Autor Tema: rano pali ventilator!?  (Pročitano 2833 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slavisa manojlovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
rano pali ventilator!?
« poslato: April 30, 2012, 05:47:44 posle podne »
do skoro je drzao temperaturu na polovini skale,ali je od juce krenuo da pali ventilator kada skala dodje izmedju belog polja i polovine i tu je odrzava. u cemu je problem,koji termostat i termodavac idu na g2 d? pozz!!

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
Odg: rano pali ventilator!?
« Odgovor #1 poslato: April 30, 2012, 07:33:55 posle podne »
od 82-84 stepeni

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #2 poslato: April 30, 2012, 10:08:13 posle podne »
nadam se da ces dobiti jos neki odgovor, posto ja ne znam odg na tvoje pitanje, al evo imam i ja slicno pitanje isto se radi o golfu 2 dizel.
evo ovako : spremam se za voznju pustim ga da se zagreje 3-4 min, krecem.. on postigao malo vec radnu temp.. vozim ga... i tako posle 1h voznje i dalje ga vozim i sad njemu je radna temp. kao ovde na slici:

slika je sa neta.. ali sam obelezio crvenom linijom gde se meni nalazi kazaljka...posle 1-2h voznje, on ustvari jos nije postigao radnu temp. nego mu tu stoji gde je obelezeno na slici intresuje me jel to normalno? da dodam jos samo ovo, vozim ga uz brdo neko recimo 10min on podigne radnu temp na pola tacno. predjem brdo, krenemo nizbrdo on opet spusti tako.. intresuje me jel sve ok?
tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: April 30, 2012, 10:20:56 posle podne »
nista mu ne fali.samo ti malo ranije otvara termostat,pa ti je manja teperatura od normalne radne.

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #4 poslato: April 30, 2012, 10:33:24 posle podne »
axa vazi, hvala na brzom odgovoru, videcemo kako ce biti kada dodju jos vece vrucine, ja sam prezadovoljan kako se drzi na 30 stepeni  biggrin
tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže slavisa manojlovic

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Maj 01, 2012, 05:06:44 posle podne »
nikad mi nije bilo jasno to oko temperature,jer kazu da skala nije bas merodavna.kako ispitati na kojoj T otvara da ne bi doslo do pregrevanja!? g2 1.6 d

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
  • Auto: golf3 1,8 benzinac monopoint
« Odgovor #6 poslato: Maj 01, 2012, 05:47:20 posle podne »
. beer        slavisa vidis gore na slici onaj termometar sto stoji na sredini polja,nije slucajno bas tu stavljen, sto znaci da kad skala stane vertikalno poklapa se sa nim po vertikali i smatra se da je tu neka granica od 90 stepeni sto je takodje i radna temp.termostat je za njega 87,taman kad dodje skoro na vertikalu on otvori i zameni vodu u sistemu iz hladnjaka putem vodene pumpe.vruca voda iz bloka se premesti u hladnjak ,termoprekidac reaguje ipali ventilator da pripremi novu kolicinu rashladjene vode za ponovo hladjenje motora.to je proces kad auto radi u mestu ili se nadjes u guzvi.kad vozis auto na otvorenom putu ventilator se skoro nikad i ne upali jer se hladi prirodnim putem od strujanja vazduha koji ulazi kriz resetke maske ili nekim otvorima zavisno od tipa vozila.zimi ze term.isto jako bitan da ne propusta tecnost da ima protok u hladnjak radi brzeg zagrevanja motora,sve dok to nije potrebno naravno.to je kad je sve idealno ,e sad kod nekog to zataji pa termostati otvaraju ranije ili kasnije, pogotovo sto sad to pravi ko stigne,zato se javljaju nesuglasice po forumu jedan tera jednu pricu ,drugi drugu i prici nikad kraja.trudi sam se kolko sam mogo

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
  • Auto: golf3 1,8 benzinac monopoint
« Odgovor #7 poslato: Maj 01, 2012, 05:54:13 posle podne »
mate kod tebe je idealno.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #8 poslato: Maj 01, 2012, 06:41:12 posle podne »