Autor Tema: nece da sastavi ni na plinu ni benzinu?  (Pročitano 7242 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Fuck new Model cars I'm Riding old School ! ! !
  • Auto: Golf 2 1.8
nece da sastavi ni na plinu ni benzinu?
« poslato: Jul 15, 2012, 01:33:30 posle podne »
u pitanju je golf 2 gti 8v sa k-glavom... pre par dana stao na semafor i ler gas je bio na 900,upali se zeleno i da krenem on nece da primi gas i ugasi se... i pokusavao sam da ga upalim od pola 9 do 10sati  angry2... i kod majstora sam bio sve je  uredu,ima dobru struju,sve je kako treba... na kraju sam zvao drugog majstora i on je blokirao plin (tj valjda raskacio) nesto prevezeo i sada auto pali na benzin,ali tako ne smem dugo da ga vozim to mi je spojio samo da dodjem do kuce... verovatno je direktno spojio struju da moze da upali... rekao mi je da odem kod majstora da mi zameni k-glavu... inace auto je do pre 3 nedelje radio ok,stavise odlicno,da bi od skoro poceo da gubi ler gas,gasi se,ne vuce kako treba,detonira itd...  badmood sta da mu proverim,sta da gledam???

Van mreže gridcaha

• VW Početnik
  • GTI the best!!!
    • Portfolio
  • Auto: GOLF 2 GTI
Odg: nece da sastavi ni na plinu ni benzinu?
« Odgovor #1 poslato: Jul 23, 2012, 12:26:48 pre podne »
Pozdrav....mozda ti necu pomoci oko problema da ga popravis ali mogu ti reci jednu stvar. Kada sam imao plin u mom GTI 16v KR Golfu sa K-glavom nikada nisam mogao da vozim na benzin jer nisam imao ler, gasio se itd. Jednom recju, jebes GTI kada na benzin ne ide, a placam registraciju za 1.8 a ide kao jugo 45!  bonk

Jednog dana mi je pukao film, kupio golf 4 TDI i resio da GTI vratim u fabricko stanje, odmah sam razmontirao plin i upalim auto kad gle cuda, nije se ugasio, reko ajde da podesim malo k-glavu...rastavim je skroz, svaki delic, ubacim u ultrazvucnu kadicu kojom cistim ronilacku opremu i sve ostavim neko vreme da se cisti. Posle sklopim sve po fabrickim specifikacijama i auto ne mogu da prepoznam...pali kao mina, ler savrsen, prima gas kao motorna testera, jednostavno drugi auto! Jedino mi je problem sto mi pumpa za gorivo non stop radi, ne gasi se posle odredjenog vrmena na kontaktu...nesto je pospajano i prespajano kada je plin montiran i tako ostalo, jbg...  boodala

Sve ovo sam napisao zbog cinjenice da K-glava i plin nisu prijatelji, potvrdice ti mnogi ovde na forumu ovo sto sam napisao, ali ima i onih koji ce da tvrde kontra....ja samo pricam moje iskustvo i ubedio sam se na licnom primeru da je za k-glavu najbolje da ide sama, baz plina.....za karburatorske sisteme je druga prica!!!  ;)

Veliki pozdrav i srecno!

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #2 poslato: Jul 23, 2012, 08:21:19 pre podne »
Nema ko da tvrdi kontra kad je tako.
Ako ti auto radi na benzinu,sto bi menjao k-glavu. Samo pregledaj da ti negde nevuce fals vazduh,da su gume na tunelu od k-glave do usisa dobre.
To sto radi pumpa na kontaktu non stop,nije problem,nebrini se.

Van mreže gridcaha

• VW Početnik
  • GTI the best!!!
    • Portfolio
« Odgovor #3 poslato: Jul 23, 2012, 11:48:27 pre podne »
I meni je bilo cudno da ti je majstor rekao da promenis k-glavu, a on sam je uradio to nesto sto kazes da bi na benzin dosao kuci! sto samo potvrdjuje da je k-glava ispravna i da radi posao, zar ne?  ;) ;) ;)

Problem je sto velika vecina nasih majstora koji znaju da poprave zastavina vozila i lade, kada vide k-glavu cim nesto ne valja kazu da nju zamenis, a nemaju pojma na kom principu ona radi i nisu svesni koliko je sve jednostavno da bi mozda mogli i oni da je poprave, nasteluju itd. To je jedan od delova koji se vise nov ne moze kupiti ili mozda moze ali verujem da je cena kao ceo golf 2 i zato preostaje njeno stelovanje, popravljanje ali nema puno majstora koji to umeju...jbg!  ;)

Znam da  nije problem sto radi non-stop pumpa ali ponekad mi treba samo kontakt bez pumpe, ali i to sam resio, skinem joj napajanje i radim sta treba  biggrin

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jul 23, 2012, 08:48:13 posle podne »
Ok je sve ovo sto ste pisali... ali ipak sam se odlucio za monopoint varijantu... dosta njih kojima sam pomenuo da cu to uraditi kazu da imam slatko da se navozam sa monopointom... i to zadovoljstvo ce me kostati 200e... videcemo kako ce biti,ako ni sa monopointom ne bude radio kako treba,onda stvarno ne znam sta mi je ciniti...

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #5 poslato: Jul 23, 2012, 10:39:06 posle podne »
Sto na monopoint,to je za mene neopisivo sranje.za iste pare ga stavis na el dizne,protokomer i pun gas,on se po meni dobro pokazao ako je ustelovan fest.Ja ni sa jednim gti/gsi-jem nisam imao problem, a na isti princip rade.

Van mreže gridcaha

• VW Početnik
  • GTI the best!!!
    • Portfolio
« Odgovor #6 poslato: Jul 23, 2012, 10:43:03 posle podne »
Nemam iskustva sa monopoint ubrizgavanjem, samo jednom sam se vozio u golfu 3 MPI i nije nesto isao!  ;)
Da sam na tvom mestu prepravio bi na elektronca, onda mozes i sekvent plin da puknes i  driving

Mnogo bolje resenje, a i cena je tu negde!

Hehe, Pile me preduhitrio  alealeee

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #7 poslato: Jul 23, 2012, 10:54:50 posle podne »
 beer

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Jul 24, 2012, 06:34:20 posle podne »
stvarno ne znam sta da radim... najradije bi izvadio plin al tu se malo i cale pita.. al non stop ga smaram,kako je za sve ovo kriv plin i da ga izvadimo,al ne da se matori... :D nece pa nece..

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Jul 24, 2012, 06:58:37 posle podne »
Ako kojim slucajem znate pomagajte... obelezio sam zelenim krugom,ne znam cemu sluzi taj deo,uglavnom tu ima neki Dzek ili sta vec... i majstor uzeo neku zicu svoju i zakacio za bobinu jedan deo,a drugi deo spojio sa zicom koja ide malo pre tog obelezenog Dzeka na usisnoj grani... inace auto tako pali super... ali majstor mi kaze da tako ne smem da ga vozim dugo i da ne mogu da vozim na plinu... nije mi rekao sto,ali predpostavljam da se ne bi zapalio auto,posto kontam da je neka direktna struja prespopjena tu da bi mogao da upali... EVO SLIKA:
PRVA SLIKA NA NJOJ JE OBELEZEN TAJ DEO I MALO ISPOD SE VIDI I GDE JE SPOJENA TA ZICA KOJA IDE SA BOBINE

SLIKA 2:
I SLIKA 3:

Van mreže Darko80

• Master Member
  • Auto: Audi A3 LZ9Y
« Odgovor #10 poslato: Jul 24, 2012, 08:06:38 posle podne »
To je elektro dizna za start. Zato pali kad dobije napajanje i tu je verovatno i problem sto ona ne dobija napajanje.
Dalje ne znam, na Audi-u 80 sam imao problema sa ostalim diznama, ali ne sa ovom, tako da od mene toliko :)

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Jul 24, 2012, 08:10:53 posle podne »
@Darko80 hvala drug.. ;)
ne bih da se zadrzimo na ovome,ako neko ima jos nesto da doda ili zna mozda kako odstraniti kvar neka napise... inace meni je taj Dzek prelepljen izolirkom posto nema sta da ga drzi vec se lagano skida i stavlja nema sta da ga zabravi... 
« Poslednja izmena: Jul 24, 2012, 08:24:40 posle podne od strane Dulegti992 »

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #12 poslato: Jul 24, 2012, 11:08:02 posle podne »
Haha,koliko ti trosi benzina kad je spojen taj dzek,to me interesuje?
To je el.dizna sa saug,a neznam dal 5% gti-a u srbiji ima srecu pa ona radi,ili ti struja do nje!
Do nje ti dolazi direkt gorivo sa k-glave u punom pritisku,kad je otvori,sipa gorivo ko dizne na ferariju. Nevalja tako da ga vozis zbog motora i potrosnje,naliva ko blesav gorivo. Ako ti je lakse za paljenje,ugradi ono taster dugme i pre paljenja,das kontakt,dva puta stisnes dugme kratko i palis.

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Jul 24, 2012, 11:13:14 posle podne »
Ne znam koliko trosi benzina posto ga ne vozim tako cesto na benzin sem kad sam na otvorenom... uglavnom se vozi na plinu... inace on je palio na benzinu ok.. dok se nije ugasio pre nedelju dana i od tad nece da sastavi ni na plin ni na benzin... tj na benzin oce samo kad se prikaci direktna struja na taj kablic od tog dzeka..

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #14 poslato: Jul 24, 2012, 11:29:44 posle podne »
Oce da sastavi ali jer oce da ide,to je bitno! Dobro,moras ga resiti nekako.Gledaj,gorivo i plin imaju samo jedno zajednicko-vazduh , znaci do njega ti je problem naj verovatnije. Ali opet,ko zna. kakva ti je ruka i kapa razvodna,kakvi su ti kablovi i svecice naravno,to moras gledati isto.
I jos jedna stvar,lepo ti je majstor rekao da nesmes na plin ako je ona prikacena. kad se plin i benzin pomesa,haha.

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Jul 24, 2012, 11:48:44 posle podne »
jbg ne znam kako ide... cale kaze da je isao kao blesav kad ga je vracao kuci,kad mu je majstor namestio tu zicu da moze da upali... inace danas kad sam ga upalio nesto mi brljavi kad stisnem papucicu,nesto mi ne prima gas kako treba...a svecice su mi ok,a kablovi su zreli za menjanje... izbija mi varnica na 1 i 3 kablu dole bas na kraju kabla.. inace i ova guma sa K-glave je cela izlepljena i zalivena silikonom... i nju bi trebao da promeim... imam kuci rezervnu..  http://img31.imageshack.us/img31/4936/1011122h.jpg

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #16 poslato: Jul 24, 2012, 11:57:50 posle podne »
Kako nebi isao ko blesav kad ga naliva gorivom. Te sve gluposti moras da promenis da bi imao siguran auto.

Van mreže Dulegti992

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Jul 25, 2012, 12:03:13 pre podne »
stvarno ne znam sta cu... mogu da zamenim k-glavu i stavim ovu drugu sto imam... to je 100% i jeftinija varijanta nego da mi preprave na monopoint.. druga stvar sta da radim ako mi kojim slucajem opet detonira i probusi onu gumu od usisa?? i gde da nadjem neke kvalitetne kablove bas sa golfa 2 gti? posto ove sto sam do sada uzimao u ocajni i jos mi majstor kaze da nisu za golfa,a u radnji mi rekli da jesu i to bas za gti-a?? kome da verujes... bas sam razocaran,retko se mozes danas nekom obratiti,a da te nesto ne zajebe...

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
« Odgovor #18 poslato: Jul 25, 2012, 12:11:43 pre podne »
Imas onog na zrenjan.putu , bese lika komerc ili kako. oni su pravili dobre kablove ali nisu bili nesto jeftini.
i taj majstor je pametan,nisu za gti.postoje kao specijalni kablovi za gti? nesto se nesecam.

Van mreže gridcaha

• VW Početnik
  • GTI the best!!!
    • Portfolio
« Odgovor #19 poslato: Jul 25, 2012, 12:16:00 pre podne »
Au jbt, bas je detonirao kad je tako razvalio gumu....ja 8 godina vozio na plin i nikada ni jednom nisam imao detonaciju, sreca il Bog zna sta li je!  ;)

E sad....ja imam neki osecaj da tebi auto mesa plin i benzin, a oni zajedno ne mogu da se zapale....mogu ali jako, jako tesko, treba jaka varnica....znaci isparvni kablovi, dobre svecice (nikako trokrake ako imas plin), ruka, kapa....struja mora biti idealna da bi auto radio kako treba!

Moja preporuka ti je da probas otici do boce i zavrnuti dovod plina do motora, imas dva ventila na boci, u jedan ulazi plin u bocu sa pistolja na pumpi, a drugi pusta plin u instalaciju do motora! Znaci zavrnes taj drugi!

Ispusti preostali plin iz instalacije, npr. odvrnes cev sa filtera plina i sacekas par sekundi da odsisti koliko ga ima!

Posle probaj da ga palis na cist benzin, vozi ga malo, zagrej, pali, gasi......ako sve bude ok i normalno onda se negde mesaju benzin i plin, a to nikako ne valja!!!  ;) znam za jedan slucaj pa reko da nije i kod tebe isti problem!

Eh, ti kukas da ne moyes da nadjes kablove, sta ja da ti kazem, tek za 16v nema nigde  boodala