Autor Tema: Pro-tuning DA ili NE ...  (Pročitano 39710 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DUSAN89

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: PASSAT B5.5
Pro-tuning DA ili NE ...
« poslato: Maj 24, 2012, 07:46:04 posle podne »
Hteo bih da radim Pro tuning-chip Tuning Experts ... cena standardna 50e za sve  ... Radi se o remapu tj. reprogramiranju postojećeg fabrickog programa iz motornog racunara.... Zanimamju me misljenja i iskustva sa tim ... Inace 35% vise snage se dobija a potrosnja manja oko 1l.Dal raditi ili ne???

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
Odg: Pro-tuning DA ili NE ...
« Odgovor #1 poslato: Maj 24, 2012, 07:51:48 posle podne »
Sine ti verujes u Deda Mraza? Mani se toga sto kosta 50eura, i sto  dize snagu35% boodala
« Poslednja izmena: Maj 24, 2012, 08:01:53 posle podne od strane Strbac »
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže DUSAN89

• Jr. Member
  • *
  • Auto: PASSAT B5.5
« Odgovor #2 poslato: Maj 24, 2012, 08:00:49 posle podne »
I meni je to sumnjivo ... zato me samo zanimaju iskustva ako je neko to radio ... ;)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #3 poslato: Maj 24, 2012, 08:23:05 posle podne »
ma rade kao i svi ostali + što ti vraćaju novac ako nisi zadovoljan
ti njima slobodno plati 250e ako misliš da ćeš tako biti sigurniji

Jedino jeste činjenica da je to daleko od pro tuninga. Čisto kopiranje. Realno to treba da vredi 5-10e što će se i desiti čim se pojavi još neki vispreni mladić sa istom idejom
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 24, 2012, 09:12:42 posle podne »
cipovanje i ne vrijedi vise od 50eu, radio ga ovaj onaj ili neko treci.
 to je sasvim realna cijena

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jun 11, 2012, 12:31:13 pre podne »
Na osnovu cega ti mozes da kazes da ne vredi vise od 50eur?

Isto kao sto bi ja tebi rekao da tvoje ruke da uradis komplet generalnu na bilo kom motoru ne vrede vise od 20eur.I da je besmisleno davati vise para na to..A ti da bi to odradio prvo moras da imas znanje,a onda alat koji nije jeftin,jer sa jeftinim alatom se ne moze kvalitetno raditi.

Drugo da li bi ti naplatio chip tuning na najnovijem autu koji ima EDC17 racunar sa tricore boot procesorom,sa sve mapom 50eur?Pa druze za te kompijutere se samo mape placaju po 150eur ;)

Alati da bi to uopste mogao raditi nisu ispod 2000eur. i rizik je ograman da cas posla napravis sebi stetu i do 10.000eur.To su ogromne cifre i ogromni rizici ko hoce da dobije kvalitet i pouzdanost to mora platiti.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #6 poslato: Jun 11, 2012, 01:49:07 pre podne »
Ovo mi zvuci kao prica za Windows... "kupite original da bi vam kompjuter brze i sigurnije radio."
Ali nije bas tako
Roba vredi koliko je neko spreman da je plati.
Copy/paste chipovanje koje kod nas radi 90% ljudi ne vredi ni 20e
Mozda nekome vredi vise, ne znam

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jun 11, 2012, 01:25:13 posle podne »
izmedju ostalog bitno je da li je original ili kopija,a najvise koliko je neko posvetio vremena da napise tu mapu za odredjeni auto,i koliko je to pouzdano,kvalitetno i pametno odradjeno.

Te mape koje se prodaju bud zasto su uglavnom mape koje su univerzalne odnosno upisuju se u sve kompijutere gde to moze da se upise.Pored mnogih koji to rade dokazano je da to ne moze da radi jer moze da se pogodi isti HW(broj ecu) ali da se pogodi isti SW(softwere koji je upisan u ECU) verovatnoca je 1:1000. To vam dodje kao da upisujete program za WIn xp u Win 7,to ce mozda i da radi ali ce da baguje i koci (kod auta pali greske,nemiran rad motora,dim,pucanje turbine,pucanje motora).Zato mnogi koji rade tako i kazu ako niste zadovoljni vraticemo vam novac,a u toj price se krije da ta mapa ne odgovara tom softweru i auto ne radi lepo,i normalno je da musterija nije zadovoljna.

A sa druge strane imamo programera (tunera) koji npr za EDC 16 ecu posveti i po sat vremena da napravi mapu zavisi koji je motor u pitanju.I tu mapu koju radi je prepravljena mapa iz tog auta koji se u tom trenutku radi.Samo tako moze uspesno da se uradi tuning,bez problema,gresaka i ostalog sto uz to i dolazi.

Po toj prici koja se ovde prica ne bi opstale velike firme kao sto su MTM,SKN,OCT nego bi se najbolje prodavale ebay mape,pow boxovi i ostale prevare.Velike firme bi bile odavno zatvorene,radile bi se mape u nekim podrumima,bez valjaka sa nekim laznim obecanjima o nekoj nerealnoj konjazi.

A to da roba vredi koliko je neko spreman da je plati mi je besmisleno,po toj prici idi i kupi juga po ceni nekog dobrog audija i reci da je kvalitetniji od njega.Cena zavisi od kvaliteta izrade tog fajla,da snaga koja se obeca posle tuninga bude ispunjena,da posle 1000km od tuninga se motor ne razleti....

;)

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Jun 11, 2012, 04:04:57 posle podne »
Evo objasnjene su neke stvari gore fino i citko... i vsako ko ima nedoumicu neka ovo procita i ko se iole baaar malo razumije u kola shvatice....

ja bi sad ovo pod kljuc.... :D

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #9 poslato: Jun 11, 2012, 11:41:13 posle podne »
Uvek je bilo svuda u svetu. Roba vredi onoliko za koliko se proda.
Ja bi samo jedno pitanje da mi se odgovori. Koliko mapa imate za 1.8T motore?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #10 poslato: Jun 11, 2012, 11:43:40 posle podne »
bice opet rata i bez jasera arafata vidim ja

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #11 poslato: Jun 12, 2012, 12:06:21 pre podne »
imam ja jedno pitanje u vezi chipovanja!!! koliko ljudi kod nas se razume u binarne kodove i hexadecimale,pa ume da odradi mapiranje kompjutera,odnosno-koliko ljudi znaju da isprogramiraju i napisu sve to i da spakuju u eprom?
« Poslednja izmena: Jun 12, 2012, 12:09:03 pre podne od strane topmarko »

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #12 poslato: Jun 12, 2012, 08:59:53 pre podne »
nijedan, svi imaju GUI koji odradi taj deo posla za njih, niko ne prepravlja sam kod, bilo bi suludo
lollol

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #13 poslato: Jun 12, 2012, 10:17:59 pre podne »
...Cek da i ja recem jednu.Ukoliko stvarno neko uradi mapu za odredjen auto,ja prvi podrzavam da naplati koliko treba.Ali taj koji je uradio mapu,sigurno je nece naplacivati 50e.Tako da je glupost pricati o tome na taj nacin,jer sve to sto je 50-100e su programi,mapiranja,kur** palci,koje je neki prijatelj poslao na dvd iz npr Nemacke za gajbu ladnog piva,pa bi da se zaradi na naivcinama...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Jun 12, 2012, 10:56:09 pre podne »
Uvek je bilo svuda u svetu. Roba vredi onoliko za koliko se proda.
Ja bi samo jedno pitanje da mi se odgovori. Koliko mapa imate za 1.8T motore?

Mi nemamo gotove mape,mi pravimo mape za svaki auto koji radimo,to je velika razlikal

u ponudi nudimo optimum i power mape a po zelji i mogucnostima imamo i race i custom mape,za sva vozila.

ali ovde se ne radi o meni i mom reklamiranju nego samo sam hteo da pojasnim u cemu su razlike u cenama i sta mozete dobiti za recimo 50eur a sta za puno vise

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Jun 12, 2012, 11:00:14 pre podne »
imam ja jedno pitanje u vezi chipovanja!!! koliko ljudi kod nas se razume u binarne kodove i hexadecimale,pa ume da odradi mapiranje kompjutera,odnosno-koliko ljudi znaju da isprogramiraju i napisu sve to i da spakuju u eprom?

Nije to neka nauka,naravno da ima ljudi koju to znaju svaki malo bolji programer to moze lako da shvati,najveci problem je STA isprogramirati,jer taj koji radi to mora jako dobro vladati znanjem oko mehanike i elektronike,jer mala greska moze lako dovesti do havarije motora

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Jun 12, 2012, 11:01:49 pre podne »
nijedan, svi imaju GUI koji odradi taj deo posla za njih, niko ne prepravlja sam kod, bilo bi suludo

Da li si siguran u to sto pricas?

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #17 poslato: Jun 12, 2012, 11:27:57 pre podne »
iskreno nisam, pricam kao neko ko se bavi racunarima, ne automobilima. ne mislim da kliknes i on sam remapira (ima i toga naravno) , nego imas neki interfejs preko koga mozes na ljudski citljiviji nacin da menjas parametre. za svaku granu gde sam imao dodira na relaciji racunar - hardver koji ima cipove u sebi je tako, da bi olaksao i skratio posao operateru tj ovde tuneru... onaj prvi treba da provali koji deo koda je za sta i koji bit menja koju vrednost.. onda napravi mapu bitova.. i skapira da je lakse da napravi sebi interfejs da lakse pristupa i menja mapu bitova, nego da razmislja sta gde ide. pa posle prosledi/proda gotovo resenje, sto ne znaci da operater treba da bude duduk kad radi. nadam se da nisam previse konfuzan.
lollol

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Jun 12, 2012, 12:31:29 posle podne »
Mislim da ne pricamo o istim stvarima,to sto ti pricas postoji odavno,ima stotine programa za tuning,stim sto pravi programi kostaju jako puno,a naravno kao i sve postoji crekovano,ovakvo ili onako..

Da je sve u programima,niko ne bi nista radio,istina je da oni sluze da korisnicima olaksaju posajo,ali ne da i umesto njih i rade.Ja sve vreme pricam kako neko ko menja parametre,zna sto to menja i koliko treba da promeni jer auto tuning to ne zna,on moze da uradi nesto ali ne i sve,i istina je da vecina radi tako chip tuning ubaci mapu u program i klikne auto tun,ukuca procentualno koliko da se digne snaga i to je ceo posao,pa bilo bi bezobrazno da to vise kosta.

Program moze samo biti alat kojim se programer sluzi ali ipak iz njegove glave dolazi sve..

Mislim da smo otisli jako daleko,ja se izvinjavam sto je ova tema otisla drugim putem,ja ne bih vise da offujemo.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #19 poslato: Jun 12, 2012, 12:34:21 posle podne »
Onda bi dolazili iz cele evrope kod nas da rade chip za 200 evra. Sta znaju oni glupi nemci o chipovanju,i projektanskim biroima...Srbin opet pametniji