Autor Tema: Kako spojiti vise zvucnika manje snage istog otpora na jedan kanal autopojacala  (Pročitano 1920 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže takt2007

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf kabriolet iz 1989

Pozdrav svima,

izvinjavam se svima ukoliko nisam pravilno otpoceo temu,odnosno ako je vec pisano o ovome.Pronasao sam mnogo uputstava o povezivanju ali ja bas nisam poznavaoc pa mi je potrebno objasnjenje konkretno za moju situaciju,te vas molim za pomoc oko spajanja zvucnika sa pojacalom u autu.Molim sve poznavaoce ove problematike da iznesu svoje sugestije,naime spojio bih ukupno 12 zvucnika otpora 4 oma na pojacalo koje ima oko 100 W RMS po kanalu, a to bi trebalo da izgleda otprilike ovako:

- u vratima jedan fabricki zvucnik - 10w rms i jedan visokotonac - njemu ne znam snagu,na centralnoj konzoli jedan JVC CS-V427 dvosistemac-20W RMS i LG-LSC 6963 trosistemac-60W RMS, plus sve isto sa druge strane. Svi zvucnici su otpora od 4 oma.

-pozadi imam PIONEER elipse-80 W RMS i TS-T11 visokotonce,takodje sa otporom od 4 oma.

Sve to zelim da prikljucim na pojacalo RAVELAND XA-1000,koje je stabilno na 2 oma.

Zanima me kako da povezem sve prednje zvucnike (4 komada razlicite snage a istog otpora)na jedan kanal a da im se snaga sabere i da li mi je za pravilno spajanje zvucnika potrebna skretnica?

Hvala svima,

Aleksandar 

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
Odg: Kako spojiti vise zvucnika manje snage istog otpora na jedan kanal autopojacala
« Odgovor #1 poslato: Jun 13, 2012, 02:43:28 posle podne »
Prvo moras ovde da se predstavis pa ce tema biti otkljucana.

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?board=9.0

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
Odg: Kako spojiti vise zvucnika manje snage istog otpora na jedan kanal autopojacala
« Odgovor #2 poslato: Jun 14, 2012, 08:55:10 pre podne »
batali taj projekat, isto tako sam i ja tripovao kao pocetnik i to je glupost :)

sto se tice povezivanja ovde ima digitron
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/woofer_wizard.asp?AspxAutoDetectCookieSupport=1