Autor Tema: Passat 2.0 20v Lupanje u motoru pri prvom paljenju  (Pročitano 4566 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shomili

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat 2.0 20v
Passat 2.0 20v Lupanje u motoru pri prvom paljenju
« poslato: Maj 15, 2012, 01:43:49 pre podne »
Kupio sam u Londonu 8.2011 pasat b5.5 2.0 20v sport edition 2003 godiste,dovezao u srbiju,registrovao i do skoro ama bas nikakvih problema nisam imao. Auto je uvek palio iste sekunde kad okrenem kljuc i skoro  se ne cuje dok radi. Od skoro se pojavio problem da prilikom prvog paljenja (ujutro npr.) 1 do 2 sekunde se cuje zvuk kao da motor nema ulja,znaci zaklaparaju ventili ili sta vec,sekund dva i onda se utisa i sve radi normalno. Ugasim auto,opet upalim,pali normalno bez tog zvuka. Ako odstoji par sati,opet zakrci prilikom paljenja. Otisao sam kod nekoliko majstora i svi su mi rekli isto - Hiropodizaci,ne diraj nista,samo teraj. Ipak mi je cudno da tako jeziv zvuk koji cujem kad palim auto bas nikako ne steti motor. Voleo bih da ako iko ima takav ili slican problem da napise kako se nosio sa tim problemom i kako ga je mozda resio. Pozdrav
« Poslednja izmena: Maj 15, 2012, 01:46:37 pre podne od strane shomili »

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
Odg: Passat 2.0 20v Lupanje u motoru pri prvom paljenju
« Odgovor #1 poslato: Maj 15, 2012, 03:05:58 pre podne »
Hidropodizači imaju neki resurs i trebalo bi ih promeniti posle nekog vremena. Da šteti ne može osim ako taj zvuk ne dopire iz kartera :D

Kakav ti je pritisak ulja?

Van mreže Marko011 Mk4

• Master Member
  • Auto: Golf Mk4
« Odgovor #2 poslato: Maj 15, 2012, 06:02:10 pre podne »
Druze ovaj deo foruma je namenjen za predstavljanje! Tako da za pocetak se predstavi a pitanja u vezi auta postavi u delu foruma koji je namenje za to.
 mahac
Nothing is impossible !!!!!

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #3 poslato: Maj 15, 2012, 10:37:50 pre podne »
Hidropodizace zameni obavezno ako se cuju, sitno i tiho lupkanje je normalno na vecoj kilometrazi i nije hitno nista ali ako je cekicanje, to je ozbiljan znak istrosenosti a to sto ti je majstor rekao da teras nemoj vise da ides kod njega jer ako on ne zna da istroseni podizaci mogu da na bregastoj naprave oblik koji nije pozeljan ne treba ni da se bave tim poslom. Jeftinije je zameniti 20 podizaca nego 20 podizaca i dve bregaste osovine ;)
Bitno je koliko se cuju i kada auto radi posle te dve tri sekunde, trebalo bi da nastave da cakcu.

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
  • Auto: golf3 1,8 benzinac monopoint
« Odgovor #4 poslato: Maj 15, 2012, 10:42:19 pre podne »
roki,upravo tako,i jos nek mu zaglave podizaci i nek vrisne kais pa je onda veselje do zore.

Van mreže shomili

• VW Početnik
  • Auto: Passat 2.0 20v
« Odgovor #5 poslato: Maj 15, 2012, 11:23:56 pre podne »
http://youtu.be/8hoyseza6dY

Ovo sam jutros snimio. Napominjem da se cuje samo prilikom paljenja,posle motor radi savrseno,bez ikakvih cakcanja i lupkanja.
« Poslednja izmena: Maj 15, 2012, 11:25:45 pre podne od strane shomili »

Van mreže Xenon

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Maj 15, 2012, 08:23:52 posle podne »
Vidi sa gedorom on ipak ima vise iskustva ali ja mislim da to nije strasno.ali prije ili kasnije ces ih mjenjati pa ti kako hoces.