Autor Tema: Sistem RNS 300  (Pročitano 4601 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fanđo

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat
Sistem RNS 300
« poslato: Jul 29, 2012, 01:56:51 posle podne »
Citajuci po forumu vidim da su ovdje sve sami veterani vw krstarica...

Posto vozim passata 3c (passat 6) 1.9tdi i u njemu imam sistem RNS 300, nisam ga ni koristio osim  za muziku... Imam orginal mapu za navigaciju ali nemam mogucnost da nabavim mape za bih, srbiju itd... Jel neko zna kako doci do mapa za ovaj sistem?

Jos bi zelio zn ati ako neko zna da mi objasni ili postavi neki link oko povezivanja ovog sistema sa mobtelima preko bluetooth opcije...

Svaka informacija oko iskoristenja ovog sistema bila bi mi od koristi... Izgleda da je napravljen za mnogo stvari a iskoristenost veoma mala...

Hvala unapred na odgovorima i pomoci... big_boss

Van mreže Dekica

• VW Početnik
Odg: Sistem RNS 300
« Odgovor #1 poslato: Jul 29, 2012, 10:13:35 posle podne »
Mape za Srbiju ne postoje. Čak i da postoje, cena bi bila oko 200eu (standardna cena VW mapa).
Ako ima RNS 300, ne znači da može da se poveže na mobilni. Mora da ima tzv. pripremu za mobilni, bilo u vidu nosača za telefon (sa punjenjem) ili u vidu BT adaptera. Ako to imaš ugrađeno na autu (to se vidi na ugradnoj listi procesora kao telefon), onda možeš da ga povežeš lako. Posle davanja kontakta potraži telefonom BT uređaje i upari (sifra je obično 0000) i gotovo.

Van mreže Fanđo

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jul 30, 2012, 06:57:35 posle podne »
Pre svega hvala za odgovor.... Iskreno i nadao sam se necem slicnom kad su u pitanju mape... Taj TeleAtlas stvarno pravi problem za ovaj dio Evrope...Al sta se moze...

Kad je u pitanju phone, evo postavicu sliku, pa oceni jel to sto treba da imam da bi imao tu funkciju...

Jos jednom hvala na pomoci.....

« Poslednja izmena: Jul 30, 2012, 08:23:43 posle podne od strane Fanđo »

Van mreže Dekica

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 31, 2012, 08:08:52 posle podne »
Sad je jasnija situacija. Potreban ti je univerzalni BT adapter koji se ubacuje u nosač koji imaš sa strane. Posle toga možeš da povežeš (skoro) svaki telefon koji ima BT. Ovaj univerzalni adapter možeš da kupiš kod svakog ovlašćenog, to sam siguran, možda prodaje još neko.

Van mreže Fanđo

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jul 31, 2012, 10:43:12 posle podne »
Hvala puno na ovom odgovoru, znao sam da ima neko ko se razume u ove zeze... Usput nasao sam i CD za navigaciju koji mi je bio sa nekim drugim CD-ma, nazalost sto sam uspeo procitati radi se o mapama za zemlje Benelux-a... Znaci nis od navigacije za ex-yu, mislim orginalne navigacije...

Jos jednom hvala @Dekica....
« Poslednja izmena: Avgust 01, 2012, 04:57:57 pre podne od strane Modus »