Autor Tema: golf 2 problem sa menjacem? 5brzina+rikverc:)  (Pročitano 3353 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
golf 2 problem sa menjacem? 5brzina+rikverc:)
« poslato: Maj 31, 2012, 01:49:41 pre podne »
Posle dosta sitnijih problema, koje sam resio, dosao je i red na onaj koj me najvise nervira, neki zvuk izgleda u menjacu. Kad sam kupovao auto, bio je najveci moguci sneg, pa kad sam isprobavao auto, malo vise iz svog neznanja, malo od zvuka grejanja, galame u kolima, i moje licne zalepljenosti zeljom da vozim posle 3 godinja patnje, nisam cuo ono sto sam morao da cujem, odedjeni zvuk koj se nekad manje,nekad vise cuje, dakle imam problem sa menjacem, on lepo ubacuje u sve brzine (osim u drugu kad je hladno vreme, prilikom 1,2 ubacaja oce da zakrci,posle toga vise ne, no to mi nesmeta,pogotovu sto sad ide leto pa odavno to nisam cuo, osim kad pada kisa, a ja ga nepalim 2 dana,pa tad hoce 1, ako je bas pala temperatura, al to nije bitno), ono sto me muci je da u prvoj,drugoj a pomalo i trecoj brzini, kada pustam gas (drug sa foruma,Sale iz farbare, kaze da se to cuje sve vreme, samo kada radi motor,to ga pokriva), dakle kada pustam gas,(tad se najvise cuje, kad pustam gas, pa narednih 4 4-6 sekundi,tad je najvise cuje to kao drobljenje, dok kad drzim ravnomerno gas,ili ubrzavam,po meni se mnogo taj zvuk manje cuje) a i dalje sam u tim brzinama, cuje se (po njegovom i majstorovom, dakle strucnijim od mog misljenja), da menjac kao da drobi (zvuk je VROM,vrom vrom vrom kad pustam gas), valjda je kod ovog pre mene nestao bez ulja (menjac), pa se cuje tako,(sta mi rece, dal neki lager,il sinhron, nesto je nagrizeno, pa kao drobi), a vidim i u prvoj dok idem polako izlazeci iz parkinga dvorista da malo Vrom, pa par sekundi nista pa vrom, kako polako pustam gas. dok u cetvrtoj,petoj je odlicno,ili se bar meni tako cini jer zvuk necujem, ali 90+ % vozim po gradu,a tu rade najvise 1-2-3 brzina:(.. Da kazem i da eto,lepo menja brzine, lepo vuce, nije lamela u pitanju, ravnomerno ubrzava itd... sve je dobro sto se tice menjaca samo taj zvuk me iritira, tipicno kada mi je u drugoj pa pustam gas prilikom skretanja na kruznom toku koji se u nisu namnozili, ili dok usporavam ka raskrsnici, taj zvuk iritira, sto kaze majstor, kao da drobi.. Iritira me jer dosta toga sam sredio u autu,imam volje,i cale mi pomaze,, a eto ovo se cuje,i opet nije to (nema tog lepog osecaja u voznji) dok se taj bedarski zvuk nesredi..
Sta mogu da uradim povodom tog menjaca?? I naravno koliko bi me izaslo u nekoj jeftinijoj varijanti jer sam tanak sa parama..
I naravno dali je to menjac u pitanju,ili mozda nesto drugo?? Ako je menjac je pomaze aditiv za menjacko ulje?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: golf 2 problem sa menjacem? 5brzina+rikverc:)
« Odgovor #1 poslato: Maj 31, 2012, 01:52:57 pre podne »
lezajevi na diferencijalu. pomazu samo novi i nista drugo

Van mreže aca777

• VW Početnik
  • Auto: vw Polo Mk1 1979
« Odgovor #2 poslato: Maj 31, 2012, 03:25:16 pre podne »
Gedora hvala puno na brzom odgovoru! Nemojte da se smejete sto se slabo razumem u mehaniku, auto imam tek 3 meseca, koja je povezanost diferencijala i menjaca, i dali diferencijal kao deo ima veze sa  lezajem spojnicke osovine (procitao sam na nekom hrvatskom forumu da neki lik imao otprilike iste manifestacije kao i ja i to (taj lezaj spojnicke osovine) mu je bio problem,  dali je moguce da je i to meni problem?) i koliko bi me kostao deo(i gde da ga nadjem) a koliko ruke?

Van mreže Bocky

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #3 poslato: Maj 31, 2012, 11:26:53 pre podne »
Druz kod mene su bile slicne manifestacije. Ali kod mene je bilo do lamele. Lepo je vuko,sve normalno ali se cuo. Kad sam ga skinuo lamela je imala luft u srcu. One opruge su dosta oslabile i srce je imalo luft milimetar dva. Zamenio sam lamelu i sad je extra. Mada zaboravih,kod mene je hteo i ponekad da zatrese kad polazim. Retko ali mi se desavalo. E i posle mi se culo ali samo u petoj. Culo se jer mi falilo ulja u menjacu. zamenio sam mu ulje,sipao koliko treba i radi extraaa... Toliko mogu ja da ti kazem....
Bocky