Autor Tema: Kako ocistiti kozni volan  (Pročitano 13979 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Kako ocistiti kozni volan
« poslato: Maj 26, 2012, 11:24:42 pre podne »
Interesuje me kako ocistiti kozni volan.
Ovaj pre mene ga je hvatao prljavim rukama a i meni se desilo vise puta kad cackam nesto oko auta da se uhvatim sa prljavim rukama.

Kad je suvo vreme i ne primecuje se toliko ali kad je kisa ili se uhvatim za volan sa vlaznim rukama tad se najvise primecuje i ostaje sve crno/braon po rukama.

Cime bih mogao da ocistim?

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
Odg: Kako ocistiti kozni volan
« Odgovor #1 poslato: Maj 26, 2012, 11:28:42 pre podne »
nevataj ga mokrim rukama već suvim okači peškirić na retrovizor za brisanje

mnogo dobra stvar

Čišćenje i održavanje unutrašnjosti automobila

Mnogi vozači smatraju, da je održavanje i čišćenje unutrašnjosti automobila mnogo važnije od čišćenja spoljašnjosti, zato što je to mesto gde provodimo najviše vremena kada koristimo automobil. Mi mislimo da je održavanje unutrašnjosti i spoljašnjosti podjednako važno, ali ima logike u tome da posebnu pažnju treba posvetiti enterijeru automobila, jer je čistoća unutrašnjosti automobila presudan faktor za prijatan osećaj pri vožnji.
Unutrašnja površina automobila može se podeliti na dve osnovne kategorije. Tu je tvrda vinilna površina (kao što je instrument tabla) i mekša površina kao što su sedišta i presvlake od kože ili veštačkih materijala.
Usisavanje bi uvek trebalo da bude prvi korak pri čišćenju enterijera Vašeg automobila. Koristite jake usisivače koje možete naći u praonicama na benzinskim stanicama ili kućne usisivače. Izbegavajte male usisivače koji rade na baterije zato što su prilično slabašni i ne mogu na pravi način da završe posao. Pri usisavanju izvadite patosnice i njih usisajte i operite posebno. Usisajte sve delove uključujući i one koje ćete uskoro tretirati tečnošću za čišćenje. Koristite dodatak sa četkicom kako ne bi oštetili osetljive delove u unutrašnjosti automobila.
Čišćenje tvrdih vinilnih površina kao što je instrument tabla je prilično lako. KOPREN u svom asortimanu ima nekoliko artikala posebno namenjenih za čišćenje unutrašnjosti automobila, kao i visokokvalitetne KRPE i SUNĐERE za čišćenje tvrdih površina u enterijeru automobila.
Ukoliko možete, uklonite sedišta iz automobila , kako bi što detaljnije počistili unutrašnjost. Imaćete odličan pristup svim delovima u automobilu, a i sama sedišta ćete mnogo lakše očistiti kada su na čistini gde lako možete da pristupite svim delovima.
http://www.kopren.net/ciscenje-i-odrzavanje-unutrasnjosti-automobila/
Patosnice je lako očistiti. Najbolje ih je oprati vodom ( vodeno crevo sa jačim pritiskom vode ). Na ovaj način ćete najverovatnije očistiti sve nečistoće, ali ako nešto ostane upotrebite i četku.
Sledeće što treba uraditi je čišćenje tepiha u automobilu. Kao što smo već napomenuli usisavanje je prvo što je potrebno uraditi kako bi se rešili većeg dela prljavštine i nečistoća, a zatim sa četkom i sredstvom za čišćenje tepiha u automobilu isčetkati tepih i ostaviti vrata otvorena kako bi se što brže osušio.
Na red za čišćenje dolaze i kožna sedišta, kao i drugi delovi enterijera u automobilu koji su presvučeni kožom. Treba imati na umu da kada se govori o koži, često se misli na veštačku kožu ili neki sličan materijal. Veliki deo unutrašnjosti automobila, kao što su naslonjači za ruke ili tapacirunzi na vratima, napravljeni su od veštačke kože ili nekog materijala koji je imitacija kože.
Koža zahteva eterična ulja da bi zadržala svoj prirodni sjaj. Počnite tako što ćete sunđerom ili krpom naneti sredstvo (penu) za čišćenje kože u automobilu i blago istrljati. Nakon toga operite sunđer ili krpu i istrljajte još jednom, a na kraju obrišite sve suvom krpom ili suvim peškirom.
Zatim u više navrata nanesite sredstvo za održavanja kože. Koža ili imitacija kože u automobilu doprinosi stilu i lepšem izgledu unutrašnjosti automobila, ali takođe zahteva i više pažnje o održavanja nego što je to slučaj sa plastičnim delovima. Automobila sa kožnim delovima u unutrašnjosti trebao bi da se garažira ili prekriva zaštitnim prekrivačem kako bi se koža zaštitila od uticaja sunčevih zraka i samim tim imala duži vek trajanja.
Mali savet za kraj. Nemojte ostavljati na sedištima sitan kovani novac, jer na taj način dolazi do preranog trošenja materijala kojim su sedišta presvučena.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Maj 26, 2012, 11:32:13 pre podne »
Ovo sto si okacio je za odrzavanje koznih stvari.
Meni treba kako prvo da ocistim volan da bih dosao do ovog dela da ga mazem samo sa ovim etericnim uljima.

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #3 poslato: Maj 26, 2012, 11:33:37 pre podne »
hihi čitaj naslov ja sam čistio i ekstra je ako nečeš ovim ubaci ga u veš mašinu i sipaj veniš

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 26, 2012, 11:41:14 pre podne »
Video sam sta si mi napisao ali sad je kasno da se toga pridrzavam.

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #5 poslato: Maj 26, 2012, 11:47:01 pre podne »
i mene zanima ovo sto je ivan napisao, volan mi je kozni ali neki put se desava da mi se lepe za ruke kada vozim, verovatno kada je kisno vreme i vlazno, i bas je neprijatan osecaj kao daje prljav (sto verovatno i jeste)

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 26, 2012, 11:52:38 pre podne »
Ista situacija kao kod mene.

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
  • Tata kako se pise ljubav?? Pisi sine GTI
« Odgovor #7 poslato: Maj 26, 2012, 07:42:56 posle podne »
uzmete AXAL za odmascivanje ili ako neko radi od vasih hemijsko pranje mafrina hemija...al i axal je odlican za to,axal naprskas na volan i vlazna krpa i udri
PRODAJEM PLAVOG KAMELEONA.
Ne, crvenog...
Ne, zelenog... Uuuu... Ekstraaa... Ne prodajem ga !!
XD