Vidi ovako druze, moze svasta da vuce struju, od tih releja koje si menjao, HU, razno raznih sijalica, anlaser ... a tebi definitivno nesto vuce struju, jer kako sam kazes kad skines jednu klemu uvece i ujutru stavis on pali normalno. Pitas da li moze sijalica da istrosi akumulator za jednu noc, pa ona ga nece isprazniti skroz za jednu noc, ali ce pasti ispod odredjene voltaze, kada sam kompjuter na autu nece dozvoliti alnasovanje ni malo, pogotovo na novijim kolima, jer ona imaju zastitu, ako nema dosta volti, preko 12V on nece ni krenuti, bas iz razloga da neosteti elektroniku, kojoj treba odredjena voltaza. Starija kola npr. moj golf 1, ce da alnasuje dok god ima struje u ukumulatoru ali tvoj nece, takav sam imao slucaj sa fiat bravom.
Ako imas unimer i ako se razumes malo, mozes da proveris da li ti i koliko ti struje vuce taj tajni potrosak, i da jedno po jedno skidas sa napona dok ne nestane potrosnja.
Skines plus klemnu, uzmes unimer, na unimer stavis na podeok 10A, onda jedan kraj unimera stavis na plus akumulatora a drugi na tu klemnu koju si skinuo, nije bitno koju gde stavis, jer ti unimer sada sluzi samo da pokaze koliko struje ti nesto vuce. Sve ispod 1A je ok, sve preko znaci da ima nesto sto vuce.
To moze bilo ko da isproba i ako mu je sve u redu, tako sto ce sve pogasiti na autu povezati ovako unimer i onda poceti polako pustati potrosace, npr. otvorite vrata, videcete na unimeru da ce se povecati potrosnja, pustite radio ... Nemojte samo paliti svetla, jer ce ona povuci struju preko 10A, a unimer barem ovaj moj moze da meri do 10A, pa u tom slucaju moze da se osteti samo unimer ako se drzi duze, autu ne moze nista da bude.
Pozdrav!!!