Primetio sam da ima tema oko klime ali mislim da je moj problem razilcan pa sam otvorio novu
Vozim Pasaat 1.9 TDI 110Ks iz 1997 godine, klimatronik
Dok vozim, klima radi sasvim normalno. Kad stanem na semafor i kad stojim malo duze, recimo vise od minut, klima prestaje da radi, duva samo ventilator.
Kad stojim u ler malo duze vreme, klima mi se konstatno pali i gasi, recimo na svaki tridesetak sekunda.. Motor menja rad, a primecujem i na obrtomer da kad se ukluci klima, padaju obrtaje (mislim da je normalno)
Dok stojim u ler, vrti samo ventilator, i ne izlazi hladan vazduh.
Kad krenem da vozim, sve postaje normalno.
Dok je zagrijan, kad ugasim auto, i odma dam kontakt, na klimatronik dispelju mi se pali sve moguce, svi brojki i slova izlaze na ekran i onda moram da stisnem ekon da bi se sve normaliziralo.
Opet izgasim kontakt i opet upalim, opet isti problem. Kad ostavim auto da se ohladi, (nakon sat-dva) dam kontakt, sve normalno.
U isti momenat skazalka za kolicine nafte u rezervoaru skace kao da je rezervoar pun i tako stoji neko vreme, pa se onda vraca u normalu.
Nisam jos bio u klima-servis jer ovde kod nas u Skoplje, majstroi samo cekaju ovakve kao ja, koi nemaju blage veze s autima.
Molim za savjet, sto bi moglo biti kvar na moji Passat, dali trebam smenit freon, nesto oko elektronike ili?
Izvinite za jezik, nisam bas dobar... a nadam se i vi kad bi pricali Makedonski