120 nigde uglavnom 80-90 km/h 6L
Otvoren put BGD - WIEN bolje da ti ne pricam kako sam vozio, 4 sata i 10 min voznje do Wien-a sa granicama, prosek 11,2 L na 100km
Grad (BGD) ono stani kreni prosek 7,9 - 8,0 L na 100km
Toliko od mene. mahac

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #36 poslato: Januar 19, 2014, 01:54:21 posle podne »
Ja sam čitao da su sve sedmice Bluemotion, ali koliko se sećam tvoj nije? Moguće da su BM samo do 1600ccm. Ne volim ja zvuk dizela, a i ovi krvnici namirisali da većina vozi na dizel tako da očekujem da će dizel biti sve skuplji u odnosu na benzin.
Odustao sam od Pasata. Jeste lep i udoban auto, ali za mene koji 99% svoje vožnje kotrljam po gradu ne treba mi. Eventualno ako uleti neki CC za džabe :D
Gedora me smorio za Golfa 1.6FSI :) tako da biće neki drugi Golf... tamo nekad haha
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Aleksaa

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf V 2,0TDI 4MOTION
« Odgovor #37 poslato: Januar 19, 2014, 02:58:16 posle podne »
2.0 TDI 140KS 4 MOTION GOLF V
Prosek u zadnjih 7000km je 7l veci deo po autoputu pri brzini od 130-160.
Kraće relacije otvoren put (Sd-Bg) umerena voznja pada i do 4,5. Po Beogradu do 10l po gradu, ali auto ne stedim.