Autor Tema: Ugradnja TNG uredjaja u Golf 4  (Pročitano 21670 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže capricorno

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Ugradnja TNG uredjaja u Golf 4
« Odgovor #20 poslato: Septembar 16, 2012, 09:14:55 pre podne »
Boca je deklarisana na 43 litra i centimetar je niza od visine poda, ali kazu da bi sledeca po velicini bila par centimetara visa od visine poda a to mi se nije svidjalo, a i nije mi preterano bitna autonomija osim mozda jednom godisnje kad krenem na odmor, ali i onda ne zurim jer sam krenuo na odmor, pa mogu i 5 puta da natocim gorivo..:)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #21 poslato: Septembar 28, 2012, 05:18:24 posle podne »
zaborari priključak za punjenje pored zatvarača rezervoara. To se ne može atestirati.

Pitaj IvanaT za cenu i opcije.
Ja danas u AMS atestirao Hjun... Hund... Hjuna... koreansko malo govno i ugrađen dotok pored rezervoara. Pitao sam tamo da li to može da se atestira oni mi rekli naravno da može, ali da oni uzimaju neko nepisano pravilo da mora da bude postavljeno na metalni deo. Sam kaže da to ne piše u zakonu i da i za taj nemetalni deo je od situacije do situacije.
U svakom slučaju razbili smo jedan mit da se plin ne može atestrati kad je punjenje pored rezervoara.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže denko

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 24, 2012, 10:05:11 pre podne »
Druze kakva je sad situacija,kolika je potrosnja,koliko predjes sa punom bocom! Razmishljam se da ga ugradim kod sebe,pa bi mi trebala jos neka informacija cisto da znam sta mogu da ocekujem! Pozz

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 24, 2012, 09:40:55 posle podne »
Posle malo stelovanja potrosnja se spustila na nekih 9-9,5 po gradu bez nekih posebnih guzvi i na otvorenom oko 7 na 90km/h dok je na 120km/h nesto preko 8...msm ovo su okvirne cifre...uzmi u obzir da je moja voznja mahom penzionerska pa ovo po gradu jos ako ima guzve moze da bude i vise... Po onoj deklaraciji od boce u bocu staje 34.5 litara, kada je napunjena do 80% meni se cini da su meni punili vise, jer od poslednjeg punjenja do sad sam presao nekih 220km i na onoj skali na boci(ne na indikatoru u kabini) pokazuje da ima jos 3/4 boce sto bi znacilo da moze da se predje oko 800km sto je nemoguce.... realnije je da su ga punili do kraja skroz pa da je ostalo 3/5 boce sto znaci nekih 550km otprilike(u slucaju da je napunjena do kraja)...ali kad ispraznim bocu do kraja javljam se sa boljim informacijama...inace ako su ti bitne i performanse automobila po meni i dalje ide isto kao na benzin, mada opet kazem vozim penzionerski tako da vrv i ne mogu nesto posebno da osetim razliku...sem one u novcaniku iako je sad i plin dosta poskupeo...uredjaj je podesen da prebacuje na 35C na plin i trosi benzina otprilike 5-6% u odnosu na plin jer imam dosta kratkih relacija...ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj...
« Poslednja izmena: Oktobar 25, 2012, 12:24:17 posle podne od strane capricorno »

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 29, 2012, 12:55:42 pre podne »
Ja sam sa namerom kupio auto manje kubikaze i znam da ne mogu da ochekujem mnoogo od njega sto se brzine tice! Hteo sam ja da mu ugradim plin na pocetku nego mi je bilo zao,on generalno ne trosi puno ako ga normalno vozis nego je skupo gorivo i dzaba ti  dal ga vozio sporo ili brzo!
Aj kad ispraznis bocu,ako te ne mrzi baci pogled kolko si presao! cisto da vidim koja je racunica biggrin

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 29, 2012, 10:39:49 pre podne »
Presao 480km ostalo jos malo u boci, nisam smeo da je ispraznim morao sam van grada..:D tako da oko 500 racunam da predje..85 % grad, doduse ne Beograd i guzve... i nekih 15ak posto otvorenog puta do 100-110 km/h... s tim da su je vrv punili preko onih 80% ukupnog kapaciteta...po mojoj racunici to mu otprilike dodje malo preko 8 litara sto je smejurija i nekih pola litra benzina na 100km...nadam se da sam ti pomogao..:)

Van mreže denko

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 29, 2012, 11:44:15 pre podne »
U pa to je odlicno ako sa 35 litara plina predjes 480km! Ako sam te dobro razumeo! Pa matori ako je tako onda ima da se organizujem sto pre da ga ugradim kod sebe!

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 29, 2012, 12:03:56 posle podne »
Opet kazem mislim da nije 35 litara, mislim da su je napunili vise na pumpi, malo mi je nerealno da je samo 35 litara...iskreno...ali opet maksimalno su mogli da napune 43 litra...ipak ne verujem da su bas toliko ali ako su napunili 40 a ja presao 500km to je prosek od oko 8 litara...sto je po meni jako dobro...jer toliko mi je i benzina trosio...

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:40:03 posle podne »
Druze ja sam vozio punta i imao istu taku bocu u tocku  kao ti i nikad nije stalo preko 37 mozda 38l jednostavno stane brojcanik na pumpi tako da cisto sumljam da su napunili 40l cak mislim da je to i opasno da je toliko napunjena jer mora imati 20% zbog sirenja gasa

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 29, 2012, 08:42:24 posle podne »
Utoliko bolje znaci trosi jos manje.. bleh tapsac

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 30, 2012, 06:27:45 posle podne »
Sad se pitam da li ti znaš uopšte kako se meri potrošnja plina.
Nije strašno ako se prepuni boca, skoro svaki taksista to radi.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 30, 2012, 09:08:12 posle podne »
Naravno da znam...ali kazem...nisam napunio bocu ovaj put do kraja a nisam mogao ni da je ispraznim do kraja da kazem coveku koliko predjem sa bocom...inace sipam uvek na istoj pumpi, dok se ne zaustavi brojcanik...a koliko znam boca ne moze da se prepuni posto koliko ja laicki razmisljam racionalno plin u boci je u tecnom stanju a tecnosti se ne kompresuju pod pritiskom bar ja tako mislim...tako da boca moze samo do kraja(odnosno do 100% kapaciteta) da se napuni...preko toga malo teze...ali mozda i gresim...

Van mreže pavleus

• VW Početnik
  • Auto: golf mk4 1.6
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 31, 2012, 05:30:44 posle podne »
Posto je tema o golfu 4 i auto gasu, a ja sam bas resio da ugradjujem plin na mk4, molio bih za savet. Isao bih na jeftiniju varijantu, ali ne po svaku cenu. Inace auto je 1,6 sr motor 1998.god. Ja sam u Nisu. Dvoumim se izmedju lovato (440 sa tocak bocom) i AC stag tomaseto (370 sa tocak bocom). Ako preptostavimo da su majstori dobri, sta je bolje uzeti? Citam da je AC iako jeftiniji bolji od lovata!?! I jel imate preporuku za nekog majstora u Nisu za auto gas?
Pozz

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 31, 2012, 08:31:55 posle podne »
Čuo sam da AC Stag nije loš za novac koji izdvojiš za ugradnju. Ipak, dodaj malo para i ugradi Zavoli ili BRC.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 31, 2012, 09:30:01 posle podne »
Po meni i iskustvima drugih koja sam imao priliku da cujem, mislim da je AC sasvim ok...jos ako nadjes dobrog majstora, koji daje pristojnu garanciju ne bi trebalo da bude problema...nije nesto extremno velika razlika u ceni, ali sto bi platio vise ako ne moras...to je moje misljenje...

Van mreže pavleus

• VW Početnik
  • Auto: golf mk4 1.6
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 31, 2012, 09:49:50 posle podne »
Verovatno cu ugraditi AC. Mislim da je garancija oko 2 god, sto je kod vecine ovde u nisu. 370 e  big_boss
Samo jos da pitam, da li ima veze koji AC se ugradjuje, posto vidim na sajtu AC-a da ima razlicitih modela? Da li znaci puno ako se ugradi bolji comp ili i najprostiji zavrsava posao?
E, da, da li da stavim one posebne LPG svecice?

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #36 poslato: Novembar 01, 2012, 09:28:51 pre podne »
Pa verovatno znaci nesto koji je komp, ali ja ne znam ni koji je kod mene a zavrsava posao...:) Samo obrati paznju ima neki koji je bas osetljiv na vlagu, taj ti ne bih savetovao jer ipak nikad se ne zna kad moze da se okvasi a onda igranka bez prestanka...:D A sto se svecica tice ja sam zamenio i stavio nove kad sam ugradio plin, ali obicne cak sam imao sa tri kraka neke Bosh i majstor kaze uzmi one sa jednim krakom i to je to...nista specijalno a radi kao sat...mozda neko ima drugacije iskustvo...
« Poslednja izmena: Novembar 01, 2012, 09:31:52 pre podne od strane capricorno »

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #37 poslato: Novembar 01, 2012, 10:02:19 pre podne »
Svećice se valjda  uzimaju po osnovu toplotne vrednosti a ne broja krakova. Verzije TNG uređaja se dele na osnovu snage motora i broja cilindara.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
« Odgovor #38 poslato: Novembar 05, 2012, 04:36:45 posle podne »
Pitanje za kolegu koji je postavio slike ugradnje gasa a mozda i za nekog ko ima iskustva interesuje me kako vam se pokazao adapter za punjenje plina ako je ugradjen pored cepa za benzin da li se desava da ga pumpadzije lome posto sam primetio da dosta bahato se ponasaju sa tim pistoljem za gas hvala

Van mreže capricorno

• VW Početnik
« Odgovor #39 poslato: Novembar 05, 2012, 04:45:37 posle podne »
Pa ja uglavnom stojim pored njih dok sipaju, navika, posto su me zeznuli par puta, sipali manje, doduse benzina ali i na ovome mogu da kradu po istom principu... tako da ne smeju bahato da se ponasaju....inace malo je zeznuto zato sto je dugacak nastavak onaj pa kad se okaci pistolj za tocenje onda malo krivi onu plastiku i cini mi se da bi se brzo polomilo to...zato sam smislio jedan "patent" i sad nemam problema...moze i da sedne na njega ako hoce...  biggrin
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2012, 04:47:11 posle podne od strane capricorno »