Molim sve za pomoć. Skoro sam kupio passata 5,5 1.9 tdi 96kw 2001 god. karavan 4motion (do skoro imao passat b5 1.9 tdi 82kw) i od kada sam ga kupio kada je hladan ujutru i preko dana kada se ohladi ili ostoji nece da pali normalno. Ujutru na prvo paljenje vergla dugo oko 30 sec upali i izbaci dim a kreko dana kada se ohladi malo pali lakse ali isto vergla duze. Auto ne duva,ne trosi ulje, dobro vuče.Gledao sam ovde na forumu razne teme u vezi ovog ali nista nisam nasao i sve sto sam nasao probao i nije to. Probao ujutru da ukljucim grejače,ostavljao ga nizbrdo,probnao na guranje i nista od toga. Ovdasnji STRUČNJACI merili i rekli da je slaba kompresija i da treba otvoriti glavu. Otvorili glavu ,izravnali,zamenili hidro podizače,gumice ventil,vodjice ventila,sicevi obradjeni na ventilima,sva 4 seta gumica na pumpa diznama,cilindri nisu uopšte osteceni kao da nije vozen(jedino karike nisu gledali) i kada je sklopljen motor ista stvar i dalje ne pali kako treba, sada nagadjaju da je tandem pumpa.Kada auto radi oseca se smrad od izduvnih gasova koji stipa za oci. Molim vas pomozite mi da resim ovaj preoblem,košta me i zivaca i para
Unapred zahvalan