Autor Tema: Inst. tabla  (Pročitano 1888 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže svetislav92

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: JETTA
Inst. tabla
« poslato: Maj 13, 2012, 09:57:56 posle podne »
Pozdrav svima, nov sam na forumu.

Imam jedan problem sa instrument tablom na Jetti 2 1.6 td. Nije mi vrtelo predjenu kilometrazu i ja resim da izvadim taj sat i probam da ga popravim. Kad sam ga vadio imao je 2 dzeksne jednu belu i jednu crnu nista vise. Kad sam ga izvadio i video da nije bas jednostavno za rasklapanje i popravku, ja ga vratim spojim te 2 dzeksne nazad, i kad dam kontak ne svetli ni jedna lampica(akumulator ulje grejac zmigavac i dugo svetlo)
vrti brzinometar i sat za vreme ali lampice, temperaturu i gorivo mi ne pokazuje....

Dali je neko imao iskustva sa ovim? Ima 2 dzeksne samo nisam imao sta da pokvarim samo sam ih izvadio i vratio ne razumem zasto sada to ne radi, moze neka pomoc?

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
Odg: Inst. tabla
« Odgovor #1 poslato: Maj 13, 2012, 10:40:46 posle podne »
Ne verujem da si nešto zeznuo. Verovatno nisi lepo vratio džeksne.. to što ne radi kilometraža moguće da je do jedog malog zupčanika u satu koji hoće da napukne ili sklizne sa osovinice.

Drugar je skoro menjao to na Audi jajetu, ima da se naruči samo taj zupčanik. Izađe oko 700 dinara sa poštarinom. (Ako je do toga)

Van mreže svetislav92

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Maj 13, 2012, 11:22:11 posle podne »
Hvala na odgovoru :) Ovako primetio sam nesto lampica za duga svetla daje znake zivota(plava) :D ukljuci se kad upalim duga svetla i lampica za migavac kao nekad trepne pri davanju kontakta. Moguce je da nisam dobro vratio dzeksne mada cisto sumnjam, sta tu ima samo ubosti.. Ako neko ima jos nekih iskustava pomagajte :)

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #3 poslato: Maj 13, 2012, 11:23:57 posle podne »
Proveri samo kontakte ,moraju lepo da legnu .Da "skljocne " taj dzek u svoje leziste .

Van mreže svetislav92

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Maj 13, 2012, 11:26:16 posle podne »
Hm.. ok, javljam se sutra sta sam uspeo.

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Maj 14, 2012, 07:44:29 pre podne »
čačnuo si tca 700y u satu pa je izgubio kontakt, on je na kilometar satu i ima tri nožice, zašrafjen na lim

Van mreže svetislav92

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Maj 14, 2012, 08:36:55 pre podne »
Hvala druze na odgovoru, moguce da sam ga prilikom vadjenja zakacio negde malo ne znam prvo cu to proveriti.

Van mreže svetislav92

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Maj 14, 2012, 08:30:32 posle podne »
E ovako tca 700y stoji lepo nigde se nije otkacio, belu dzeksnu sam probao malo da drmam i 2 puta su mi se upalile lampice na sekund i ugase se kao da gubi kontakt. E sada nije mi jasno zice do dzeksne sve lepo stoje ne mrdaju se nisu ispale a kad ukopcam u sat kao da nema kontakt  badmood  Probacu neki polovan sat da nabavim na otpadu da ubacim ako radi lepo onda je do sata, ako opet ne radi onda se gubi kontakt na beloj dzeksni. Imali neko predstavu koliko kosta sat za Jettu 2 1.6 TD?

Van mreže arapin

• Old.Jr Member
  • **
  • VW mk2
  • Auto: audi a4 b5 v6 2.6
« Odgovor #8 poslato: Maj 14, 2012, 08:44:02 posle podne »
Ma to samo gubi kontakt,probaj to nesto da namestis..a sat je ja misliim oko 20ak evra..